Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:29 29.11.22 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема <div>, cssнови  
Авторoleg (Нерегистриран)
Публикувано12.11.07 21:37



Pravia sait s div-ove i problemat mi e footer-a(bottom). V Explorer-a e OK, no v Netscape-a pri poveche text se dani. Niakoi ima li opit s div-ovete?

Mersi.



Тема Re: <div>, cssнови [re: oleg]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано13.11.07 09:53



Ако на така зададения, дълбоко информативен въпрос очаквах отговор, ще има да си чакаш, като уточниш какво точно искаш да постигнеш и най-вероятно ще се намери кой да помогне.



Тема Re: <div>, cssнови [re: Volkano v.6]  
Авторoleg (Нерегистриран)
Публикувано13.11.07 13:06



Emi prav si, no ne znaeh dali sum na viarnoto miasto i zatova biah pesteliv ;-).
Eto i link kam problema mi.
http://kikiki.100webspace.net/

Idejata e jaltata iviza da e vinagi nai-dolu. No v momenta teksta preliva izvan neja. V Explorer-a vsicko e OK, no v Netscape i Mozilla e kofti.

Oleg



Тема Re: <div>, cssнови [re: oleg]  
Автор Ulysses (Eyewalker)
Публикувано13.11.07 15:42



#content
{
width:760px;
left:280px;
height:100%;
background-color: white;
font-family: Arial, Helvetica, Geneva, Verdana, sans-serif;
font-size:11px;
color:#484848;
position:relative;
/* border: 2px solid green; */

}


това е проблема height:100%; - заема 100% от височината на съдържащият го елемент - <div id="center">

отделно от това - нямам време да гледам кой код е от теб и кой е добавен от хостинга ти. Кода ти е невалиден или поне кода на страницата, след като е минал през хостинга, а това е МНОГО важно за ДИВ/ЦСС кода, използвах XHTML

Използвай валидатори за CSS/(x)HTML

това какво трябва да прави?:
#website
{
width:1066px;
height:100%;
background-color: white;
left:10%;
right:10%;
position:relative;
margin:0px 0px 0px 0px;
padding:0px 0px 0px 0px;
/* border: 1px solid black; */
}

ако искаш да е центриран този елемент (съответно целия сайт):
#website {
width: 1066px;
margin: 0px auto;
padding: 0px;
background: #fff;
}


по мое мнение: width: 1066px; е като за 17"/19" TFT, но дали е редно да е толкова много? 960px е според мен приличен компромис.

така си представям аз твоя Каскаден Стил (под Експлорър7 и Мозила е ОК, за останалото погледни, не претендирам да е 100% съвместим):

<style type="text/css" media="all">
<!--
body{
background: #575646;
margin: 0;
}
div.ai{
width: 240px;
padding: 5px 0px 0px 0px;
margin: 0px;
float: left;
display: block;
font: normal 12px Tahoma;
text-align: left;
}
div.bnu{
font-size: 11px;
line-height: 22px;
}
p{
text-align: justify;
}
.ai a,.ai a:hover{
color: #0000ff;
font: bold 12px Tahoma;
text-decoration: underline;
}
.ai p{
padding: 0px;
margin: 0px;
font: normal 12px Tahoma;
line-height: normal;
text-decoration: none;
}
.bnu a,.bnu a:hover{
padding: 0px 5px;
color: #000000;
font: normal 11px Tahoma;
text-decoration: none;
}
.bnu a:hover{
color: #0000ff;
}
#bottom{
background: #ffff00;
height: 10px;
margin: 0 auto;
}
#center{
margin: 0;
background: #fff;
}
#content{
color: #484848;
background: #ffffff;
font: 11px Arial,Helvetica,Geneva,Verdana,sans-serif;
margin: 0 20px 0 290px;
}
#header{
width: 100%;
margin: 0px 0px 0px 0px;
background: #ffffff;
height: 205px;
position: relative;
z-index: 1;
overflow: hidden;
}
#menupoints{
width: 273px;
margin: 0px;
padding: 10px 0px 0px 0px;
display: block;
color: #484848;
font: 11px Arial,Helvetica,Geneva,Verdana,sans-serif;
height: 200px;
position: absolute;
z-index: 2;
overflow: hidden;
}
#menupoints a{
width: 273px;
margin: 0px 0px 10px 0px;
padding: 5px 0px 0px 10px;
display: block;
color: #484848;
background: #e1e1e1;
font: 11px Arial,Helvetica,Geneva,Verdana,sans-serif;
text-decoration: none;
height: 21px;
position: relative;
z-index: 2;
}
#menupoints a:hover{
display: block;
color: #fff;
font: 11px Arial,Helvetica,Geneva,Verdana,sans-serif;
position: relative;
z-index: 2;
}
#website{
width: 960px;
margin: 0 auto; /* border:1px solid black;*/
padding: 0;
background: #fff;
}
-->
</style>


Винаги има изход ...



Тема Re: <div>, cssнови [re: Ulysses]  
Авторoleg (Нерегистриран)
Публикувано13.11.07 20:03



mersi mnogo za kompetentnia i izcherpatelen otgovor!

shte go probvam vednaga.

Oleg



Тема Re: <div>, css [re: oleg]  
Автор Ulysses (Eyewalker)
Публикувано15.11.07 06:38



Сработи ли?

Винаги има изход ...



Тема Re: <div>, cssнови [re: oleg]  
Автор Kpивиндeл (пазя си нервите)
Публикувано15.11.07 17:15



На div-a с текста - display: table;



Тема Re: <div>, cssнови [re: Kpивиндeл]  
Авторkkk (Нерегистриран)
Публикувано15.11.07 17:51



във ФФ продължава да не е както трябва, проблема че, че трябва се изчистят флоатите, сложи на ботъм, което ти е жълтата ивица:

#bottom{
clear: both; /*eto toa dobawi za da stane ok*/
background: #ffff00;
height: 10px;
margin: 0 auto;
}




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2022 Dir.bg Всички права запазени.