|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Добър ден,
интересува ме на как е направено, че в слайдера няколко изображения идват от различни посоки? Слайдерът е Cycle, с който съм запознат доста добре и не съм забелязал да има такъв ефект по подразбиране. Явно това е направено с някаква допълнителна приставка.
Възможно е да е с jQuery Easing, ама не знам. Ако някой знае как е направено, нека даде акъл.
------------------------------------------
| |
|
Занаят се краде.
Сейваш си го и започваш да му четеш Джи-Ес-а т.е. скриптовете. Предполагам, че това което ти убягва от погледа са две неща:
1. Познанията по елементарна висша математика - комплексните числа и теглата им.
2. Латерално мислене - способността да мислиш извън кутията.
Аз не съм с талант на художник и няма да се задълбочавам да търся решението на този и на много други подобни въпроси. Давам ти технологията... а ако искаш да се наложиш ще трябва да преодолееш тази бариера.
Има много лЕб в JS.
Желая ти успех.
ПП: Питай за в бъдеще в клуб "Програмисти", а нека си има лаещи че не спазваш секцията.
| |
|
Оф, човек, и без това съм супер изнервен. Какви са тези глупости, дето ми ги разправяш? Кутии, художници, липсвало ми мислене... Задал съм точен и ясен въпрос към програмистите, които са в час с библиотеката jQuery и слайдера Cycle. Ако можеш помогни, ако не можеш, не разправяй, че мисленето ми било дървено и не знам си какви там врели-некипели.
Кода естествено, че съм го преровил и от него разбрах, че слайдерът е Cycle, но не виждам с кое е направен този ефект.
| |
|
Точно това правя - помагам ти, а не се заемам да съм ти бавачка...
Защото ти си пускаш "нуждата" точно както бебетата и чакаш някой да ти поднесе отговора като "топло прясно мляко".
А аз точно обратното - обяснявам ти че трябва сам да се научиш да работиш с ножа и вилицата и при това без да се порязваш. Да бъдеш истински мъж на място.
Не гледай мен - аз взе още не съм такъв факир, но честно ще ти кажа - не гледам човешки на хора които не се усещат че казармата си е казарма... и че никоя себеуважаваща се жена не харесва мрънкалца.
| |
|
Абе не ме занимавай с глупости бе!
| |
|
Защо не покопаеш тук:
?
Виж и тук.
Провери какво е 'easeOutQuad'. Това е някакъв метод да се овераитне стандартната 'swing' анимация.
Погледнах набързо. Може и да греша.
Господ ще ми прости греховете. Това му е работата.Редактирано от Бokop на 26.06.12 10:06.
| |
|
Да, явно е това. Cycle има възможност да работи с Easing.
В настройките на Cycle, на "fx" (ефект) е зададено "c3TransitionType", което не е ефект включен в самия Cycle, а явно е някакъв custom ефект и паралелно с него се използва Easing. Абе да, изясни ми се горе-долу.
| |
|
човек, баси простотиите дето ръсиш :)
И в "Кендо 'уй" ползват нещо подобно.
| |
|
Този уй за първи път го чувам. А това Telerik българска фирма ли е? На сайта им пише, че NASA, Microsoft, Reuters, Kodak и някакви други чичковци от тоя род са им клиенти.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|