|
Тема
|
Инструменти за програмисти в Google Crome
|
|
Автор |
Cont (непознат) |
Публикувано | 26.02.12 10:24 |
|
Здравейте!
Искам да попитам мога ли чрез "Инструменти за програмисти" в лентата от менюто (персонализиране и управление на Google Crome), да получа достъп до своят сайт.
Мисълта ми е,вместо да използвам някоя FTP програмка,направо чрез тази конзола да извършвам обмен на файлове с моят сайт в реално време,и без той да прекъсва своята работа.
Ако е възможно,как точно става това?
Редактирано от Cont на 26.02.12 10:33.
| |
Тема
|
Re: Инструменти за програмисти в Google Crome
[re: Cont]
|
|
Автор |
UbuHtu Man 11x (Oneiric Ocelot) |
Публикувано | 26.02.12 12:14 |
|
Аз използвам Лисицата за разработване. Другите браузъри нямат нито количеството, нито качеството на инструментите, които тя предлага.
Това, което го искаш с какво е по-добро от FTP програмите? С каква умисъл го искаш?
| |
|
Ами умисълът ми е изцяло почтен,когато използвам FTP програмка за да обновя даден сайт,аз трябва да тегля файловете,да ги преправям и отново да си ги връщам обратно,а в това време сайтът не работи.
Идеята ми е дали чрез тази конзола на програмиста,мога да върша всичко това но сайтът ми през цялото време да си е актуален.Така и корекциите стават много по-бързо.
Как актуализират големите динамични сайтове? И така дали става и с тази конзола на Google Crome.
| |
|
Големи глупости си изписал.
| |
|
Виж за теб изписаното от мен може да ти звучи като глупост,но за мен не е.
Аз ако бях някакъв разбирач нямаше да питам за тези неща.
И все става така че когато някой знае нещо повечко и започва да се надува.
Къде ме караш да се регистрирам и да се вкарвам в филми.
Ако имаш желание ми обясни за това което те питам или недей.
| |
Тема
|
Не точно.
|
|
Автор |
Бokop (Христо) |
Публикувано | 28.02.12 06:57 |
|
Съществуват обаче много ftp разширения, които можеш да инсталираш в Chrome. Като например или , Разбира се не са толкова добри, колкото FireFtp под FireFox (той си е отделен плъгин, разработван за firefox). Причините за това са доста, но ще кажа някой.
1. Chrome е само браузер и програмистите не се притесняват особенно за ftp възможностите му.
2. Плъгините в Chrome са много ограничени от гледна точка на сигурност за това и много много не се разработват. Например Chrome не поддържа перманентна security exception.
Има и някакъв вграден, но силно ограничен и беден на възможности. Пишеш:
ftp://потребителското име:паролата@адреса на ftp сървъра горе в location bar-a.
Господ ще ми прости греховете. Това му е работата.
| |
Тема
|
Re: Не точно.
[re: Бokop]
|
|
Автор |
Cont (непознат) |
Публикувано | 28.02.12 11:22 |
|
Мерси много "Бокор" за изчерпателният отговор на моят въпрос.
Всъщност основното което не знаех и сега от теб научих е че FTP програмка може да се инсталира в самият браузер.
Аз използвам програмата "Staff-FTP", но без да е инсталирана в браузера.
| |
|
Не става въпрос за това дали аз съм се родил научен или ненаучен, а за това че ползата трябва да е взаимна.
Като не ти харесва "киното" означава ли, е аз трябва да харесвам "театъра" ти?
Има ли нещо лошо от обикновен виртуален непознат да извървиш пътя до реално познат колега?
| |
|
По отношение на това дето пишеш че ползата трябвало да бъде взаимна,това ми звучи някак търгашески и сметкаджийски.
За "киното" и "театъра", явно нетърпимостта ни е взаимна.
А за "пътят", при мен в царството на въобръжението и сложните мисловни лабиринти на подсъзнанието,той не съществува.
| |
Тема
|
Re: Инструменти за програмисти в Google Crome
|
|
Автор |
sashometallico (unknown) |
Публикувано | 03.03.12 00:58 |
|
Защо не ти работи сайтът докато правиш промените през ftp?
Сваляш файла (като оставяш копие на сървъра), правиш промените, качваш, overwrite-ваш и си пич :)
Ако клиента ти трие копието след като го свалиш, промени тази настройка или си инсталирай друг (аз лично ползвам filezilla).
успех
:)))
| |
|
|
|
|