Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:06 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема SEO и динамични страницинови  
Авторmita4eto (Нерегистриран)
Публикувано24.04.07 17:11

Здравейте, колеги!
Искам да ви питам за Ваши мнения по следния случай: значи имам си аз един изцяло динамичен сайт, без нито една статична страница. Какви са похватите и начините цялото съдържание, което се дърпа от базата ми, да може да се индексира от търсачките така, както това става със статичните страници?
Всякакви линкове и съвети са добре дошли, за което благодаря предварително!

Тема Re: SEO и динамични страницинови [re: mita4eto]  
Автор И_Baн (от народа И)
Публикувано24.04.07 19:11

Преди да ти изръсят 1001 глупости /може и да са верни, ама е като оня метод - режеш си ноктите за намаляване на теглото/, спокойно си прави сайта - той гугъл се е сетил как да се оправя.
Справка - сайтът в подписа ми. Една статична страница нямам, 2 ГБ тафик от гугъл бота за миналия месец.
Влиза си и през променливи на кирилица, не държи да са УТФ-8 и всякакви други препоръчителни съвети, дето ги описват из нета.

Проблемът не изчезва в мига, в който си изтървеш нервите.

Публикувано25.04.07 09:16

Колега И_Baн, благодаря ти за мнението!
Всъщност, не се и съмнявам, че хората са си направили паяците да могат добре да виждат и индексират динамично съдържание. Със сигурност обаче мога да науча доста по въпроса, за което се обърнах и към Вас, колегите тук.
Каквото имате под ръка за темата, мятайте тук, убеден съм ще бъде полезно не само за мен.
Благодаря!

Автор Blake (ентусиаст)
Публикувано25.04.07 10:31

Мда, въобще не слушай "експертите", които ей сега евентуално ще наизскачат, и ще ти дадат някой от следните глупави съвети:

1. Да използваш само валиден XHTML код
2. Да не използваш GET променливи
3. Да сложиш скрита информация по страницата си
4. Да използваш яко само CSS, никакви таблици

и още много други кой от кой по-безмислени съвети.
Специално Гугъл-ботовете са достатъчно интелигентни, и стига да имаш нормални линкове към цялата информация (т.е. всички страници) от сайта, ще те индексират като стой та гледай без да си мръднеш пръста изобщо.

Най-важното нещо, от което зависи класирането на сайта ти, е ИНФОРМАЦИЯТА вътре!!!

(за тези, които ще побързат да ме оборят - имам голям изцяло динамичен сайт, с GET предавани параметри, дава по 200-тина и повече валидационни грешки на страница, няма дори МЕТА тагове с ключови думи, всичко е направено с таблици и няма грам скрита информация; въпреки това се радвам на доволно посещение от всякакви паяци, роботи и търсещи неща, както и на добра позиция в търсачките)

Тема Re: SEO и динамични страницинови [re: Blake]  
Публикувано25.04.07 13:19

Благодаря, Blake!
Казваш "Най-важното нещо, от което зависи класирането на сайта ти, е ИНФОРМАЦИЯТА вътре!!! ". Да, но ако поясниш малко повече какво имаш предвид ще ми е полезно. Особено казвайки, че нямаш ключови думи и метаинфо. Както знаем, важно и полезно е думите, които си избрал, да се срещат често из информацията на отделните ти страници(разбиа се без скрити повтаряния), но какво още би ми направило информацията на сайта да е "приятелски настроена" към паяците. Просто, ако би могъл да обобщиш, кои са най-важните принципи, които трябва да се спазват при правенето на изцяло динамичен сайт с оглед на улесняване на търсачките.

Автор Blake (ентусиаст)
Публикувано25.04.07 14:03

Принципи няма!!!

Пак повтарям, важна е ИНФОРМАЦИЯТА, т.е. СЪДЪРЖАНИЕТО. По самия сайт като структура вече казах - просто трябва да имаш линкове до всички възможни страници, това е. Вече оформлението на самия текст като съдържание, оказва огромно влияние, и там трябва да хвърлиш усилията си. И още нещо - важно е съдържанието вътре да е полезно и търсено и уникално, ако имаш поредния сайт "най-яките-емпетройки-на-света-за-форевър" не можеш да очакваш добро класиране.

Относно повторението на определени думи - трябва хем да не е много пъти, хем да не е малко...

Тема Re: SEO и динамични страници [re: Blake]  
Публикувано27.04.07 16:01

Мдам, тва ми хареса. Доста попрочетох по въпроса и ми предстои още мнооооооого да почета. Да, така е, явно е важно да се уцели правилният баланс на съдържанието. Всъщност, за да се качи определен сайт по-високо, тва съвсем просто погледнато означава, че думите, по които си търсил най-точно обуславят най-високо показаните записи. А това от своя страна май означава именно факта, че усилията сериозно трябва да се насочат към съвсем внимателното и точно описание на всяка една страница.
Добре, да попитам също, какви CMS решения са за предпочитане с оглед именно на улесненото индексиране на динамичното съдържание?

Автор Blake (ентусиаст)
Публикувано02.05.07 10:39

ЦМС-а определено няма никакво значение в случая, ако не чийтваш разбира се...
щото нали се сещаш, че в общия случай ако не подаваш различна информация за търсачките (което си е чийтване), то крайно генерирания ти код е ХТМЛ, и съответния спайдър го боли пипалото какъв ти е ЦМС-а.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.