Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:17 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема Проблем ?!нови  
Автор Venceslav_vg (непознат )
Публикувано16.06.11 09:20

Здравейте,

Искам да попитам нормално ли е един и същи сайт да изглежда различно на различни компютри ? Основно работя върху него вкъщи, но днес си го качих на работата - и доста по-различно изглежда- дори цветовете не са същите. Има разлика в големината на мониторите - вкъщи съм с 19" , а на работа със 17", версията на браузъра е една и съща , но дори и полетата и размерите на "body " са различни. От какво може да е това ?

Тема Re: Проблем ?! [re: Venceslav_vg]  
Публикувано16.06.11 09:32

" но дори и полетата и размерите на "body " са различни "- имам предвид че изглеждат различно, като ги отворих с програмата, размерите са си същите

Тема Re: Проблем ?!нови [re: Venceslav_vg]  
Автор Triglav Zmei (gorianin)
Публикувано16.06.11 11:31

Съвсем нормално. Изглеждат различно заради различните резолюции на мониторите. Освен това всеки монитор изкарва различни цветове, като най- голяма е разликата между плоските (TFT, LED, OLED) и мониторите с катодно-лъчева тръба (CRT). Затова обикновено се използват web colors (http://en.wikipedia.org/wiki/Web_colors) при направата на web дизайни. Освен това ако основните полета не са с фиксирани размери, а са оставени да се разтеглят според големината на екрана, няма нищо чудно че са с различни размери, независимо че ги гледаш с една и съща версия браузър. Съвет: Ограничи ширината на целия сайт до някакви размери в пиксели (например 900px) ако не искаш да ти се променят размерите на полетата и разбъркват елементите в сайта. Особено при широкоекранните монитори ще стане голямо мазало, ако сайта си го правил на 4:3 монитор и си оставил да се разпъва.

"На своя Царь Освободитель Борисъ III отъ признателна Македония."

Тема Re: Проблем ?!нови [re: Triglav Zmei]  
Публикувано16.06.11 11:56

Здравей,

Благодаря за отговора.

Ами значи аз съм центрирал тялото и след това в него съм задал ширина от 900 пиксела на обвивката, а после в нея са дефинирал водача, съдържанието и футъра, който по подразбиране са със същата ширина от 900 пиксела. Значи като го гледам вкъщи на 19" обвивката заема почти целия монитор, а за тялото остават съвсем малки ивици отстрани. а днес като го видях на 17" то изглежда, че половината екран е празен. Много кофти ми стана, защото като си го гледах вкъщи беше супер, а днес ми се видя пълна боза

. Ще пробвам да го видя на друг 19 " и на лаптоп да видя как излгежда, а има ли начин това нещо да се уеднакви ?

Автор Triglav Zmei (gorianin)
Публикувано16.06.11 12:15

различни резолюции са на различните монитори, затова и разстоянията отстрани са различни. Нали това е идеята на този подход - да се вижда всичко което е в обвивката без да се размества, а полетата отстрани са само фон и затова не са важни.

"На своя Царь Освободитель Борисъ III отъ признателна Македония."

Тема Re: Проблем ?!нови [re: Triglav Zmei]  
Публикувано16.06.11 12:28

аха, ясно !! благодаря,

Нямам разместен текст или нещо такова , просто изглежда по-кофти ))) и по-дребно . Като се прибера ще сверя как изгледат някои сайтове на работа и у нас, че честно казано не съм обръщал особено внимание

Благодаря за инфото !

Автор The giver and the taker (добър човечец)
Публикувано17.06.11 20:09

Важното е сайтът да не се размества под различните браузъри и разделителни способности. Иначе не се притеснявай, че сайтът ти ще изглежда по-малък на големите монитори, защото хората, които използват такива монитори са свикнали всичко да им е малко и да има много празни пространства, така че твоят сайт няма да им изглежда по-зле. Даже на тях ще им изглежда по-хубав на голям монитор, а на по-малък като твоя ще им изглежда кофти, защото така са свикнали. Така че спокойно.

------------------------------------------

Публикувано21.06.11 13:25

Благодаря за отговорите !

Аз се шашнах понеже не бях обръщал внимание на различия изглед на сайтовете на различни монитори и затова. Иначе нямам размествания

Тема Ако не си сложилнови [re: Venceslav_vg]  
Автор KoтapakътнaШpьoдинrepМодератор (bloody furious)
Публикувано24.06.11 08:30

background на главните контейнери на сайта и темата на Windows ти по-тъмна, IE няма да покаже бял background автоматично, а ще използва тези от темата. Може би това е причината...

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: Ако не си сложилнови [re: KoтapakътнaШpьoдинre]  
Публикувано24.06.11 11:49

По-скоро се оказа че мониторът на работата ми е смотан , понеже го пробвах и на лаптоп и нали има разлика но тя си от резолюцията, докато цветовете са си същите )))

ще пускам нова тема отговаряйте ми там )))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.