Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:57 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема нов дизайн на lessno.com, търсим впечатлениянови  
Автор HeДoДяЛKo (непознат )
Публикувано27.09.08 10:39

Здравейте,

работя за lessno.com, на който в момента правим тотален редизайн и търсим впечатления и конструктивна критика с цел да го подобрим. Алфа версията на новия сайт ще бъде достъпна до ограничен кръг от външни лица. Ако на някой от списващите тук им е интересно да види за какво става въпрос, моля пишете ми имейла си на лична и този Вторник, най-късно Сряда ще пратя имейл с повече информация за демото.

Поздрави,

Недялко

Тема Re: нов дизайн на lessno.com, търсим впечатлениянови [re: HeДoДяЛKo]  
АвторOO (Нерегистриран)
Публикувано02.10.08 18:27

Ако взимате на сериозно бизнеса си и изкарвате достатъчно за да можете да си го позволите бих ви препоръчал да се консултирате със специалист(и). Потърсете някоя престижна фирма и вижте колко ще ви поискат за консултация. Потребителско проучване е добре да се направи, но обикновено се то прави в началото, а не в края на проекта . Освен това не съм убеден, че форумите са правилния начин.

Тема Re: нов дизайн на lessno.com, търсим впечатлениянови [re: OO]  
Автор123 (Нерегистриран)
Публикувано03.10.08 15:43

Да, какво точно си мислиш, че ще кажат консултантите? Що за идиотщина е да плащаш на някой да си каже мнението за дизайна на сайта, след като хора на случаен принцип могат да направят същото?

Консултантите винаги намират кусури, че да може да си оправдаят надника. Освен това - ВИНАГИ ще има хора, на които харесва и такива на които не харесва даден дизайн. ВИНАГИ.

... защото хората са различни.

Тема Re: нов дизайн на lessno.com, търсим впечатлениянови [re: 123]  
Публикувано03.10.08 15:59

Всъщност ние вече ползвахме услугите на една такава фирма- Лукрат, специализираща се в ползваемост (usability). Беше преди 9-10 месеца и останахме доволни. Много от нещата, които научихме тогава са имплементирани в новия ни дизайн.

Разбира се, когато правиш тотален редизайн и искаш да вземеш много неща под внимание има опасност въпреки желанието, крайният продукт (уебсайт в нашия случай) да е объркващ за обикновените потребители. Затова и в момента търсим впечатления, които да се вземат под внимание за бета версията.

М/у другото Лукрат правят семинар по ползваемост следващата седмица, ние също ще презентираме. За който се интересува, линк по-долу, записването е безплатно:
http://www.lucrat.net/events/trudnolesno08

АвторNakata (Нерегистриран)
Публикувано08.10.08 14:51

Здравейте,
аз имам забележка- в секцията за самолетни билети, при чекиране на Flexible Travel Dates и запис на Latest Leave и Latest Return започва една досадна взаимна смяна на двете полета- като си наглася едното се сменя другото и обратно. Не можах да открия логика на това.

Поздрави! Атанас

Тема Re: нов дизайн на lessno.com, търсим впечатления [re: HeДoДяЛKo]  
Публикувано08.10.08 15:38

Понеже напоследък ми се налага да пътувам често в чужбина има още три предложения:

1. Ако може да се сортират предложенията и по Overall flight time.
2. Ако може да се задава минимум и максимум на времената за връзки между два полета в едно пътуване. Например на летището във Виена или Франкфурт преход между два полета под 45 минути е рисков, може би не толкова за пътуващия(вероятно ще го изчакат), колкото за багажа- вече няколко пъти ми се случва самолета от втория полет да излети без багажа ми при кратки прекачвания.
3. Авиокомпании, като SkyEurope например имат "скрити" изненади, като например +20 евро за багаж извън ръчния при плащане на check-in. Това не се регистрира на този етап от системата.

Поздрави!Атанас.

Тема Re: нов дизайн на lessno.com, търсим впечатлениянови [re: Nakata]  
Публикувано08.10.08 19:16

Благодаря за коментарите. Мен ми се струва че си тествал сегашният ни дизайн, т.е. този който е в момента на lessno.com, което НЕ Е новият ни дизайн, който е в алфа версия и е достъпен само до ограничен кръг от хора (ако ми пишеш на бележка, ще ти дам url за достъп).

Все пак, едно по едно към коментарите ти:
* това за flexible dates предполагам се случва защото датите се застъпват и затова ги променява. Примерно записваш за дата на най-късно връщане, дата преди най-късното заминаване, което няма как да стане и ние автоматично ти поправяме най-късното заминаване да е един ден преди най-късното връщане.

* сортирането: може и най-вероятно ще го направим

* мин & макс connection time: готино като идея и сигурно и него ще включим в новия дизайн

* "скрити изненади": това наистина не зависи от нас и максималното, което може да направим е да покажем пълните rules & restrictions в свободен, сравнително подреден текст. Дори не съм убеден колко 'пълни' ще бъдат тези условия защото зависи какво са подали авиокомпаниите към ATPCO. Каквото са подали, ние ще го покажем. :)

Публикувано09.10.08 12:16

Може да ми го пратиш на atanas@sildex.com или atanas@promela.com. Мерси!

Тема Re: нов дизайн на lessno.com, търсим впечатлениянови [re: 123]  
АвторOO (Нерегистриран)
Публикувано04.11.08 21:13

„Освен това - ВИНАГИ ще има хора, на които харесва и такива на които не харесва даден дизайн. ВИНАГИ. ... защото хората са различни. „

Така е, но при продуктите за широко потребление, какъвто е случая с интерфейсa на един web сайт се обръща внимание предимно на факторите, които имат ефект върху болшинството от потребителите. На частния случай и на неговата специфична естетична култура и чувствителност се обръща малко внимание. Дори и когато става въпрос за самият дизайнер и клиента му. Именно доброто разбиране и управление на тези психологични маркетинг процеси правят мнението на професионалистите обективно а мнението на случайни хора субективно.
Не може всеки от всичко да разбира.

HeДoДяЛKo дай линк като стане новия дизайн.
Ще ми е интересно (а предполагам и не само на мен) да го видя.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.