Ощо взето има два варианта:
Единия е да разположиш цялото съдържание на страницата в таблица на която да и дадеш width="100%". Така тя винаги ще ти определя цялата възможна ширина на екрана. Вътре в таблицата ще можеш да разположиш останалите елементи. Често се налага да се вмъкнат допълнителни таблици, чиито ширини са в % за да се оформят колони.
Другия вариант е да имаш таблица с фиксирана големина, която да е центрирана на екрана (align="center"). Стандартно се използва width="760". Това е максималната ширина на активната област на браузерите при разделителна способност 800х600. Ако смяташ че много от потребителите ще изполват 640х480 или WebTV ще трябва да избереш по-малка ширина. Нещо като недостатък е че при по-големи режими (1024х768 и т.н.) ще остава поле в страни от таблицата.
Ее... има и трети вариант... цялото съдържание да го сложиш в По този начин всичко е центрирано.
Общо взето няма универсално решение. Експериментирай.
Таблиците са чудесни за оформяне на съдържанието на една WWW страница. Но не прекалявай с тяхното използване.
Те затрудняват рендването от браузерите и правят страница "тежка". Това особено важи за Netscape, който често рендва страницата повторно ако срешне по-тежко съдържание. На мен лично ми действа изключително дразнещо. Не че го използвам но ми се налага да преглеждам това което правя.
Успех.