Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:12 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема Цените на услугите на БГ web студиата  
Автор debio4ko (непознат )
Публикувано16.08.06 17:22

Здравейте!
Наскоро се разприказвах с един приятел относно това, че искам да направим един хубав сайт за едно хорче, на което една приятелка е диригент; въпросното приятелче питало некви далечни познати дет се занимават с web дизайн и ония пичове му казали 7 000 евра... и аз зяпнах!!!

Та искам да ви попитам - така ли се стрелят цените на сляпо в бг за изработка на сайт? Все си мислех, че зависи от типа сайт, в края на краищата това не е портал или он-лайн магазин, та въпросният сайт за който споменавам хората дори търсачка не искат! И бам - тая цена направо ми отряза главата... Та ще съм благодарен на всеки, който сподели как се движат цените на такива услуги у нас, приблизително естествено...
P.S. btw, попълних една форма на сайта на MAGstudio с необходимите компоненти, които да съдържа един такъв сайт с обещание че срещу това ще получа оферта, но от тях ни вопъл, ни стон... Като им видях портфолиото, вероятно съм твърде дребна риба за тях....

Тема приблизителна...нови [re: debio4ko]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано16.08.06 22:38

или направо съвсем точна цена можеш да получиш, ако си направиш труда да опишеш какво точно ще прави този сайт. Нещо като проектче - с готови написани вече текстове, изяснена функционалност, снимков материал и т.н. Ползвай произволен текстов редактор - важна е идеята и е важно на приятелката ти и колегите й да им е ясно какво точно ще правят и защо го правят.

бтв на Magstudio цените са от същия порядък. Добре работят, просто не са по джоба на всеки клиент. Честно казано и аз не бих се занимавала с дребни клиенти, ако имаше бол такива, склонни да плащат по 7000 евра за няколко странички

. Дай боже всекиму такива .

Иначе казано - дребните уеб агенции се съобразяват с клиента. Големите си подбират клиентите. Може и странно да изглежда отстрани, но пък така има работа за всички. Впрочем... какъв е смисъла да си купиш марков парцал за 150 лв, като подобни на вид и качество има и за 15 лв в съседното магазинче? Същото е и със всяка друга стока или услуга. Ако имаш бол пари - избираш сигурното - като марка (качество, съпорт и т.н., а това, че си избрал скъпото е един вид реклама за теб - щом може да си го позволиш, значи и ти си някой). Ако нямаш - търсиш оптималното съотношение качество - цена.

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.

Тема Re: приблизителна...нови [re: Hell]  
Публикувано17.08.06 09:22

hell, супер много мерси за инфото...
Да, права си изцяло, съгласен съм с теб... но все пак ставаше въпрос само за презентационен сайт, никакви форми за попълване, нищо... само статик страници с информация за предстоящи и бъдещи изяви на състава и такива неща като галерийка, репертоар, контакти...
както и да е, съгласен съм че качественото е скъпо и че маркетинга в случая е най-важното, а е явно че mag го имат (все пак са част от чужда компания)...

Тема Re: приблизителна...нови [re: debio4ko]  
АвторKKK (Нерегистриран)
Публикувано18.08.06 17:44

Доколкото разбирам иксаш малък презнетационен сайт - около 5 странички - за нас, реперотар, снимки, за коткатки, изяви...

+ галерийка със снимки...

значи със златен компютър да го работят не виждам ак мое ти искат 7 хиляди евра...

Поразрови малко в нета, за да видиш какви фрийленсъри предлагат подобни услуги, защото това ще е малък сайт и няма да има нужда от някаква ултра поддръжка.

Ако имаш и готов графичен дизайн, ще е още по-евтино, по моему, да кажем без дизайн - т.е. тепърва някой да спретне нещо поносимо, плщс да ти напише цсс-а и хтмл-то...можеш спокойно да намериш за 250 лв някой...

Дори според мен, за този вариант, може да се позлва и word press, за част от страничките, които ще искате да редктирате от време на време - например тези с изявите и реперотоара...

Та значи, ако не си придирчив много откъм графиянит дизайн, отиваш на www.wordpress.org - сваляш си файлвоете, после отиваш на http://managedtasks.com/wpthemes/blog/index.php?wptheme=Benevolence

тук има стотици теми за този блог - и си харесваш някакви - блога се инсталира много лесно, цветовете и снмките се променят много лесно от ЦСС файла (имам предвид например снимката, кяото е лого горе на върха на страницата)

Занчи така няма да имаш най-великият и оригинален сайт на света, ама пък доколкото разбрах вие това и искате - малък презентационен сайт - койтоо в крайна сметка трябва да и информационен а не произведение на изкуството:)

С уърд прес печелиш няколко неща - може да създаваш страници и всяка да си я реактираш както и когато ти се иска от админ панела, а можеш и да създаваш теми в които да пускаш псотове и хората да пускат коментари под тях:))))

Така, че прецени си, ама ако решиш да правиш сайт за 7 000 евро се обърни към мен и ти обещавам сайт + 5 години поддръжка и упдейтване на сайта за тази цена:)

Тема Re: приблизителна...нови [re: KKK]  
Публикувано18.08.06 18:00

супер много мерси за инфото... :)
аз 7000 евра нямам, хммм... ама пожелавам на всички ви, включително и на мен подобни клиенти... на всеки във сферата му...

Тема а за дизайна...нови [re: debio4ko]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано18.08.06 22:25

можеш да вземеш и готов темплейт.
Има и евтини, има и безплатни...

Иначе дизайнът е половината от цената за такъв сайт. За до 250 лв могат на много места да ти го нарежат и сглобят... питай чичко гугъл за "уеб дизайн" (за да не правим реклама) и освен цените, гледай и сорса на страниците на агенциите.
Така де... ако е читаво написан сайта и хлапе ще може да добави нови статични страници в него.

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.

Тема Re: а за дизайна...нови [re: Hell]  
Авторmita (Нерегистриран)
Публикувано24.08.06 16:34

Здравей, ако се интересуваш от оферта, пиши ми на този мейл:
me{at}mita.name
ще изпратя портфолио. Не влизам често във форума, така че моля използвай мейла

Тема Re: Цените на услугите на БГ web студиатанови [re: debio4ko]  
Авторweb (Нерегистриран)
Публикувано25.08.06 23:00

webtron@abv.bg
cena do 500lw
zaplashtane sled izrabotka
pishi kakvo isksh da sadarja

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.