Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:36 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема анови  
Автор Venceslav_vg (непознат )
Публикувано24.06.11 11:54

Понеже разглеждах различни хостинг планове, някой може ли да ми даде съвет относно избор на домейн ( .ком или .бг )кой да бъде от гледна оптимизация на сайта. Четох, че .ком се котира по-добре от Гугъл , така ли е ? А също така да попитам какво е това втори сайт на същия домейн ( може ли да бъде с различно име ) разбрах че са автономни двата сайта, но не мога да го разбера напълно , малко инфо ще ми е добре дошло )

Поздрави

Тема Re: анови [re: Venceslav_vg]  
Автор The giver and the taker (добър човечец)
Публикувано24.06.11 12:55

В отговор на:

Четох, че .ком се котира по-добре от Гугъл

Глупости! Разширението на домейнът няма никакво значение за позицията на сайта в Google, или ако има, то е нищожно малко. За Google важното е сайтът ти да е пълен с колкото може по-голямо количество авторски текст, който го няма в никой друг сайт, и съответно да има достатъчно връзки от други сайтове, които сочат към страници на твоя сайт, като тези връзки трябва да идват само от тематични места, пък ако са авторитетни, още по-добре. Също така трябва заглавията на връзките да са разнообразни, но да съдържат ключовите ти думи. Разбира се връзките трябва и да са dofollow.

В горния параграф съм ти синтезирал всичко важно за Google SEO, другото е будала работа. Даже за домейна - ако сайтът е на български език е по-добре да е .bg, отколкото com. Пък и .bg е по-авторитетен за хората, защото е по-скъп и обикновено се използва за по-сериозни сайтове, докато .com и .info домейните се регистрират по-лесно и са много евтини, поради което хората купуват такива домейни за всякакви тъпи сайтове.

------------------------------------------

Тема Re: анови [re: Venceslav_vg]  
Автор Venceslav_vg (непознат )
Публикувано24.06.11 13:51

аха !

Можете ли да ми препоръчате някой добър наръчник за SEO оптимизация и хостване, за да се поограмотя малко .

Благодаря

Тема Re: а [re: Venceslav_vg]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано24.06.11 16:23

Наръчник няма, можеш да четеш в webmasterbg и predpriemach по темата, там хората са доволно навъртре в нещата, или от seomoz (ако няма проблеми с английския).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.