|
Тема
|
IFRAME без scroll
|
|
Автор |
Гpиrop-ът (непознат
) |
Публикувано | 10.01.09 17:20 |
|
значи имам файл 1.хтм и вътре IFRAME в който се зарежда 2.хтм
<iframe src='2.htm'width='100%' height='100%' frameborder='0' marginwidth='0' marginheight='0' vspace='0' hspace='0' noresize scrolling='no'></iframe>
Не искам самия IFRAME да има скролбар защото е гадно.
Обаче ако 2.хтм е дълъг, не може да се разгледа до края - защото нито 1.хтм нито ифрейма имат скрол.
Има ли начин да покажа скрол в 1.хтм, но само ако това се налага (т.е. ако 2.хтм е по-дълъг от прозореца на 1.хтм)
10х
| |
|
Нещо не би ли ти свършило работа?
| |
|
10х ама не върши.
А пък и изисква да модифицирам всички страници и т.н
Трябва да има някакъв по-прост начин, примерно 1.хтм някакси да се заблуди че дължината му е равна на дължината на страницата заредена в ифрейма - тогава ако трябва, 1.хтм ще покаже скрол. То и това явно не е толкова просто, щото нещо ми се опъва.
| |
|
Тогава подозирам, че говориш за динамична височина на iframe-а - според размера на документа. Нещо (или пак бъркам)?
| |
|
всъщност ми трябва обратното - парент документа (1.хтм) да се преоразмери според височината на документа в ифрейма (2.хтм) - така че ако файла в ифрейма е по-висок от прозореца на парента, парента да покаже скрол който е дълъг колкото е достатъчно за да се разгледа ифрейма до долу.
Според мен трябва скрипт от парента да вземе височината на файла в ифрейма, и да сетне височината на парента да е същата, ама нещо не се получава.
Явно днес не ми върви, щото и примера от линка нещо не ми работи. :(
| |
Тема
|
Re: IFRAME без scroll
[re: Гpиrop-ът]
|
|
Автор |
x1y1 (минаващ) |
Публикувано | 13.01.09 05:13 |
|
Това което искаш става по подразбиране. Само че ти си го забранил със scrolling='no'.
| |
Тема
|
[re: Гpиrop-ът]
|
|
Автор |
x1y1 (минаващ) |
Публикувано | 13.01.09 17:26 |
|
Сега разбрах какво искаш. По-добре послушай Volkano v.6.
Твоята логика по принцип е грешна, защото height='100%' се отнася за височината на прозореца, а не на парент документа. А ти се опитваш да преоразмериш парент документа, което естествено не помага.
| |
Тема
|
[re: x1y1]
|
|
Автор |
Гpиrop-ът (непознат
) |
Публикувано | 15.01.09 11:16 |
|
това което всъщност искам е страниците да се зареждат в ифрейм, но това да не личи по никакъв начин - да изглеждат все едно се отварят директно.
Затова правя парент документ който в БОДИ има само един ифрейм таг и нищо друго.
Слагам height='100%' за да може ифрейма да заеме целия парент без да има празни пространства около него.
Ако махна скрол=но, браузъра слага втори скрол на документа в ифрейма - това не го ща, искам да скролвам ифрейма със скрола на парента. А за да стане това, браузъра трябва да си мисли че парента е висок колкото файла в ифрейма.
| |
|
А защо не замениш iframe с div и да ползваш ajax. Може да намериш много и различни готови javascript, с които да си свършиш работа. Така ще ти отпаднат доста главоболия.
И най-ярките личности си плащат тока.
| |
|
Ти не ме разбра, но нищо. Това твоето всъщност се прави с frameset и frame, не с iframe:
<html>
<frameset>
<frame src="iframe.html" name="page">
</frameset>
</html>
| |
|
|
|
|