Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:53 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Beware of the dog - нискочели клиентоиди (Fendora)нови  
Автор auslander (uberschmuck)
Публикувано28.09.06 15:56

За колегите, които се занимават с web, или са по един или друг начин близо до този бранш - дружеско предупреждение... избягвайте (или поне имайте повече от едно наум по отношение на) някой си Иво Димитров от "Недвижими имоти ФЕНДОРА", все още притежател на сайта http://www.imotifendora.com/ - сайтът е в оригиналния му вид и в момента, поради отказ на 3та поредна фирма (по негови собствени думи, не бих се учудил, ако числото е двуцифрено) да продължи да работи с него.

Въпросният господин очевидно не е в една и съща плоскост на реалността с останалия свят - чете документи (подробни, смея да твърдя), подписва ги, предплаща - дотук добре, всичко в реда на нещата. Поисканите услуги са извършени и предадени (с протокол), чакаме остатъка от парите... Тук започват същинските забавления - претенции за неспоменавана до този момент функционалност, отказ да се изплати остатъка от уговорената сума... Нещата ескалират - "нищо не е свършено, върнете ми капарото", заплахи за физическа саморазправа, парадиране "на мен не ми е за парите, аз всъщност исках [Mission impossible III], а не каквото пише в документите, и трябва да стане до утре, защото съм платил [почти половината]" - последното с грандоманско размахване на тънки пачки дребни банкноти, и бой в гърдите "аз съм сериозен!".

Гарнитурата на целия описан дотук екшън включва - изтрисане без уговорка по всяко време (много зряло и отговорно, бих казал дори "бизнес" поведение), но това се компенсира с пропускане на уговорени срещи (без обаждане), последващо задълбочаване на делириумните симптоми ("аз исках и връзка с GPS системата, за да се виждат апартаментите на зелено в Манастирски ливади, и съм платил на NASA и Google maps 5000 евро!") - предполагам, няма смисъл от повече подробности...

Не мога да отрека известния комедиен талант на горепосочения, просто не разчитайте на нищо повече от забавление (брр, тръпки ме побиват, като си представя как си върти недвижимостите!)

...would you like to climb on, slide a mile six inches at a time...

Тема Re: Beware of the dog - нискочели клиентоиди (Fendнови [re: auslander]  
Автор ghs (познат)
Публикувано28.09.06 16:12

Не искам никои да защитавам, но

"Поисканите услуги са извършени и предадени (с протокол), чакаме остатъка от парите... Тук започват същинските забавления - претенции за неспоменавана до този момент функционалност, отказ да се изплати остатъка от уговорената сума."

и в двата случая си си виновен/на ти.

"Гарнитурата на целия описан дотук екшън включва - изтрисане без уговорка по всяко време (много зряло и отговорно, бих казал дори "бизнес" поведение), но това се компенсира с пропускане на уговорени срещи (без обаждане),"

ми катно ен дойде 2 пъти си тръгваш с предплатата и хич да не ти пука. ако на него му е зор, ще ти се обади.

"ук започват същинските забавления - претенции за неспоменавана до този момент функционалност, отказ да се изплати остатъка от уговорената сума... Нещата ескалират - "нищо не е свършено, върнете ми капарото", заплахи за физическа саморазправа, парадиране "на мен не ми е за парите, аз всъщност исках [Mission impossible III], а не каквото пише в документите, и трябва да стане до утре, защото съм платил [почти половината]" - последното с грандоманско размахване на тънки пачки дребни банкноти, и бой в гърдите "аз съм сериозен!"."

Има youtube, ggl video, yahoo video,.... и това новото vbox7!!!
- Следващият път да снимаш па да гледаме, че така както го разказваш интересно става.

Тема Re: Beware of the dog - нискочели клиентоиди (Fendнови [re: ghs]  
Автор auslander (uberschmuck)
Публикувано28.09.06 16:34

В отговор на:

и в двата случая си си виновен/на ти.

"виновен" е правилната форма... граматически, не семантично - просто няма как да се предпази човек на 100%, и в определени случаи е по-лесно и разумно просто да не се занимаваш повече... както казва една приятелка, "няма смисъл да се биеш с прасета, накрая и двамата ще сте в лайна, но на прасето ще му хареса"

В отговор на:

ми катно ен дойде 2 пъти си тръгваш с предплатата и хич да не ти пука. ако на него му е зор, ще ти се обади

именно... по-добре да не се обажда повече... но и това няма значение, аз не се оплаквам, а предупреждавам :)

иначе за снимането - мерси, чудесна идея! ;)

...would you like to climb on, slide a mile six inches at a time...

