Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:21 15.01.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Re: Полезни линкове и често задавани въпросинови [re: dimodi]  
Автор ghs (познат)
Публикувано01.07.05 18:26

Валидатори и анализатори

- валидира RSS и Atom

Автор nimrod ( лют)
Публикувано04.07.05 14:04

Крайно време беше да има такава тема
ето още малко смесени, щото димоди е много подробен

- по името се разбира
- хмм
ресурси дал Бог

Редактирано от Stipe на 04.07.05 14:48.

Тема Системи за разплащане и електронна търговиянови [re: dimodi]  
Автор дoн Пpacoнe (прасе в космоса)
Публикувано04.07.05 15:23

Системи за разплащане по интернет и електронна търговия, работещи в България

- кредитни карти, 0$ регистрационна такса, теглене с банков превод

- кредитни карти, 49$ регистрационна такса, теглене с банков превод

- подобна на paypal система, но с по-високи такси (но работи с България). Теглене с чек

- система за потребители на VISA, работи с България, теглене през ATM (банкомат) с логото на VISA

- система, при която парите се разменят срещу виртуално злато от трети страни. Има най-ниските такси, но при купуването/продаването на златото се плащат комисиони. "Теглене" с WU, банков превод, дебитни карти и др.

- система, подходяща за по-големи суми. Работи в почти цял свят, таксите са високи, но парите пристигат до няколко минути.

- Еквивален на Western Union, с малко по-ниски такси, но не толкова популярен

- Много удобна система, еквивалент на paypal с много ниски такси. Теглене с локален банков превод. Недостатък е сложната процедура за одобряване на кредитни карти.

Редактирано от дoн Пpacoнe на 04.07.05 15:28.

Тема Re: Безплатни hosting-инови [re: дoн Пpacoнe]  
Автор ghs (познат)
Публикувано05.07.05 14:21

С разрешение от dimodi ще добавя и няколко връзки към страници за безплатно host-ване на страниците ви. Мисля че съм ги подредил по правилен ред на качество и характеристики. Знам че има и още други но едни "временно" е забранено регистрирането на нови потребители други незнам си какво..., за това ако някой се досети за още нещо нека го напише.

- Познатият на всички. 10МБ пространство, HTML, без реклами но бавно зареждане от чужбина.

- Всеизвестен. 20МБ, HTML, бързо зареждане и голяма колекция от добавки за страницата, но пък за сметка на това има толкова реклами че накрая се чудиш каде е твоята страница.

- Yahooooo. 15МБ, HTML, бързо зареждане, добавки за страницата и реклама във вид на pop-up, iframe или падащо меню (в зависимост от това какво им дойде на акъла на компанията)

- Free?!? 50МБ, HTML, бързо зареждане, добавки към страницата, без реклами но пък при качването на файловете на страницата отнема доста време и изисква търпение а и лимита е 50 файла (мисля че беше толкова)

- ....... Безкраино пространство, HTML, FTP, добавки за страницата ви и малка реклама. За отваряне на страницата ..... бавничко, поне при мен.

- 50МБ, поща от типа име@хост.ск, HTML, MySQL, FTP ( не съм сигурен ), WAP/WML, множество екстри за страницата, бързо зареждане и реклама (както се очаква).

- 100МБ, поща, HTML, PHP, PERL, MySQL ( не съм пробвал но мисля че не е само една!!! ), FTP, екстри, бързо зареждане и реклама.

Тема Re: Безплатни hosting-инови [re: ghs]  
Автор fiffy ()
Публикувано05.07.05 17:17

Само ще спомена че хит.бг въобще не се зарежда от чужбина... Идват максимум 300-400 байта и зареждането спира (с какъвто и да е браузър, т.е. прблема не е в клиента :). Ако искате страниците ви да се виждат от чужбина, забравете хит.бг :)

Епа, това е моето хоби...

Тема Re: Безплатни hosting-инови [re: fiffy]  
Автор Chernobyl® (изТрещял)
Публикувано06.07.05 11:08

Преди не се зареждаха, но сега като че ли има напредък. Аз съм си валидирал страници, качени на hit.bg - валидаторът, както знаем, е в чужбина, но си ги дръпва без проблем.

Автор dimodi (bike rider)
Публикувано07.07.05 05:37

Оказа се, че вместо да се налага да пускам нови постове, мога да си променям първия пост и всичко да си е подредено и на едно място. Отсега нататък ще пиша датата на последната актуализация в заглавието на темата, а най-новите неща ще са в червено. Приятно четене

Тема Тва е супер, аманови [re: dimodi]  
Авторyчeнoлюбив (Нерегистриран)
Публикувано08.07.05 04:51

ама май всичко е само на английски. Аз чета английски де, но 2 страници на английски е едно, 2 страници на български (че даже и на руски) е друго. Нема ли да има такова списъче с туториалс на български?

Тема Re: Тва е супер, аманови [re: yчeнoлюбив]  
Автор jorone (0)
Публикувано08.07.05 07:46

ами невярвам да има чак списъче, а дори да има ще е само от два три линка и то с не толкова обемни неща дал ....
Решението е да се учи повечко английски :)
То и аз незнам добре и за това по бавно се справям докато разбера нещо ....

Тема Re: Тва е супер, аманови [re: yчeнoлюбив]  
Автор dimodi (bike rider)
Публикувано08.07.05 09:02

Идеята е добра, добавих секция с български неща. Но имай предвид, че повечето от и-без-това-не-многото уроци на български са морално остарели и/или доста непълни, затова поне аз никога не съм си търсил специално такива. Дори има един сайт за уроци на български, който беше яко оплют тука, и с основание. Освен това, ако се разглезиш да четеш на български, по-бързо ще си стигнеш тавана и после какво?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.