Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:06 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Промяна на сайтнови  
Автор Ицo_Пицo (непознат )
Публикувано14.08.06 10:34

Здравейте.

Питането ми е следното. Как процедирате когато клиент иска да може сам да променя сайта си? Правите му скриптове с който да си се логва и да сменя текстове и снимки или ползвате нещо готово за CMS?

Мерси.

Достатъчно простотии за днес.

Редактирано от KoтapakътнaШpьoдинrep на 17.08.06 19:31.

Тема Re: Промяна на сайтнови [re: Ицo_Пицo]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано15.08.06 15:08

Правиш му курс обучение за 200-300 - 1000 EU

и ще може да си променя сам каквото иска

Ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя.

Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано15.08.06 16:28

е... то зависи какво точно иска да променя клиента ти. И как е направен текущия му сайт.
Абе няма готово решение за всеки един случай - баланс му е майката. Баланс между цена, време за изпълнение, възможности на човека, който ще го прави и човека, който ще го поддържа и задачата, която има да изпълнява сайта.

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.

Автор Chavdarov (ПрофЯсор)
Публикувано15.08.06 17:08

Здравей,

поръчката/проекта на всеки един клиент е строго индивидуален, а от друга страна за всеки "драскач" решението е индивидуално.
т.е. на клиента проекта е "уникален" - той иска това, това и това...
решението за "това,това и това" според програмиста е "ала,бала и ала", но при наместа на друг програмист решението може да е съвсем различно.

Готовите работи са полезни, но са направени за да покрият определени нужди и почти винаги това, което се търси не попада в тази група нужди...

Както казва един мой приятел - драскач - "НЕ ПОЛЗВАМ ГОТОВИ РАБОТИ И ТИ КАЗВАМ НА ТЕБ СЪЩОТО ДА ПРАВИШ"

Everything in this world is a manifestation of your own free will, for good or ill.

Редактирано от Chavdarov на 15.08.06 17:10.

Тема Re: Промяна на сайтнови [re: Chavdarov]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано16.08.06 09:19

точно туй се опитвам да налея в главата на един познат, който като стане въпрос за сайт, и се почва "ЦМС-и, та ЦМС-и"... имало толкова много готови, що трябвало да пишем друго, а да не ги използваме... Та се опитвам да му обясня, че няма 2 еднакви сайта, и ако ми потрябва сайт, който не е от вида "меню вляво, меню отгоре, контент и новини в дясно", ще се изпотя сериозно, докато си губя времето да преправям нечий ЦМС... да не говорим за случаите, в които се изисква някаква специална функционалност...
Ма пича си е навил тва с ЦМС-ите на пръста и няма мърдане...

Just a genius

Тема Re: Промяна на сайтнови [re: Blake]  
Автор Ицo_Пицo (непознат )
Публикувано16.08.06 12:19

Именно Blake и при мен има такъв момент. Просто хората са чули че имало такова ми ти нещо и хоп давай. Не можеш да им обясниш че нещата са индивидуални.

АвторЦMC-aджия (Нерегистриран)
Публикувано16.08.06 12:48

леле ебаси пичовете дет сте тука

в случая могат да се зададат три основни въпроса:

1. Вашите гъзарски проекти какво различно правят освен да публикуват някакви неща някъде си? Правят свирки или пържени картофи?

2. Дали вашите гъзарски проекти са по-добри от онези нещастни загубеняшки ЦМС-и

3. И последния въпрос? На кой му пука всъщност. Няколко комплексара уеб драскачи без пишки и един комплексар цмс-аджия с голяма пишка

се събрали и пълнят базата на Дирника

Тема ми всъщност...нови [re: ЦMC-aджия]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано16.08.06 13:32

пука му единствено на клиента.

Щото ако пича-клиент иска единствено да си променя ценоразписа и некоя друга новина на 2-3 месеца веднъж... ще му взема повече кинти, за да му преправя готов цмс, отколкото да му драсна няколкото реда, осигуряващи му точно тази функционалност.

Това по последната ти точка. Бтв пишка си нямам и много ме е яд за това, щото да пишкаш прав край дувара е безкрайно по-удобно, отколкото да клечиш в храстите.
Колкото до предходните ти 2 точки... ми в последно време ми искат единствено генериране + изпращане + съхранение + редактиране на оферти. Ако ме посъветваш кой е най-читаво написания и удобен за ползване цмс за тази цел - ще съм ти адски благодарна

. Така де... и аз не обичам да откривам топлата вода.

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.

Тема Re: ми всъщност...нови [re: Hell]  
АвторЦMC-aджия (Нерегистриран)
Публикувано16.08.06 16:26

аз съвети и акъли не мога да давам
да си припомним, че аз съм скапания ЦМС-аджия все пак, некадърника дето се чуди ква е разликата между
<?
и
<?php

така че..

извинявай, ще си замълча форевър

Тема Re: Промяна на сайтнови [re: ЦMC-aджия]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано16.08.06 17:01

Нямаше нужда да се дървиш излишно... мога да ти дам един пример само, и ако ми кажеш с кой готов ЦМС мога да го направя това, ще получиш каса бира.

такааа - имаме Н на брой страници, организирани в М на брой дървовидни структури (менюта). Част от страниците съдържат статично съдържание, друга част се генерират динамично. Няколко примера за динамично генерирани страници - новини, събития, прес-релийзи, продукти. Продуктите от своя страна са групирани в категории/подкатегории (дърво), само че освен това са групирани И по пазари, и по готови решения. Към всеки продукт имаш 10-тина ТИПА ъплоудабъл/даунлоудабъл документи, част от които типовете документи имат и поддокументи. Всеки от тези типове документи може да се тегли от определена категория потребители, които имат съответните права да щъкат по разни страници, да четат разни неща и даунлоудват разни документи, които са им разрешени. Забравих за поддръжката на Х на брой езици за цялото описано дотук съдържание, както и възможността за промяна на съдържанието във времето (например част от текста на страница 5 да речем утре в 12:30 часа изчезва, а на нейно място се появява друг текст), както и предварително одобряване на съдържанието от оторизирани за целта лица (администратори). Като капак си представи, че това дотук се нарича ПОДСАЙТ, и ЦМС-а трябва да управлява У на брой такива под-сайтове от едно и също място, като имаш предвид, че част от съдържанието е общо за всичките под-сайтове (например продуктите и част от статичните страници), а друга част от съдържанието е ограничена до конкретния под-сайт. Да не забравим администраторите на ЦМС-а, които имат право да бърникат само в някои части от ЦМС-а и то там, където им е разрешено, и за който под-сайт им е разрешено.

Ако си прочел всичко това дотук, предполагам ти е станало ясно, че не всички сайтове са от "простия" тип. Та да отговорим на въпросите:
1. Да, сайта който ти описах, определено прави свирки, и даже пуска и отзад.
2. Моя гъзарски проект може да не е толкова лъскав колкото Joomla или Drupal, но върши всичко това, което съм описал по-горе. Освен това като ми кажат поредната извъртяна работа дето трябва да се направи, не сядам да търся плъгини из нета или да се ровя в 15 мегабайта сорс на ПХП, а за 2-3 часа си дописвам каквото ми трябва. Забравих да спомена - ЦМС-а ми няма 2 мегабайта, даже е маалко повече от един.
3. Явно на мене ми пука. А на тебе като не ти пука, мо;я да не се месиш и да ръсиш глупости, става ли?

Just a genius

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.