|
Тема
|
проклетите клетки си правят каквото си искат
|
|
Автор |
monipro (ооо!!!) |
Публикувано | 16.08.06 16:09 |
|
с Дрийм Уийвър 8 правя стандартно меню, като слагам всеки бутон в отделна клетка. и ако страницата ми е широка 800 пиксела, аз имам 10 бутона по 80, обаче проклетия ДУ постоянно ми променя размера на клетките. защо и как да се оправя? един приятел ми спомена, че прави цялото меню в отделен файл. изобщо моля посъветвайте ме как най-лесно да сглобя хоризонтално меню с ДУ. Искам хоризонтално,защото вертикалното също ми се мести постоянно според това какви други клетки имам до него и това ме побърква.
ще съм благодарен ако подскажете. знам, че трудно се обяснява, но ако имате нерви, опитайте.:)
| |
Тема
|
Re: проклетите клетки си правят каквото си искат
[re: monipro]
|
|
Автор | CSS (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.08.06 18:01 |
|
Ами въпроса е че вече не се ползват таблици а се позиционира с CSS
така че зарежи таблицата и научи това
| |
Тема
|
[re: CSS]
|
|
Автор |
ghs (познат) |
Публикувано | 16.08.06 18:10 |
|
хаахахахахахаах
какво изказване само
| |
Тема
|
[re: ghs]
|
|
Автор |
monipro (ооо!!!) |
Публикувано | 17.08.06 11:00 |
|
moeto ili negovoto vizirash?
ЦСС ок, но как да наредя 10 бутона хоризонтално един до друг, които да са на равно разстояние помежду си? Ето това искам. И естествено да се получи така, че като сменям страниците менюто да не си мести мястото според страницата, а да стои винаги на едно и също място, както си му е редът. ЦСС какво ще ми помогне?
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от monipro на 17.08.06 12:19.</EM></FONT></P>Редактирано от monipro на 17.08.06 12:20.
| |
Тема
|
[re: monipro]
|
|
Автор |
ghs (познат) |
Публикувано | 17.08.06 18:14 |
|
неговото, неговото
с ксс и с таблици може да се постигне.
с таблици знаеш, не знам какво ти праби болки ДВ, но вярвам, че знаеш как е прави една стандартна таблица и как и се задават стойностите за разтояние, височина и таквиз.
с ксс по почти същият начин. задаваш си височини, дължини и подобни, но правиш <span>-овете, <div>-овете или <ul> <li>-та да са с float: left или right за да могат да седят хоризонтално едно след друго
има примери за хоризонтални менюта с ксс и с таблици по мрежата.
ако искаш можеш да оставиш код тука за да се види къде е проблемът
| |
Тема
|
[re: ghs]
|
|
Автор | Slavei (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.08.06 19:59 |
|
А защо не се задава директно на <a> тага?
| |
Тема
|
[re: Slavei]
|
|
Автор |
ghs (познат) |
Публикувано | 24.08.06 14:58 |
|
може и на <а> разбира се, но мисля, че ще е по-лесно да позиционираш и зададеш размерите на това което е преди <а> и вече връзката да си се намества вътре.
| |
|
|
|
|