Тема
|
Въпрос за PHP
|
|
Автор | Hoвaтop (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.02.01 16:32 |
|
Привет на всички.
Искам да попитам тези които са се занимава ли с PHP дали могат да ми кажат
коя е функцията за извличане на user - a от компютъра. Смисъл когато някой зареди уеб страница в текстово поле да се визуализира човека логнал се на машината. При basic има функция environ$("USERNAME") но при PHP не мога да разбера дали има.
благодаря ви предварително
|
|
Тема
|
Re: Въпрос за PHP
[re: Hoвaтop]
|
|
Автор |
LeoS (непознат
) |
Публикувано | 12.02.01 16:38 |
|
Може би най-пълен и точен отговор ще получиш в клуб "РНР".
Не че и тук няма кой да ти отговори, де ... :)
|
|
|
Ами попринцип не се занимавам точно с PHP, ама понеже е сървърсайд, ще получиш само тази информация, която ти даде потребителя (респективно той самия, браузера му или нещо друго например JS) ама изобщо за какво има на потребителя става дума?
Бабата...
Тема
|
[re: БaбaИлиицa]
|
|
Публикувано | 13.02.01 11:14 |
|
Привет.
Друга ми беше мисълта.
Значи написах едно приложение на Basic в което дефинираш променлива и казваш да приеме стойност която е Environ$("USERNAME") и в едно текстово поле да се визуализира резултата от променливата. И както съм под NT в полето се визуализира USER ID на акаунта ми с който се логвам на машината. Тази функция е за това. Идеята ми беше може ли след като PHP може да пише по файлове, да взима размера им и др. да взима и user - a на рокалната машина на която се е логнал
|
|
|
ami ako imash predvid da vzima promenliva ot environmenta to getenv("USERNAME") triabva da e tova koeto tarsish
|
|
Тема
|
[re: phpGuru]
|
|
Публикувано | 13.02.01 13:33 |
|
Привет
Мерси за отговора но нещо не мога да накарам дефинирата предварително променлива да ми върне резултат и същевременно да го визуализира на екрана
|
|
|
echo getenv("USERNAME");
ne raboti taka li ?
|
|
Тема
|
[re: phpGuru]
|
|
Публикувано | 13.02.01 17:16 |
|
Привет
За съжаление параметъра USERNAME на функцията не работи но например
$x = getenv ("REMOTE_ADDR");
еcho "$x";
работи и връща съответно IP адреса на локалния компютър
|
|
|
Malko teoriq pyrwo za wsichki Gurota...
Kogato se startira edin proces w X bazirana OS na nego toi wzima defaultnata sereda na obkrygenito ako ima takawa.
Sled koeto wsicki Childe na tozi proces mogat wigdat $ENV kakwato e setnal procesa.
Ili kazano po drug nachin ENV e specifichna i otdelna za wseki edin proces t.e edin proces ne moge da setne ENV w ENV na drug proces (oswen ako ne mu e parent).
A eto i kak raboti towa neshto w WIN + IIS syshto taka i pri X + APAChE:
Apacha syzdawa nishka kato startira instance na PHP (w sluchaq) setwa promenliwa na obkrygenieto za tozi proces i gotowoooo.
Po syshtiqt nachin protichat i neshtata w IIS.
Bi moglo nqkak si (no ne sym siguren w towa) pri nalichieto na instaliran modul w Apache da moge da si korespondirash m/u razlichnite ENV no ne mi se wqrwa due to security.
A inache ako minesh prez Basic Autorisation t.e onowa deto ti go wadi browsera promenliwata se wodi w PHP - PHP_AUTH_USER (ne zalagam hglawata si tuk) a obiknowenno se kazwa AUTHORIZATION_USER ili AUTH_USER, ili pri IIS LogonUser ama si procheti w dokumentaciqta na IIS za pylna sigurnost.
Pozdrawi na wsichki w cherwenichko i :
Ponqkoga e po-dobre da zamylchish ako ne znaesh kakwo da kagesh
E ajde chao ot men :)) Nadqwam se da si razbral kakwo se opitah da ti obqsnq s gornata lekciq....
Obiknowenno ne sym tolkowa izcherpatelen
JAVA lets make things badly and slow!!
|
|
Тема
|
Re: Description
[re: wili98]
|
|
Автор |
phpGuru (непознат
) |
Публикувано | 14.02.01 12:25 |
|
mersi za pozdravite i poucheniata,
nadiavam se da si pomognal na Hoвaтop, wapreki dosta absurdnite neshta koito si napisal otnosno nishki i procesi (ne znam sigurno polzvash apache 2.0)
|
|