Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:13 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос за PHPнови  
АвторHoвaтop (Нерегистриран)
Публикувано12.02.01 16:32

Привет на всички.

Искам да попитам тези които са се занимава ли с PHP дали могат да ми кажат
коя е функцията за извличане на user - a от компютъра. Смисъл когато някой зареди уеб страница в текстово поле да се визуализира човека логнал се на машината. При basic има функция environ$("USERNAME") но при PHP не мога да разбера дали има.

благодаря ви предварително

Тема Re: Въпрос за PHPнови [re: Hoвaтop]  
Автор LeoSМодератор (непознат )
Публикувано12.02.01 16:38

Може би най-пълен и точен отговор ще получиш в клуб "РНР".
Не че и тук няма кой да ти отговори, де ... :)

Тема Re: Въпрос за PHPнови [re: LeoS]  
Автор БaбaИлиицa (ентусиаст)
Публикувано13.02.01 03:04

Ами попринцип не се занимавам точно с PHP, ама понеже е сървърсайд, ще получиш само тази информация, която ти даде потребителя (респективно той самия, браузера му или нещо друго например JS) ама изобщо за какво има на потребителя става дума?

Бабата...

Тема Re: Въпрос за PHPнови [re: БaбaИлиицa]  
Публикувано13.02.01 11:14

Привет.

Друга ми беше мисълта.

Значи написах едно приложение на Basic в което дефинираш променлива и казваш да приеме стойност която е Environ$("USERNAME") и в едно текстово поле да се визуализира резултата от променливата. И както съм под NT в полето се визуализира USER ID на акаунта ми с който се логвам на машината. Тази функция е за това. Идеята ми беше може ли след като PHP може да пише по файлове, да взима размера им и др. да взима и user - a на рокалната машина на която се е логнал

Автор phpGuruАдминистратор (непознат )
Публикувано13.02.01 12:30

ami ako imash predvid da vzima promenliva ot environmenta to getenv("USERNAME") triabva da e tova koeto tarsish

Тема Re: Въпрос за PHPнови [re: phpGuru]  
Публикувано13.02.01 13:33

Привет

Мерси за отговора но нещо не мога да накарам дефинирата предварително променлива да ми върне резултат и същевременно да го визуализира на екрана

Публикувано13.02.01 13:45

echo getenv("USERNAME");

ne raboti taka li ?

Тема Re: Въпрос за PHPнови [re: phpGuru]  
Публикувано13.02.01 17:16

Привет

За съжаление параметъра USERNAME на функцията не работи но например

$x = getenv ("REMOTE_ADDR");
еcho "$x";

работи и връща съответно IP адреса на локалния компютър

Тема Descriptionнови [re: Hoвaтop]  
Автор wili98 (минаващ)
Публикувано13.02.01 23:41

Malko teoriq pyrwo za wsichki Gurota...
Kogato se startira edin proces w X bazirana OS na nego toi wzima defaultnata sereda na obkrygenito ako ima takawa.
Sled koeto wsicki Childe na tozi proces mogat wigdat $ENV kakwato e setnal procesa.
Ili kazano po drug nachin ENV e specifichna i otdelna za wseki edin proces t.e edin proces ne moge da setne ENV w ENV na drug proces (oswen ako ne mu e parent).
A eto i kak raboti towa neshto w WIN + IIS syshto taka i pri X + APAChE:
Apacha syzdawa nishka kato startira instance na PHP (w sluchaq) setwa promenliwa na obkrygenieto za tozi proces i gotowoooo.
Po syshtiqt nachin protichat i neshtata w IIS.

Bi moglo nqkak si (no ne sym siguren w towa) pri nalichieto na instaliran modul w Apache da moge da si korespondirash m/u razlichnite ENV no ne mi se wqrwa due to security.

A inache ako minesh prez Basic Autorisation t.e onowa deto ti go wadi browsera promenliwata se wodi w PHP - PHP_AUTH_USER (ne zalagam hglawata si tuk) a obiknowenno se kazwa AUTHORIZATION_USER ili AUTH_USER, ili pri IIS LogonUser ama si procheti w dokumentaciqta na IIS za pylna sigurnost.

Pozdrawi na wsichki w cherwenichko i :
Ponqkoga e po-dobre da zamylchish ako ne znaesh kakwo da kagesh

E ajde chao ot men :)) Nadqwam se da si razbral kakwo se opitah da ti obqsnq s gornata lekciq....
Obiknowenno ne sym tolkowa izcherpatelen

JAVA lets make things badly and slow!!

Тема Re: Descriptionнови [re: wili98]  
Публикувано14.02.01 12:25

mersi za pozdravite i poucheniata,

nadiavam se da si pomognal na Hoвaтop, wapreki dosta absurdnite neshta koito si napisal otnosno nishki i procesi (ne znam sigurno polzvash apache 2.0)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.