Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:57 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Web хостинг с mass mailingнови  
Автор lazo (ДИС)
Публикувано25.02.07 17:22

Здравейте,
Търся PHP/ MySQL хостинг за сайт, който включва newsletter (без спам, само за subscribers), както и други автоматично генерирани mass мейли, които също се изпращат на клиенти на сайта. Повечето фирми се ужасяват от mass mailing, независимо че е напълно законен и т.н.
Другият проблем е, че мейлинга и сайта трябва да са на един сървър - намерих хостинг САМО за newsletter, но не ми върши работа

Dedicated сървър е твърде скъп вариант - самият сайт може да се хоства на всеки smallbusiness пакет на всеки хост - нито е голям, нито се очаква кой знае какъв трафик...
Някакви идей?

Тема Re: Web хостинг с mass mailingнови [re: lazo]  
Автор RepeatableRead (transactional)
Публикувано26.02.07 15:00

Пращането на спам генерира много голямо натоварване на сървъра, плюс това може да създаде проблеми да ти вкарат сървъра в black list. За това никой не иска да се пращат много писма през него.
Вземи си сървър - щом имаш толкова много абонирани би трябвало 200 лв на месец да не са ти проблем.

Тема Re: Web хостинг с mass mailingнови [re: lazo]  
Автор myCMS (непознат)
Публикувано26.02.07 15:56

tophost.bg нямат проблеми с масс мейлинга
пускал съм масс мейл на регистрираните ми юзърите (става въпрос за около 2000 юзъра) не знам малко ли е много ли е . прецени си

та там е нямало грижи
ако масс мейлинг значи 10-20 хиляди мейла, може и да имат грижа.

като завършек само ще спомена, че в момента си търся къде да се преместя.
готини са като цяло, само дето спират по 5-6 пъти на ден.

Човек има две сетива - глухота и слепота

Тема Re: Web хостинг с mass mailingнови [re: RepeatableRead]  
Автор ghs (v.2)
Публикувано26.02.07 15:59

обиколих всички бг хостинг сайтове и прочетох условията за ползване и помощните страници. единствено в хост.бг пише, че максималният брой писма които могат да се използват наведнъж е 100, така че можеш да си пращаш спокойно и без проблеми. разбира се стига да не си в топхост, тъй като там мейл сървара знаеш как работи

Тема Re: Web хостинг с mass mailing [re: ghs]  
Публикувано26.02.07 17:32

Ами пробвай при някой друг. Може да не е написано в общите условия но няма де търпят.

Автор dimodi (...)
Публикувано26.02.07 17:36

Ако правилно си спомням, ограничението на host.bg е 400 мейла на час, като за един сайт в предишната работа ни го махнаха това ограничение.

Тема Re: Web хостинг с mass mailing [re: RepeatableRead]  
Автор ghs (v.2)
Публикувано26.02.07 17:41

и защо?
имам си легално фирма, организация или каквото там. имам си листа с записали се потребители която натхвърля 5000 да кажем и искам да пращам newsletter всеки месец, но да го пращам наведнъж а не като некой издухан да се мъча 50 пъти.

в условията не е забранено това, нито се нарушават правата им да spam-вам, като изпращам нежелани писма до хора, нали така? дори не може да се счита за спам, тъй като при такива листи с мейл адреси, хората се добавят доброволно и хората са от фирмата, организацията,...

в този случай мисля, че хостинг доставчиците нямат никакво право да спират каквото и да е било, и при съответно спиране без това да е успоменато където и да е било, мога дори да ги съдя.

Тема Re: Web хостинг с mass mailing [re: dimodi]  
Автор ghs (v.2)
Публикувано26.02.07 17:43

може. влизал съм само в admin-а им, но не съм разглеждал подробности

Публикувано26.02.07 17:54

Проблемите с толкова писма са много:
- много често хората на които пращаш не знаят че са се абонирали (ако разбираш намека);
- Това че фирмата ти е регистрирана нищо не значи - писмото пак е нежелано;
- пращането на толкова писма прави огромно натоварване на сървърите;
- всяка уважаваща себе си хостинг фирма има ограничение на час, което не е по голямо от 300-500 за час, така че ти ако без предупреждение засилиш толкова е-мейли най-много да си ги получиш повечето обратно. Това ограничение се слага защото често сайтове биват хаквани и се праща спам през тях;

Тема Re: Web хостинг с mass mailing [re: RepeatableRead]  
Автор ghs (v.2)
Публикувано26.02.07 21:34

- много често хората на които пращаш не знаят че са се абонирали (ако разбираш намека);
не. тябва да си супер тъп, че да си се абонирал за нещо и да не знаеш за какво ти идва това после
- Това че фирмата ти е регистрирана нищо не значи - писмото пак е нежелано;
и отново. ти си добавяш адреса към даден newsletter > ти желаеш да ти се праща, или може би си бил на 10 бири и не си бил в съзнание за къф го правиш
- пращането на толкова писма прави огромно натоварване на сървърите;
аз си плащам за хостинг и хич не ми пука дали им се натоварва и колко, ама хич.
- всяка уважаваща себе си хостинг фирма има ограничение на час, което не е по голямо от 300-500 за час...
да, но да се споменава изрично някъде из условията за ползване или помощните им страници, но много се перят с техните support-и и незнам си какви, ама кой лежи и гледа филми, кой играе на warcraft,... и само пише support, нашарили го да хваща окото, а пък да намериш информацията която ти трбява... по-лесно 5ца от тотото да ти се падне или гръм да те удари
..., така че ти ако без предупреждение засилиш толкова е-мейли най-много да си ги получиш повечето обратно. Това ограничение се слага защото често сайтове биват хаквани и се праща спам през тях
не съм аз този който трябва да предупреждава, а? все едно да кажа: "всеки ден ще качвам и трия по 100ГБ файлове и ще товаря много. платил съм си и ако ми свърши месечният трафик си е мой проблем. а това, че страниците са били хаквани си е вече моя грижа, и ако това стане, то аз съм този който е, ще отговаря и ще бъда виновен, но до тогаз, аз съм си с правото да ползвам страницата без задръжки.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.