Тема И едни други... Еллнови [re: auslander]  
Авторlnside (Нерегистриран)
Публикувано28.09.06 18:47

Ами като си отворил тема с предупреждения да отправя и аз едно към гилдията. В края на април ме наеха за редизайн на : www.ell-bg.com и принт каталог на продуктите им. Фирмата произвежда управления за постояннотокови двигатели и е (мисля) в сдружение или в тясно партньорство с руска фирма... както и да е. Рзбрахме се за цената - 600 лв. Капаро никога не вземам... Сами разбирате, че просто им подарявах и двете неща за тези пари. Мислих си, за седмица да съм готов и с двете неща - вебо и каталога. Сковах 3 темплейта за вебо и 2 за каталога... Отивам при шефа им покзавам на лаптопа разните варианти... обяснявам им как виждам нещата, препоръчвам им да се ориентират към цветовете, които вече са си утвърдили, но те не.. искали нови цветове... нищо старо.. Както и да е решихме как ще са нещата. Оказа се, че нямат качествени снимки на продуктите си. Грабвам се на другия ден с цифрака и статива правя импрозирано фото студио в офиса им и на burst около 140 снимки... 50-60 от тях още същата вечер през Шопа да лъснат и след 70 часа вебо и каталога светят. Отивам във фирмата и шефа го няма само секретарката там... Изтръпнах... и с право. Показвам й нещата. Тя гледа... гледа... и вика: "Абе знайш ли, нека всичко е ВСЕ ПАК със старите ни цветове" ... аха ... ама аз съм готов - реплейс имг фолдера и цсс-а и ХОП ... в старите цветове. Завъртях им едно CD с вебо и каталога... Тя звънна на шефа си, а той поръчва по телефона да си оставя банковата сметка. Оставих я ... да си я имат. От май до сега изтече много вода, но не ми довлче моите си смешни 600 лв. Каталога са го разпечатали, но сайта гледам още не са го сложили... може би от срам, може би от мързел, а може би секретарката се чуди дали ВСЕ ПАК с новите цветове нямаше да бъде по-добре ... :) Ами сложете си го бе! Аз с такъв кеф го дялах!

Да се чудиш къде ми е бил ума... Ще ме питате защо не вземам капаро? Ами като взема предварително пари ми е много нервно и не мога да работя спокойно... А защо не подписвам Договор? За 300 евро какъв Договор? И какво да правя после с него... да ги съдя ли?

Тема Re: И едни други... Еллнови [re: lnside]  
Публикувано28.09.06 19:00

Пропуснах да кажа, че и фактура им издадох за тази сума :) Счетоводителката ми още и още като ме види казва с присвити очи "Ти! Предател на фирмени интереси!"

Ако някой се захване да прави сайт на фирма, произвеждаща управления за постояннотокови двигатели може да се обади... По една случайност тази седмица продавам готов сай за ... 600 стотинки с включено ДДС. Малко от малко да омилостивя счетоводството...

Тема Re: И едни други... Еллнови [re: lnside]  
Автор ghs (познат)
Публикувано28.09.06 19:07

на твое място, разбира се ако пазиш всички файлов, щях да дам 5лв за един домейн и щях да сложа страницата нейде да се гледа, но с друго име на марка и продукти. щях да им пратя един мейл да видят за какво става дума и съм сигурен, че до няколко дена ще са ме потърсили.

Тема О, да!нови [re: ghs]  
Публикувано28.09.06 19:29

Виж ти.. виж ти.. виж ти... наистина не се сетих за такъв вариант... :) Мен ми стана криво като почнаха да не ми вдигат телефоните и да се крият... Карат те с труда си да се чувстваш просяк. А иначе каталога беше за някакво изложение в Русия, от някаква дизайнерска къща от там ми звъниха на мобилния 2-3 пъти за дребни справки ... абе цирк :)

Ама много ми допадна предложението ти :) За тези едва ли че го направя... щото ми мина вече, но ако пак се случи подобна некоректност ще имам тайно оръжие :) ... Абе да сме живи и здрави да работим... другото.. другото е дизайн !

Тема Re: И едни други... Елл [re: lnside]  
Автор la4o (FORD USER)
Публикувано30.09.06 12:55

ееее айде сега... за ф-рата звучи много елементарно... ок ти си уеб дизайнер, но счетоводителката ти не знае ли какво е кредитно известие?

Да не говорим, че ако са подписали твоето копие на ф-рата означава че са се съгласили с извършената работа и са приели плащането като дължимо... всеки един съд ще го потвърди... а ако кажеш че не ти се занимава за 600 лв, то бих казал, че наемайки адвокат ще се занимава той, а разходите ще поеме виновната според съда страна...

И на мен ми се е случвало да не ми плащат, но никога не съм си оставял магарето в калта... така някак си ще докажа че съм по балък от тях, а тази позиция хич не ми харесва :)

Ford Mondeo - 1,8 16V

Тема мдам, 10х :)нови [re: auslander]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано30.09.06 15:45

То и аз имах няколко подобни случая, ама от последния изтече почти година и не ми се раздухва пак, че ще се нервирам отново

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.

Тема Re: Beware of the dog - нискочели клиентоиди (Fendora)нови [re: auslander]  
АвторHaблюдaтeл (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 11:20

С въпросния Иво и аз имах проблеми...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.