Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:46 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема Избяга ми музата, какво да правя?нови  
Автордизaйнep (Нерегистриран)
Публикувано18.02.06 21:29

Това не е технически въпрос но не по-малко маловажен.

Работя дизайн от 10-на години вече, не е имало нещо, което да ми се опре. Правя най-вече уебсайтове. Не претендирам да съм супер добър но съм се справял с всички задачи... досега. Наскоро започнах дългоочаквана работа, добре заплатена, но нещо стана. Трябваше да направя сайт за местна фирма и не мога! Не че нямам техническите умения, просто никаква визия не ми идва, нищо, абсолютно нищо, а ми остават 2 дена!

Всякакви картинки изнамерих за проекта, но въобще не мога да си го представя, пълна празнота. УЖАС! И така е вече цяла седмица. Не ми се е случвало такова нещо, преди след 2-3 дена ми идваше идеята, но сега музата ми е в почивка и не знам какво да правя.

Тема Re: Избяга ми музата, какво да правя?нови [re: дизaйнep]  
Автор mr.vain (пътник 57)
Публикувано18.02.06 22:06

Колкото и наивно да звучи, посети някои от сайтовете за site templates например

. Оттам могат да се почерпят начални идеи и визия. Не казвам да крадеш дизайна, а да получиш "муза".

Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Тема споко :)нови [re: дизaйнep]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано18.02.06 22:13

на мен музата ми бега по 4 пъти в месеца... и така вече 10 години, а още не съм я погребала окончателно ;))

Съвети за музовръщане:

1. Ако се занимаваш с уеб в работата, НЕ го прави и в свободното си време за допълнително кинти. Втората ти работа, хобито, тръпката... нека да е нещо различно.

2. При периоди на безмузие, пробвай да смениш стила, в който си свикнал да бачкаш. Гледай сайтове, които ти харесват, но не приличат на нищо, което си правил до сега. Пробвай да изкопираш някой от тях. После го промени така, че да не си прилича с оригинала. Докато се упражнявам стереотипно без да се опитвам да измисля нещо ново винаги ми хрумват някакви идеи и по това, над което съм зациклила.

3. Предполагам имаш достатъчно отхвърлени дизайни за последните няколко месеца, които сегашните ти колеги не са виждали. В краен случай, ако срока е фатален, просто преработи най-подходящия от тях за този клиент. Това, че нещо е отхвърлено от един клиент не значи, че друг няма да го хареса.
Това прилича малко на точка 2 (демек отпадне ли необходимостта да генерираш нова идея, има шанс да падне и психологическата бариера, дето те е налегнала в момента...)

4. Винаги съществува варианта за музовръщането чрез "химиотерапия"... ама кофти, ако проработи и вземе да ти стане навик, така че не ти го препоръчвам :)

Бтв, забелязала съм, че задължително запецвам на проектите, които чакам с най-голямо нетърпение... колкото по-интересен ми е клиента, за който трябва да работя и ако с нетърпение съм чакала да започнем. Тогава гарантирано музата ми заминава в дългосрочен отпуск :))

Автор Zest ()
Публикувано19.02.06 19:27

това с музата е верно . В такива случаи аз отивам в http://www.pbase.com/photos/random.html и почвам да гледам(рандоум) снимки до откат , и тя се връща

Тема Re: Избяга ми музата, какво да правя? [re: дизaйнep]  
АвторOO (Нерегистриран)
Публикувано19.02.06 21:03

Музата често се бърка с еуфория. Еуфорията неизменно съпътства пътя на новака когато учи нещо ново. В WEB дизайна обикновено се почва с книжки от типа „ WEB дизайн за глупаци“ или „Front Page за 24 часа“ :))) Голяма радост от подредените картинки и интерактивния процес! Бързо настигаш нивото на стотиците хиляди занимаващи се с тая работа. „Музата е с теб!!!“ :))) Следва самочувствието, че си професионалист и си отпечатваш визитка „ WEB дизайнер“. Взимаш някакви проектчета, почваш да правиш някакви пари с много гъзене и лизане, и с мотото „добрият дизайн е това, дето клиента харесва“. Това като доказателство, че вече си истинско про! :))) И за нещастие .... „не е технически въпрос но не по-малко маловажен“... (признавам си тука се смях)....идва един момент, в който почваш да развиваш естетично чувство което е НЕтипично за масите. Тогава започват проблемите. Първо с клиентите „дето не разбират“ после с тебе самият. То е като със слуха при музикантите, добива се с много упражнения. Е, многото упражнения не са гаранция и много хора никога не го добиват. За музиката не знам, обаче с естетичната графика това е много очевидно :)))

Музата е, когато чувстваш, че имаш редкият шанс да надминеш себе си. Това винаги е свързано с изненада и голям кеф. То затова е муза. Щото не я притежаваш, а идва само понякога, а може и никога.

А фактът, че се оплакваш ме кара да мисля, че естетичните терзания са новост за теб. Тука трябва сам да си решиш дали да дълбаеш на дълбокото и да си късаш нервите с „глупости“ под неразбиращия поглед на колегите, и клиентите. Или се връщаш към сивото, тихо и уютно занаятчийство разчитайки на това, че 98% от клиентите са с липсващо или силно неразвито естетично чувство. Всъщност това е и формулата на финансовия успех. Добри и лесни кинти, признание от масите и често потупване по рамото, относително безгрижен, и щастлив живот на истински професионалист :))) Явно в момента си под стрес. Що не вземеш верно някой темплейт и не го преправиш набързо. Вземи кинтите и да ти се маха от главата. Много хора така правят и.... за музи не приказват.

Автор NetWalker (walker)
Публикувано20.02.06 10:30

1. Джиткане на игрички - помага яко, особенно ако е някоя от която се иска да е само "клик-клик"... след половин час ти е поизмит мозъка от мислене...

2. Разходка - излизай навън и се разхождай като се вглеждаш в хората - търси комичните елементи - много е готино да гледаш група малдежи как се забавляват или имитират разминаващите се - пак отпуска мисленето а и малко "разтъпкване" и "свеж" въздух действат добре.

3. Много здрав секс - по възможност с по-малко позната, някоя която срещаш отвреме на време и единственото ви общо е секса. Само не прави когато най и е кеф да се извикаш - сетих сееее

4, 5, 6 и т.н. Разнообразявай се - кино (задължително тъп филм - после всико ти с еструва прекрасно), кръчма ( не е задължително да се сбиваш ), пазарувай (като видиш колко тъпи етикети има - непременно ще ти дойде поне една муза )

Тема :)нови [re: дизaйнep]  
Автор la4o (FORD USER)
Публикувано20.02.06 12:16

Забавно е да видиш как всеки си е намерил начин да разпуска... не е учудващо, че всички имаме такива моменти ;) предполагам, че във почти всяка професия има подобен проблем...

Така като четях осъзнах, че разпускането му е майката... Аз лично паля колата след 12-01 през нощта... и обикалям... без цел и посока... въртя из София, бавно... пуша, слушам музика, гледам сгради, билбордове, реклами, всякакви светещи и мигащи неща... първо се успокоявам яко... щото няма никакво движение... второ прекалено много неща ми минават през погледа... яко асоциации и картини... и така...

опитай някой от вариантите... пък то ще си покаже... :P

успех!

Ford Mondeo - 1,8 16V

Редактирано от la4o на 20.02.06 12:17.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.