Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:53 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема ? 3a javascript + css  
АвторMiro (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 12:30

Здравейте,

искам дадена javascript функция да се извиква всеки път при mouseover или mouseout върху div от определен class, и към ф-ята да се предава като параметър id -то
Примерно имам следния код

<div class='test' id='test1'>aaaaaa</div>
<div class='abcd' id='efgh'>bbbbbb</div>

и при mouseover в/у първия див да се вика m_over('test1'), при mouseout в/у него - m_out('test1'), а при mouseover/out в/у втория див(и всеки друг с class различен от 'test' ) не се вика нищо.

Знам че мога във всеки див да наслагам onmouseover=m_over(this.id) .... обаче е голяма хамалогия и търся нещо по-универсално.

10х

Тема Re: ? 3a javascript + cssнови [re: Miro]  
Автор ghs (v.2)
Публикувано20.04.07 12:44

с jquery

Тема Re: ? 3a javascript + cssнови [re: ghs]  
АвторMиpo (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 13:04

бахти чудото !!
Благодаря ти ама няма ли някакъв по-прост начин?
А и гледам че се споменава Ajax което не ми е съвсем ясно какво точно представлява, използването му иска ли нещо от страна на сървъра?

Тема Re: ? 3a javascript + cssнови [re: Mиpo]  
Автор ghs (v.2)
Публикувано20.04.07 13:22

няма никакъв ajax, само event-и

единственото което ти трябва е библиотеката от jquery.com

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.