Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:28 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Какво мислите за сайта, който правя?нови  
АвторBeceлин (Нерегистриран)
Публикувано16.03.06 10:55

Много ще се радвам някой да каже нещо? Сайта който правя е фен-сайт на Васил Найденов и се намира на адрес:

Фото галерията все още не е съвсем пълна, както и интервютата, за съжаление дискографията не е готова, понеже не мога да намеря две от обложките на плочите, но все пак нека някой да си каже мнението. Ако някой има браузър, различен от Internet Explorer нека каже как изглежда сайта.

Тема Ми кво да си помисли човек...нови [re: Beceлин]  
Автор Koтapakът нa ШpьoдинrepМодератор (Bloody Furious)
Публикувано16.03.06 13:41

Дизайн нема, full screen pop-up - забранен от браузъра ми, използваш <font>... Се лоши неща.

Погледни от хубавата страна на нещата - съдържанието може и да е добро.

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема а къде е фотогалериятанови [re: Beceлин]  
Автор ghs (познат)
Публикувано16.03.06 15:23

и другите описани неща?

Тема Re: а къде е фотогалериятанови [re: ghs]  
Публикувано16.03.06 16:03

Е, не се ли отваря? Сайта е в изскачащ прозорец, т.н. pop-up. Вярно е, че още няма много снимки, но с течение на времето ще съберем много повече.

Тема Re: Ми кво да си помисли човек...нови [re: Koтapakът нa Шpьoдин]  
Публикувано16.03.06 16:06

А къде видя, че използвам <font>, че нещо не се сещам?

Тема Ми...нови [re: Beceлин]  
Автор Koтapakът нa ШpьoдинrepМодератор (Bloody Furious)
Публикувано16.03.06 16:23

в index.html... Ето да те подсетя:

<div id="bg" style="left: 330px; width: 300px; position: absolute; top: 260px; height: 20px; background-color: #dddddd"></div>
<div id="bar" style="left: 330px; width: 1px; position: absolute; top: 260px; height: 20px; background-color: #000000"></div>
<div id="percent" style="left: 460px; position: absolute; top: 260px"><font color="#ffffff"><b>0%</b></font></div>

<div id="stat" style="left: 790px; position: absolute; top: 260px"><font face="arial" color="#ffffff"><b>0/0</b></font></div>

<div id="donemsg" style="left: 790px; position: absolute; top: 90px"></div>
<div id="copyright">© Desing by Veselin Marinov - all rights reserved!

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Редактирано от Koтapakът нa Шpьoдинrep на 16.03.06 16:24.

Тема Re: Ми...нови [re: Koтapakът нa Шpьoдин]  
Публикувано16.03.06 16:28

Възможно е. Това е към скрипта за зареждане, а него един приятел го писа. Ще гледам да го оправя. В същинският сайт няма на нито едно място font и не обичам да използвам. А ти въобще ли не можеш да отваряш pop-up?

Тема Re: Ми...нови [re: Beceлин]  
Публикувано16.03.06 16:36

Не ме разбирайте погрешно: като казвам към скрипта за зареждане, значи че не е в скрипта за зареждане. Пояснявам, понеже все някой ще бърза да ме поправи и да изкара, че въобще нищо не съм направил.

Тема Re: Ми кво да си помисли човек...нови [re: Beceлин]  
Автор Flamm ()
Публикувано16.03.06 16:39

<div id="percent" style="left: 460px; position: absolute; top: 260px"><font color="#ffffff"><b>0%</b></font></div>

<div id="stat" style="left: 790px; position: absolute; top: 260px"><font face="arial" color="#ffffff"><b>0/0</b></font></div>

<div id="donemsg" style="left: 790px; position: absolute; top: 90px"></div>

Това най-вероятно е готовият код, който си копирал отнякъде, за да се отваря първата страница на сайта в поп-ъп прозорец. Мозилата ми обаче го блокира, трябва ръчно да се зареди. Идеята за поп-ъп-а не ми се струва добра като цяло.

Разместени са главата и менюто долу, създава се впечатление за разхвърляност дори и на този много семпъл дизайн.
В случая е трудно да се говори за дизайн въобще.

Фотогалерия се пише слято, ако се не лъжа, като фотокопие, фотосинтеза, фотополимер и др.

Защо има толкова много фреймове?

Тема Re: Ми кво да си помисли човек...нови [re: Flamm]  
Публикувано16.03.06 16:47

Може би наистина в Mozilla не излиза добре, аз имам Internet Explorer и там излизат добре позиционирани. Фотогалерия ще проверя дали се пише слято или не, в много сайтове го виждам, че го пишат отделно. Използвах pop-up, понеже така има повече пространство, пък и много други сайтове го използват, като например сайта на Кайли Миноуг.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.