|
Тема
|
meta Description
|
|
Автор | ochinko (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.07 07:59 |
|
Здравейте!
Попълвате ли си Description тага и как? Четох, че било силно препоръчително да е попълнен, но не знам към коя аудитория да го насоча - дали на български, след като посетителят на сайта не го вижда, или на английски, заради търсачките.
| |
|
силно безсмислено е,ако съдържанието на сайта ти е на български да попълваш дискрипшън на английски
яху и лайв.ком следят за дискрипшън,гугъл следи съдържание
лично мнение,и на мен ще ми е интересно да чуя батковците по въпроса
| |
|
Гадаем си ... SEO-то прилича на изстрели в тъмното - я уцелим нещо, я не!
Първо реши коя ти е аудиторията - българи или англоговорящи?
Ако има начин - генерирай ги динамично, за да са различни за всеки език.
Хубаво е да има. Ей, така, за разкош
| |
Тема
|
Re: meta Description
[re: Kpивиндeл]
|
|
Публикувано | 16.11.07 13:59 |
|
Значи става въпрос за сайт на български, иначе нямаше да питам.
Не е професионален, аматьорски е и аудиторията е специализирана, тоест не е голяма. И правенето, и съдържанието са чисто хоби.
С удоволствие бих ви спамнал, за да си вдигна рейтинга, но не ми беше това целта, а и е малко рано, ще ми се първо да го понапълня.
Мислех си, примерно, в заглавната страница всички мета тагове да са на английски, а нататък - само на български, но се надявах някой по-информиран да ме осветли.
| |
|
След като сайта ти е тясно насочен и на български, слагай си ключовите думи на български.
Дали някоя търсачка ще се излъже да ти покаже сайта на предно място с ключови думи на чужд език, щом е видно, че съдържанието не е?
| |
Тема
|
[re: Kpивиндeл]
|
|
Публикувано | 16.11.07 14:56 |
|
Ех, колега, защо приказваш наизуст? Напиши в Гугъла football, да речем. При мен чак деветият линк не е на български сайт. Първите осем са все на български сайтове, а от тях шест са и на български език.
Повечето нямат ключови думи и наистина, когато ги има, са на езика на сайта, но не ми се ще точно от тях да извличам емпирични правила.
| |
|
Ех, деца, деца ...
Ако ти е настроен Гъгъла да търси в страници на български, такива сайтове ще ти вади, много ясно. Точно с "football" не само, че в обозримите резултати няма български сайтове, ами и повечето са за американски футбол, ама нейсе ...
Като много знаеш, прави си ги сам!
Няма да се напъвам да градя авторитет пред никой!
| |
Тема
|
[re: ochinko]
|
|
Автор | Tъpcaчka (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.07 21:37 |
|
естествено че на български, ако сайта е на български. Почти никой не търси резултати на български с англ. фраза.
Иначе description , keywords и подобни тагове са общо взето безполезни, но не вреди ако ги има. Аз използвам една програмка която ги генерира автоматично въз основа на съдържанието
| |
Тема
|
[re: Tъpcaчka]
|
|
Автор |
mycms (Титла) |
Публикувано | 20.11.07 11:26 |
|
МЕТА описанието ти ще се покаже в Гугъл само ако напишеш www.сайтаси.com
Ако на 10-тия ред пише.
Както всички от нашата тясно свързана аудитория знаем, че в атомното ядро се съдържа почти всичката маса. За това можем да смятаме, че..
Ако напиша в Гугъл "атомно ядро" и под заглавието, което се цъка, ще ми излезе точно ей тоя текст, в който се съдържа думата. В случая на 10-тия ред. Мета описанието е далеч от тия работи.
Някой си въобразяват, че като блъскат в МЕТА много думички и ги повтарят, ще се отрази на резултатите в търсачките.
И внимавай - не е безопасно, както каза колегата.
В един момент, може да стане опасно.
Като се чудиш какво да има в МЕТА описанието си задай следния въпрос:
Как бих описал страницата с едно две изречения. Примерно имаш CV.
Написал си www.сайтчетоми.com и после пишеш :
Специализиран сайт за атомна маса, атомно тегло и фен клуб на квантовата физика.
Ето ти тва е 100% идеално да го напишеш и в МЕТА описанието.
Изработка на уеб сайтове БългарияРедактирано от mycms на 20.11.07 11:27.
| |
|
|
|
|