|
Тема
|
яю< ! DOCTYPE...
|
|
Автор |
3ипpekca (атипична) |
Публикувано | 30.03.06 22:11 |
|
Здравейте!
Направих два лични сайта - на себе си и на мъжа си, които при търсене в Google излизат със заглавие от вида:
яю< ! DOCTYPE html PUBLIC " - / / W 3 C / / DTD XHTML 1 . 0 ...
Мислех, че е от съчетанието hit.bg+Mozilla, но същият сайт, хостван в дира - www.bozhkova.dir.bg, се вижда нормално под Firefox, а в Гугъл отново:
яю< ! DOCTYPE html PUBLIC " - / / W 3 C / / DTD XHTML 1 . 0 Frameset / / EN " " DTD / xhtml 1 - frameset . dtd " > < html > < head > < title > ; : 0 ...
www.bozhkova.dir.bg/ - 2k - Кеширана - Подобни страници

Не ми се смейте, изкарвам си хляба като психолог. Признавам си, имам и диплома по информатика, ама тогава нямаше интернет.
Въпросът ми е: от какво е това "яю"? Има ли връзка с хостинга? С текстовия редактор - Notepad? С използването на фреймове? (пробвах и без фреймове - същата работа)
Какво ще кажете за следващите ми стъпки:
1) Хостинг в cbox.biz;
2) Махането на фреймовете - но първо искам да уточня въпроса с текстовия редактор.
Адресите са:
Не всяка кал е лечебна.
| |
|
Нещо не ти е наред енкодинга, за туй става така - поне Firefox твърди така (като отворя примерно http://www.bozhkova.dir.bg/), и дам View -> Character Encoding там пише Unicode (UTF-16 Little Endian), т.е. като си save-ала през Notepad-а, не си гледала долу какъв да е енкодинга (в случая струва ми се трябва да се изберe UTF-8). А това което получаваш ти като резултат в Google-то, е когато зададеш на страницата през View -> Character Encoding де е UTF-8.
| |
Тема
|
Re: яю< ! DOCTYPE...
[re: 3ипpekca]
|
|
Автор |
BPAHA (Свобода) |
Публикувано | 31.03.06 13:52 |
|
Красива психоложка!
Рядкост :)
Сложи meta за кирилица и на вътрешните страници.
това аю си мисля, че е от редактора ти.
има някакво място пред <доктайпа, което е със оплескан екодинг вероятно
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN"
"DTD/xhtml1-frameset.dtd">
а тохва, хубава г-жа Божкова, за какво ви е?
сайта ви нали няма да участва във световно ревю за сайтове
без това кода не е писан XHTML, както пише в ДОКТАЙПА
Ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя. Редактирано от BPAHA на 31.03.06 13:54.
| |
|
Прав си за енкодинга. Промених го на UTF-8, с което постигнах известен напредък. През Mozilla пак не се отваря веднага и трябва да се избере UTF-8 от View -> Character Encoding, но Гугъла гледам, че като се отвори, сочи UTF-8, значи би трябвало там всичко да е наред.
Замислих се дали кирилизацията на компютъра ми е наред, но за това ще трябва да почета и да се консултирам малко повече.
Не всяка кал е лечебна.
| |
Тема
|
Ти не знаеш ли...
[re: BPAHA]
|
|
Автор |
3ипpekca (атипична) |
Публикувано | 04.04.06 19:18 |
|
че всички психоложки са красиви? Май не си ходил на психоложка! 
Онова в ДОКТАЙПА ми е заради фреймовете, само такъв ДОКТАЙП за фреймове имаше в книгата, от която преписвах.   
Не всяка кал е лечебна.
| |
|
С Google вече не би трябвало да има проблеми.. Ама трябва да се каже и на браузъра какъв е енкодинга всъщност. Ако е UTF8, тогава вместо
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
трябва да пише
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
А фреймовете ще си работят перфектно и без DOCTYPE декларация.
| |
|
Благодаря и на тебе! Друго си е като знаеш кое за какво се използва.
Направих index-файла както казваш, качих си сайта в CBOX.BIZ - и изглежда вече всичко е наред. Т.е., ще стане като оправя и вътрешните страници.
(Е, в hit.bg + Mozilla на view-source се появява:
п»ї<html>
<head>
<title>Елка Божкова - психолог Рё психотерапевт</title> и т.н,
което означава че повече няма да се занимавам с хит-а. )
Не всяка кал е лечебна.
| |
|
По принцип проблема е в редактора, с който са правени старниците. Явно default encoding-а му е utf8. Тези странни символи в начлото на файла са отметка за енкодинга.
Решението е да се запишат файловете в ASCCI формат. Рзбира се всичко казано от останалите също верно.
И най-ярките личности си плащат тока.
| |
|
|
|
|