Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:22 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема IFRAME без scrollнови  
Автор Гpиrop-ът (непознат )
Публикувано10.01.09 17:20

значи имам файл 1.хтм и вътре IFRAME в който се зарежда 2.хтм

<iframe src='2.htm'width='100%' height='100%' frameborder='0' marginwidth='0' marginheight='0' vspace='0' hspace='0' noresize scrolling='no'></iframe>

Не искам самия IFRAME да има скролбар защото е гадно.
Обаче ако 2.хтм е дълъг, не може да се разгледа до края - защото нито 1.хтм нито ифрейма имат скрол.
Има ли начин да покажа скрол в 1.хтм, но само ако това се налага (т.е. ако 2.хтм е по-дълъг от прозореца на 1.хтм)

10х

Тема Re: IFRAME без scrollнови [re: Гpиrop-ът]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано10.01.09 18:33

Нещо

не би ли ти свършило работа?

Тема Re: IFRAME без scrollнови [re: Volkano v.6]  
Публикувано12.01.09 11:36

10х ама не върши.
А пък и изисква да модифицирам всички страници и т.н

Трябва да има някакъв по-прост начин, примерно 1.хтм някакси да се заблуди че дължината му е равна на дължината на страницата заредена в ифрейма - тогава ако трябва, 1.хтм ще покаже скрол. То и това явно не е толкова просто, щото нещо ми се опъва.

Тема Re: IFRAME без scroll [re: Гpиrop-ът]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано12.01.09 13:09

Тогава подозирам, че говориш за динамична височина на iframe-а - според размера на документа. Нещо

(или пак бъркам)?

Тема Re: IFRAME без scrollнови [re: Volkano v.6]  
Публикувано12.01.09 17:06

всъщност ми трябва обратното - парент документа (1.хтм) да се преоразмери според височината на документа в ифрейма (2.хтм) - така че ако файла в ифрейма е по-висок от прозореца на парента, парента да покаже скрол който е дълъг колкото е достатъчно за да се разгледа ифрейма до долу.

Според мен трябва скрипт от парента да вземе височината на файла в ифрейма, и да сетне височината на парента да е същата, ама нещо не се получава.
Явно днес не ми върви, щото и примера от линка нещо не ми работи. :(

Автор x1y1 (минаващ)
Публикувано13.01.09 05:13

Това което искаш става по подразбиране. Само че ти си го забранил със scrolling='no'.

Автор x1y1 (минаващ)
Публикувано13.01.09 17:26

Сега разбрах какво искаш. По-добре послушай Volkano v.6.

Твоята логика по принцип е грешна, защото height='100%' се отнася за височината на прозореца, а не на парент документа. А ти се опитваш да преоразмериш парент документа, което естествено не помага.

Тема Re: IFRAME без scrollнови [re: x1y1]  
Публикувано15.01.09 11:16

това което всъщност искам е страниците да се зареждат в ифрейм, но това да не личи по никакъв начин - да изглеждат все едно се отварят директно.
Затова правя парент документ който в БОДИ има само един ифрейм таг и нищо друго.
Слагам height='100%' за да може ифрейма да заеме целия парент без да има празни пространства около него.
Ако махна скрол=но, браузъра слага втори скрол на документа в ифрейма - това не го ща, искам да скролвам ифрейма със скрола на парента. А за да стане това, браузъра трябва да си мисли че парента е висок колкото файла в ифрейма.

Автор edembg (Ученик)
Публикувано16.01.09 10:25

А защо не замениш iframe с div и да ползваш ajax. Може да намериш много и различни готови javascript, с които да си свършиш работа. Така ще ти отпаднат доста главоболия.

И най-ярките личности си плащат тока.

Тема frameset и frameнови [re: Гpиrop-ът]  
Автор x1y1 (минаващ)
Публикувано16.01.09 21:18

Ти не ме разбра, но нищо. Това твоето всъщност се прави с frameset и frame, не с iframe:

<html>
<frameset>
<frame src="iframe.html" name="page">
</frameset>
</html>

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.