Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:43 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Промяна на съдържаниетонови  
АвторИнa (Нерегистриран)
Публикувано10.09.06 21:08

Имам проблеми с моята станица: всеки път браузера "пита" дали позволявам на файла да променя съдържанието, защото използвам стилове за промяна на цвета на линковете. Проблема е, че другите хора като я гледат кликват на "Не"

. Бихте ли ме посъветвали нещо, че вече съм изгубила много време с това, а не работя като програмист.

И още нещо: трябва да направя php файл да обработва няколко форми и сам "наясно" със синтаксиса, но не работи на моя компютър, да не би да работи само на сървери дето го подържат?

Предварително благодаря.

Тема Нема браузър...нови [re: Инa]  
Автор KoтapakътнaШpьoдинrepМодератор (Bloody Furious)
Публикувано10.09.06 22:40

който да пита дали да използва стилове. Нещо бъркаш... Я дай точно съобщението или сорс примерно.

Отговора на вторият ти въпрос е 'да' - PHP файловете работят само на сървъри които ги поддържат. (баси, мислех че това е логично :)

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: Нема браузър...нови [re: KoтapakътнaШpьoдинre]  
АвторИнa (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 01:55

Кое му е логичното: аз до вчера не знаех, че php съществува. Утре-други ден ще трябва да кача това чудо на сървера и то трябва да приема заявки, ако проработи:)).

Аз променям цвета на текта при onMouseOver. Първо го направих с JS, а после само променям името на стила и то работи, но при първото зареждане горе на екрана се появява жълта лента, на която пише (и в двата случая):to help protect your security, IExplorer has restricted this file from showing active content that could acces your computer. Click here for options...Sled klikwane :Allowing active content such as script and ActiveX controls can be useful, but act. cont. might also harm your computer. Дали са сигурни: да/не.

Изобщо не знам как се прави АктивХ, а за Джава прочетох туториал преди седмица: имам само две функции, които сменят цвета. Вазможно ли е защото ползвам гадни провайдери за интернет? И какво да направя за да не ми излиза тази гадост?

Тема Re: Нема браузър...нови [re: Инa]  
АвторИнa (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 01:59

Между другото познавам еди тип, който има тениска, на която пише: "Schrödinger's Cat is Not Dead"

. Та било истина.

Тема Re: Нема браузър...нови [re: Инa]  
Автор Ивaнyшka (мечтателпрактик)
Публикувано11.09.06 05:45

Промени си нивото на секърити в Експлорера и вземи хостни някъде целия сайт за да видиш как ще се държи.
П.С Личното ми мнение за "вчера прочетох какво е PHP i Javascript", а утре трябва да предам работата... ще си го запазя.

Тема Re: Нема браузър...нови [re: Ивaнyшka]  
АвторИнa (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 06:42

Мерси. Значи проблема е лично мой.

Не трябва да го предавам, а да го кача на сървера на лабораторията, където работя, тук повече се интересуват от съдържанието, другите сайтове не са по-добри.

Тема Щом ти казва...нови [re: Инa]  
Публикувано11.09.06 08:25

че ползваш ActiveX, начи ползваш негде... Дай малко сорс да видим.

Тва че само сменяш името на класа не означава че не ползваш Javascript... Виж по-горе.

Колкото до PHP (има такъв клуб бтв), инсталирай си примерно XAMPP - Apache+MySQL+PHP. Поне е настроено out of the box.

Мне, не съм мъртъв.

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Редактирано от KoтapakътнaШpьoдинrep на 11.09.06 08:27.

Тема Re: Щом ти казва...нови [re: KoтapakътнaШpьoдинre]  
АвторИнa (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 09:46

В случая, в който използвам Джава Скрипт имам:
<script type="text/javascript">
function mouse1(choice)
{
switch (choice)
{
case 1:
document.tx1.style.color = "ffffff";
break
case 2:
document.tx1.style.color = "ccffff";
break
default:
document.tx1.style.color = "ccffff";
}
</script>
и на МоусеОвер викам функцията. пробвах и без скрипт само със стилове:
.st1 {color: #ffffff}
.st2 {color: #ccffff}
i posle на onMouseOver: ime_na_div_elementa.style.color=....., kato iztrih skripta.

И в двата случая се държи по този начин.

Тема И в двата случая...нови [re: Инa]  
Публикувано11.09.06 10:09

ползваш javascript. Опитай със hover

a { color: red; }
a:hover { color: blue; }

Този пример ще направи всички линкове в страницата червени, а при заставане върху тях - сини...

Тема Re: И в двата случая...нови [re: KoтapakътнaШpьoдинre]  
АвторИнa (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 10:26

В началото беше така, но исках да направя два различни вида линкове: едни за навигатора и др. с различни цветове за М. Овер и не успях да ги включа заедно така, че да работи.

Съвсем ли няма начин да не излиза това съобщение, ако използвам Джава, че исках да включа и промяна на датата?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.