Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:28 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос до всички web designersнови  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано22.08.09 09:25

След като се захванах наскоро да се занимавам с тази материя и открих колко е необятна и същевременно има толкова професионални сайтове по нета, явно и много професионалисти в областта има... И се зачудих как тези хора са успели да научат всичко необходимо за изобретяването на нещо качествено и дали изобщо са го научили или сайтовете се правят от екип професионалисти в различни области. Толкова ми е трудно да си представя, че един човек може да разбира от художествено оформление, да пише кодове на де що има скриптови езици и изобщо да знае всичко за направата на web site от до. Как го постигате дами и господа, светнете ме. Налага ми се да направя нещо на пръв поглед просто, ама за целта трябва да науча толкова много неща че ще ми отнеме сигурно години да си свърша работата като хората. Изобщо колко време отнема за да станеш свестен web designer.

Тема Re: Въпрос до всички web designersнови [re: NikiFin]  
Автор wiz (100 тонa змей)
Публикувано22.08.09 12:19

ами аз не съм web designer но съм правил разни неща така че моето мнение може да е от полза

има различни длъжности , например web designer, web developer, администратор, редактор и др.

някои неща се учат бавно и отнема седмици, месеци или години
има и готови неща които се ползват

може да изглежда просто на пръв проглед а не е, може би идеален пример е търсачката на гугъл: една проста форма и една страница с текст с резултата а струва миларди

No pain, no gain

Тема Re: Въпрос до всички web designersнови [re: wiz]  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано23.08.09 10:20

Каква е разликата между Web developer и Web designer

Автор Бokop (слуга на Лоа)
Публикувано23.08.09 11:18

Web developer - пише скриптове. Всичко онова, което "движи" джумлата или друпала например. Разните SQL заявки, PHP, JavaScript и пр.
Web designer - прави външен вид - картинки и пр.

От неизбежното се възмущава само този, който е неразумен.

Редактирано от Бokop на 23.08.09 11:31.

Публикувано23.08.09 11:24

Мисля, че вече ти се изясниха някой неща. За някой неща не стига да си web дизаинер а трябва да си и developer. За целта ти трябват основи по програмиране. Отнема години. Аз работя като web developer от около седем години но преди това имах основа.

Редактирано от Бokop на 23.08.09 11:36.

Тема Re: Въпрос до всички web designersнови [re: Бokop]  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано23.08.09 12:59

Това означава ли че сам човек, понеже няма как да разбира от програмиране, дизайн и т.н. няма как да направи свестен сайт сам, а трябва да работи в екип със съответните специалисти.
Не знам що бях остана с впечатление, че кьораво и кьопаво правят сайтове, значи и аз ще се справя. Ама въпреки че не съм съвсем боса в програмирането, на младини ползвах малко Java (не JavaScript), сега се озъбих като последния идиот пред тия скриптовите езици. Оказа се ученето е повече отколкото ученето на C или Java примерно. Там за да си напраиш приложението учиш един език. А тук за една кирлива страница трябва да научиш няколко езика плюс една купчина други щуротии.
Наистина ли правенето на сайтове е толкова сложно колкото ми се струва

Автор wiz (100 тонa змей)
Публикувано23.08.09 17:22

"една кирлива страница"?
по добре пробай да направиш 2 кирливи страници които правят това което прави гугъл и ги продай за няколко милиарда

иначе части от веб сайтове се пишат и на Java, така щом се справяш с Java може да направиш и сайт

а колко е трудно - зависи какво се прави, проста страница се получава за 5 мин като запишеш текстов файл във html формат

ако правилно съм разбрал опитваш да правиш компонент за joomla
aми тва не е от лесните задачи които стават за няколко мин а за седмици или месеци според случая

може би най лесно е да си представиш за какво става дума ако видиш колко е кода на joomla, след това си представи че това е код на Java

вероятно ти трябва да научиш някои основни неща за веб страниците и от там ще ти е по лесно да се ориентираш

Редактирано от wiz на 23.08.09 17:41.

Публикувано23.08.09 18:28

Не съм казал, че сам човек не може. Но впечатлението за "кьораво и кьопаво" е "малко" погрешно.

В отговор на:

Не знам що бях остана с впечатление, че кьораво и кьопаво правят сайтове, значи и аз ще се справя.

С неща като BlueVoda да.

Редактирано от Бokop на 23.08.09 18:31.

Тема Re: Въпрос до всички web designersнови [re: Бokop]  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано23.08.09 23:24

бе явно е, че и сам човек може. Ама явно си има начини за улесняване на живота, с които още не съм в час баш.
С Blue Voda... имам го тука ама още не съм му обърнала внимание, защото ми се струва, че дори то няма да ми свърши работа ако не изуча преди това разните му там скриптови техники

Публикувано23.08.09 23:50

Зависи какво точно искаш да направиш. Вземи кажи какво искаш точно. Не съм гледачка боб да хвърлям.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.