|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
pozicionirane v IE i Opera
|
|
Автор | nora (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.06 05:43 |
|
vupros4e zasto kato pozicioniram v Internet Explorer i v Mozilla nestata se poqvqvat na razli4ni mesta. Naprimer s takuv kod
<DIV id=img
style="Z-INDEX: 3; LEFT: 515px; WIDTH: 280px; POSITION: absolute; TOP: 1065px; HEIGHT: 185px">
prosto v IE se poqvqvat s oklo 20 px po nadolu snimkite :)
10x in advance za otgovora
| |
|
<DIV id=img
style="Z-INDEX: 3; LEFT: 515px; WIDTH: 280px; POSITION: absolute; TOP: 1065px; HEIGHT: 185px; -moz-box-sizing: border-box;">
There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.Редактирано от Koтapakът нa Шpьoдинrep на 09.01.06 07:30.
| |
Тема
|
Re: pozicionirane v IE i Opera
[re: nora]
|
|
Автор |
kkkolio ((Бай Кольо)) |
Публикувано | 09.01.06 10:22 |
|
Аз това съм го лъгал с две дефиниции.
например
#tozi_lear { pishesh razmeri }
#html.tozi_lear {pishesh rameri s okolo 3 px razlika za IE}
А това което казва котаракът е ново за мен не съм го опитвал, може да е по-добро.
Всичко е възможно
| |
Тема
|
[re: kkkolio]
|
|
Публикувано | 11.01.06 03:10 |
|
10x :) dokolkoto rabiram tova e 4esto srestan problem
Kotarak tova nesto ne mojah da go napravq da raboti oba4e moje i da sum az.
kkkolio, moje li da uto4ni6 kude to4no se pi6e tova, 4e... :) ne znam
#tozi_lear { pishesh razmeri }
#html.tozi_lear {pishesh rameri s okolo 3 px razlika za IE}
mnogo 10x za otgovorite
| |
Тема
|
izvinenie
|
|
Публикувано | 11.01.06 03:13 |
|
oleeee sorry Kotarak
""Kotarak tova nesto ne mojah da go napravq da raboti ""
tova go 4eti kato
""Kotarak tova nesto ne mojah da go napravq da raboti ""
i go razbirai kato slu4aina zabejka na mi6kata nqkolko pixela v dqsno
| |
|
секи мой са подхлъзне в таз студена зима
Начи ся, по принцип Gecko engine (Firefox) ползва различен бокс модел от IE по default. Затова се получават разлики в размерите (е, понякога не е от модела:). -moz-box-sizing: border-box; се слага като нормален атрибут на стила в който са зададени размерите, които се виждат изместени.
Също така, за да не пишеш цели класове специално за IE, можеш да ползваш един този хак:
.bliah { left: 100px; top: 100px; width: 20px; height: 20px; _width: 21px; _height: 21px; }
Атрибутите, които започват с _ ще се вземат предвид само във IE, само трябва задължително да са след зададените вече веднъж нормални атрибути...
There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Flamm () |
Публикувано | 11.01.06 12:31 |
|
Няма да работи, защото специално в този пример, който си дал, сбъркания бокс модел на ИЕ няма нищо общо. Вероятно разминаването в мерките е някъде по-нагоре в страницата ти. Провай така: * { -moz-box-sizing: border-box;}. Ако и така не се получи едно и също в Мозила и ИЕ, значи въобще не е необходимо да хакваш бокса.
Принципно ти препоръчвам да не използваш абсолютно позициониране с такива стойности - top: 1065px, защото все ще има нещо да мръдне по-нагоре (вероятно абсолютното позициониране е спрямо body или най-много спрямо ограждащ цялото съдържание елемент). Използвай относително позициониране (position: relative;) или абсолютно спрямо някой по-близък относително позициониран елемент.
| |
|
то всъщност идеята на абсолютното позициониране е да работи спрямо контейнера, стига и той да е с абсолютно или поне с релативно позициониране (релативен контейнер обаче може да създаде главоболия:).
There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.
| |
|
вcъщност да, това е принципът. Не се сещам какви главоболия имаш предвид, според мен и двата начина си работят, но тъй като май предпочитам относителното позициониране, го пробутах и на Норчето :- ) Дано се светне за що иде реч, де, че малко ме съмнява.
| |
|
що не го качиш някъде да го видим. То така ....
'In this life we cannot do great things. We can only do small things with great love'
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|