Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:33 28.11.22 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как да позиционирам сайта в средата на екрананови  
АвторSt (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 15:46



Здравейте,
как да позиционирам сайта си така, че да се появява в средата на монитора, независимо колко инчов е той. Работя с dreamweaver.



Тема Re: Как да позиционирам сайта в средата на екрананови [re: St]  
АвторHaunter (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 16:07



Сложи цялото съдържание в таблица, за която предварително е зададено да е центрирана



Тема Re: Как да позиционирам сайта в средата на екрана [re: Haunter]  
Автор Ulysses (Eyewalker)
Публикувано14.11.07 11:46



или сложи в <div style="margin: 0 auto; width:960px;"><!-- сайта ти е на мястото на коментара --></div>

размерите на ДИВ, както и количеството на маргина е според дизайна

Винаги има изход ...



Тема Re: Как да позиционирам сайта в средата на екрананови [re: St]  
Автор Kpивиндeл (пазя си нервите)
Публикувано15.11.07 17:19



html,body{
margin: 0px;
padding: 0px;
text-align: center;
}
div.main{
width: 1000px;
position: relative;
margin: 0px auto;
text-align: left;
}



Тема Re: Как да позиционирам сайта в средата на екрананови [re: Kpивиндeл]  
Авторsi (Нерегистриран)
Публикувано20.11.07 10:47



аз бих слойила таблица:
<table width="90%"(80)>
страница</tablica>



Тема Re: Как да позиционирам сайта в средата на екрананови [re: Kpивиндeл]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано20.11.07 11:23



на Кривиндел решението е най-актуално към момента (другия вариант е малко движение назад в миналото).



Тема Re: Как да позиционирам сайта в средата на екрананови [re: Volkano v.6]  
Автор anastasd (непознат)
Публикувано25.11.07 20:19



Аз бих предложил <iframe> вместо <div>, понеже много обичам да използвам position:absolute на вътрешните елементи.





Тема Ъм...нови [re: anastasd]  
Автор KoтapakътнaШpьoдинrepМодератор (bloody furious)
Публикувано26.11.07 00:22



с тва пък какво искаше да кажеш?



There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: Ъм...нови [re: KoтapakътнaШpьoдинre]  
Автор anastasd (непознат)
Публикувано27.11.07 23:49



Ха ха, изказал съм се и аз ..


Имах предвид, че ако в <div></div> се постави цялото съдържание на сайта когато се позиционират елементите му - таблици, картинки и пр. е ограничено използването на CSS - position:absolute. Например position:absolute; left:x px ще покаже елемента на различно място при различна ширина на екрана, дори може извън центрирания <div>. Което при подходящ стил на програмиране не е проблем, но моя милост много често използва точно това position:absolute; left:x px и затова не ми допада посочения начин на центриране.



Тема position: absoluteнови [re: anastasd]  
Автор KoтapakътнaШpьoдинrepМодератор (bloody furious)
Публикувано28.11.07 10:17



се отнася спрямо контейнерния елемент (ако е с position: absolute или евентуално relative, ама това варира в браузърите)...

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.



Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2022 Dir.bg Всички права запазени.