Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:35 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема Инструменти за програмисти в Google Cromeнови  
Автор Cont (непознат)
Публикувано26.02.12 10:24

Здравейте!

Искам да попитам мога ли чрез "Инструменти за програмисти" в лентата от менюто (персонализиране и управление на Google Crome), да получа достъп до своят сайт.
Мисълта ми е,вместо да използвам някоя FTP програмка,направо чрез тази конзола да извършвам обмен на файлове с моят сайт в реално време,и без той да прекъсва своята работа.

Ако е възможно,как точно става това?

Редактирано от Cont на 26.02.12 10:33.

Тема Re: Инструменти за програмисти в Google Cromeнови [re: Cont]  
Автор UbuHtu Man 11x (Oneiric Ocelot)
Публикувано26.02.12 12:14

Аз използвам Лисицата за разработване. Другите браузъри нямат нито количеството, нито качеството на инструментите, които тя предлага.

Това, което го искаш с какво е по-добро от FTP програмите? С каква умисъл го искаш?

Тема Re: До UbuHtu Man 11xнови [re: UbuHtu Man 11x]  
Автор Cont (непознат)
Публикувано26.02.12 18:28

Ами умисълът ми е изцяло почтен,когато използвам FTP програмка за да обновя даден сайт,аз трябва да тегля файловете,да ги преправям и отново да си ги връщам обратно,а в това време сайтът не работи.
Идеята ми е дали чрез тази конзола на програмиста,мога да върша всичко това но сайтът ми през цялото време да си е актуален.Така и корекциите стават много по-бързо.
Как актуализират големите динамични сайтове? И така дали става и с тази конзола на Google Crome.

Тема Re: До UbuHtu Man 11xнови [re: Cont]  
Публикувано26.02.12 22:08

Големи глупости си изписал.

Тема Re: До UbuHtu Man 11x [re: UbuHtu Man 11x]  
Автор Cont (непознат)
Публикувано27.02.12 12:56

Виж за теб изписаното от мен може да ти звучи като глупост,но за мен не е.
Аз ако бях някакъв разбирач нямаше да питам за тези неща.
И все става така че когато някой знае нещо повечко и започва да се надува.
Къде ме караш да се регистрирам и да се вкарвам в филми.
Ако имаш желание ми обясни за това което те питам или недей.

Тема Не точно.нови [re: Cont]  
Автор Бokop (Христо)
Публикувано28.02.12 06:57

Съществуват обаче много ftp разширения, които можеш да инсталираш в Chrome. Като например

или , Разбира се не са толкова добри, колкото FireFtp под FireFox (той си е отделен плъгин, разработван за firefox). Причините за това са доста, но ще кажа някой.
1. Chrome е само браузер и програмистите не се притесняват особенно за ftp възможностите му.
2. Плъгините в Chrome са много ограничени от гледна точка на сигурност за това и много много не се разработват. Например Chrome не поддържа перманентна security exception.
Има и някакъв вграден, но силно ограничен и беден на възможности. Пишеш:
ftp://потребителското име:паролата@адреса на ftp сървъра горе в location bar-a.

Господ ще ми прости греховете. Това му е работата.

Тема Re: Не точно.нови [re: Бokop]  
Автор Cont (непознат)
Публикувано28.02.12 11:22

Мерси много "Бокор" за изчерпателният отговор на моят въпрос.
Всъщност основното което не знаех и сега от теб научих е че FTP програмка може да се инсталира в самият браузер.
Аз използвам програмата "Staff-FTP", но без да е инсталирана в браузера.

Тема Re: До UbuHtu Man 11xнови [re: Cont]  
Публикувано28.02.12 13:18

Не става въпрос за това дали аз съм се родил научен или ненаучен, а за това че ползата трябва да е взаимна.

Като не ти харесва "киното" означава ли, е аз трябва да харесвам "театъра" ти?

Има ли нещо лошо от обикновен виртуален непознат да извървиш пътя до реално познат колега?

Тема Re: До UbuHtu Man 11xнови [re: UbuHtu Man 11x]  
Автор Cont (непознат)
Публикувано28.02.12 22:04

По отношение на това дето пишеш че ползата трябвало да бъде взаимна,това ми звучи някак търгашески и сметкаджийски.

За "киното" и "театъра", явно нетърпимостта ни е взаимна.

А за "пътят", при мен в царството на въобръжението и сложните мисловни лабиринти на подсъзнанието,той не съществува.

Тема Re: Инструменти за програмисти в Google Cromeнови [re: Cont]  
Автор sashometallico (unknown)
Публикувано03.03.12 00:58

Защо не ти работи сайтът докато правиш промените през ftp?

Сваляш файла (като оставяш копие на сървъра), правиш промените, качваш, overwrite-ваш и си пич :)

Ако клиента ти трие копието след като го свалиш, промени тази настройка или си инсталирай друг (аз лично ползвам filezilla).

успех

:)))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.