Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:45 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема meta Descriptionнови  
Авторochinko (Нерегистриран)
Публикувано16.11.07 07:59

Здравейте!

Попълвате ли си Description тага и как? Четох, че било силно препоръчително да е попълнен, но не знам към коя аудитория да го насоча - дали на български, след като посетителят на сайта не го вижда, или на английски, заради търсачките.

Тема Re: meta Descriptionнови [re: ochinko]  
Автор ToViDebne (звездоброец)
Публикувано16.11.07 10:13

силно безсмислено е,ако съдържанието на сайта ти е на български да попълваш дискрипшън на английски
яху и лайв.ком следят за дискрипшън,гугъл следи съдържание
лично мнение,и на мен ще ми е интересно да чуя батковците по въпроса

Тема Re: meta Descriptionнови [re: ToViDebne]  
Автор Kpивиндeл (пазя си нервите)
Публикувано16.11.07 12:21

Гадаем си ... SEO-то прилича на изстрели в тъмното - я уцелим нещо, я не!

Първо реши коя ти е аудиторията - българи или англоговорящи?

Ако има начин - генерирай ги динамично, за да са различни за всеки език.

Хубаво е да има. Ей, така, за разкош

Тема Re: meta Descriptionнови [re: Kpивиндeл]  
Публикувано16.11.07 13:59

Значи става въпрос за сайт на български, иначе нямаше да питам.

Не е професионален, аматьорски е и аудиторията е специализирана, тоест не е голяма. И правенето, и съдържанието са чисто хоби.

С удоволствие бих ви спамнал, за да си вдигна рейтинга, но не ми беше това целта, а и е малко рано, ще ми се първо да го понапълня.

Мислех си, примерно, в заглавната страница всички мета тагове да са на английски, а нататък - само на български, но се надявах някой по-информиран да ме осветли.

Публикувано16.11.07 14:23

След като сайта ти е тясно насочен и на български, слагай си ключовите думи на български.

Дали някоя търсачка ще се излъже да ти покаже сайта на предно място с ключови думи на чужд език, щом е видно, че съдържанието не е?

Тема Re: meta Descriptionнови [re: Kpивиндeл]  
Публикувано16.11.07 14:56

Ех, колега, защо приказваш наизуст? Напиши в Гугъла football, да речем. При мен чак деветият линк не е на български сайт. Първите осем са все на български сайтове, а от тях шест са и на български език.

Повечето нямат ключови думи и наистина, когато ги има, са на езика на сайта, но не ми се ще точно от тях да извличам емпирични правила.

Публикувано16.11.07 15:03

Ех, деца, деца ...

Ако ти е настроен Гъгъла да търси в страници на български, такива сайтове ще ти вади, много ясно. Точно с "football" не само, че в обозримите резултати няма български сайтове, ами и повечето са за американски футбол, ама нейсе ...

Като много знаеш, прави си ги сам!

Няма да се напъвам да градя авторитет пред никой!

Тема Re: meta Description [re: ochinko]  
АвторTъpcaчka (Нерегистриран)
Публикувано17.11.07 21:37

естествено че на български, ако сайта е на български. Почти никой не търси резултати на български с англ. фраза.
Иначе description , keywords и подобни тагове са общо взето безполезни, но не вреди ако ги има. Аз използвам една програмка която ги генерира автоматично въз основа на съдържанието

Тема Re: meta Descriptionнови [re: Tъpcaчka]  
Автор mycms (Титла)
Публикувано20.11.07 11:26

МЕТА описанието ти ще се покаже в Гугъл само ако напишеш www.сайтаси.com
Ако на 10-тия ред пише.

Както всички от нашата тясно свързана аудитория знаем, че в атомното ядро се съдържа почти всичката маса. За това можем да смятаме, че..

Ако напиша в Гугъл "атомно ядро" и под заглавието, което се цъка, ще ми излезе точно ей тоя текст, в който се съдържа думата. В случая на 10-тия ред. Мета описанието е далеч от тия работи.
Някой си въобразяват, че като блъскат в МЕТА много думички и ги повтарят, ще се отрази на резултатите в търсачките.

И внимавай - не е безопасно, както каза колегата.
В един момент, може да стане опасно.

Като се чудиш какво да има в МЕТА описанието си задай следния въпрос:

Как бих описал страницата с едно две изречения. Примерно имаш CV.
Написал си www.сайтчетоми.com и после пишеш :

Специализиран сайт за атомна маса, атомно тегло и фен клуб на квантовата физика.

Ето ти тва е 100% идеално да го напишеш и в МЕТА описанието.

Изработка на уеб сайтове

България

Редактирано от mycms на 20.11.07 11:27.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.