Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:33 31.10.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема adsense въпроснови  
Автор monipro (ооо!!!)
Публикувано10.01.06 16:33

Google adsense - не намерих изисквания за сайта. бихте ли ми помогнали? някакви лични впечатления? доколко има смисъл за слабо посещаван сайт?
въпрос 2: ако сложа гугл реклами и/или гугл търсене това отразява ли ми се на класирането на сайта в гугл по някакъв начин?

Тема Ами ако нямаш...нови [re: monipro]  
Автор Koтapakът нa ШpьoдинrepМодератор (Bloody Furious)
Публикувано10.01.06 16:43

посещаемост - Adsense нема да ти я докара

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: Ами ако нямаш...нови [re: Koтapakът нa Шpьoдин]  
Автор monipro (ооо!!!)
Публикувано10.01.06 17:35

не,котарак, аз съм с добро класиране и не искам да ми се нарушава, затова питам. иначе мнение за цялата работа? сайтът е слабо посещаем,защото е специализиран-заслужава ли си да му развалям скромния дизайн? сайтът е този от подписа ми

Тема Не знам дали...нови [re: monipro]  
Автор Koтapakът нa ШpьoдинrepМодератор (Bloody Furious)
Публикувано10.01.06 17:41

забеляза, ама говорех за посещаемост, не за класиране. Adsense има смисъл ако имаш посещаемост, иначе не. Не съм го ползвал и някой може да ме обори, но това е моето мнение. Колкото дали ще загубиш нещо от него - ами все пак са реклами, можеш да очакваш лек отлив на посетители според мен.

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: Не знам дали... [re: Koтapakът нa Шpьoдин]  
Автор monipro (ооо!!!)
Публикувано10.01.06 17:54

забелязах, но посещаемостта в случая може да се повлияе от класирането в гугл /не само разбира се, но в моя случай основно/. ако това е единственото притеснение, значи няма притеснения, хората идват заради нещо уникално и специфично,което продавам, така че не вярвам рекламите да ги стреснат. така че доколкото те разбирам, няма да ми навреди, най-много да получа чек за 100 доларес след 5 години:)

Тема Re: Не знам дали...нови [re: monipro]  
Автор ghs (познат)
Публикувано10.01.06 18:31

няколко неща само ще кажа от личен опит.

1. първата работа при подаване на молба за адсенсе е да си сложиш описание и ключови думи в мета таговете на страницата, поради причината, че моментално след одобряването и от екипа на гугл, гуглбота преминава и сканира цялата страница от до. това ще ти вдигне още малко позицията в търсачките.
2. за това да сложищ реклама на страница в която продаваш е малко глупаво, тъй като ще се показват реклами на конкуренцията и това ще/може да ти намали продажвите. вярно, не съм гледал дали има други които продават подобна литература както теб, но все някой ще изкочи.
3. това за чека зависи много. при мен за около 20 дена се натрупаха 10евро при 60 натискания в/у рекламата и 2100 импресии. Вярно от вторите не се натрупа нищо, но кликванията си вършат добре работата. Ако продължава така до година ще има събрани толкова колкото да си плащам за всички домейни.

Тема А знаеш ли, че...нови [re: ghs]  
Автор NetWalker (walker)
Публикувано12.01.06 10:49

...не искам да изпадаме в полемики, но:

1.

В отговор на:

гуглбота преминава и сканира цялата страница от до. това ще ти вдигне още малко позицията в търсачките.

Така или иначе, най-вероятно бота да минава всеки ден - с какво би повлияло това на рейтинга, ако няма промяна в страницата или довеждащите линкове? Мисля, че не еот съществено значение +1 обхождане.

2.
В отговор на:

за това да сложищ реклама на страница в която продаваш е малко глупаво, тъй като ще се показват реклами на конкуренцията и това ще/може да ти намали продажвите.

Силно изопачено. А, ако рекламата на конкуренцията спомогне за увеличаване на продажбите на база на сравнението на продуктите, ако ти продаваш по-изгодно?

3.
Винаги при рекламата, по-голям е процента на зависимост отколкото на сигурност. AdSense, не е единственият начин за доходи или създател на рейтинг, но щом човек може да добави някое друго евро в джоба си - що да не? УСПЕХ! И ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧАКВАНИЯТА ТИ!

Тема Re: А знаеш ли, че...нови [re: NetWalker]  
Автор ghs (познат)
Публикувано12.01.06 15:09

"Силно изопачено. А, ако рекламата на конкуренцията спомогне за увеличаване на продажбите на база на сравнението на продуктите, ако ти продаваш по-изгодно?" - е така да, но както знаеш никога не можеш да се мериш с големите...

Тема Re: А знаеш ли, че...нови [re: ghs]  
Автор monipro (ооо!!!)
Публикувано14.01.06 10:00

Само да поясня,че за конкретната литература, която продавам, няма конкуренция, тъй като ние си я издаваме, а и рекламите, които гугл слага на страницата ми, са на наши дилъри, които пак купуват от нас,само че на едро. Така че това изобщо не ме притеснява.
Относно това,че каретата развалят вида,той и без това не е нищо особено, а пък клиентите ни се интересуват от съвсем друго нещо-какво издаваме и за колко пари могат ади го набавят.
Притесненията ми бяха да не отпадна от първите 3-4 резултата за ключовите думи, за които искам да излизам начело, и честно да ви кажа, за някои от думите тотално съм изчезнал като резултат, може и да е временно,незная. Не съм пипал нищо по сайта освен слагането на рекламите...

Още 1 въпрос: на какъв принцип се плаща? дотук разбрах, че има значение съотношението импресии/кликания (или CTR), като % кликания трябва да е по-висок от дадена стойност, за да има плащане... така ли е? и каква е тази стойност? и защо като примерно вчера за една от подстраниците ми този процент e 50% - няма натрупана никаква сума?

Редактирано от monipro на 14.01.06 10:47.

Тема Re: А знаеш ли, че...нови [re: monipro]  
Автор ghs (познат)
Публикувано14.01.06 16:36

никаква представа за това на какъв принцип се плаща точно, тъй като от не ми е оставало време да чета и help-а за това как става, но съм забелязъл, че в зависимост от това каква е връзката на която си натиснал се плаща повече или по-малко, както и при тях, които плати повече излиза по-напред в резултатите. виж резултати от това какво съм спечелил като натискания в 3 различни дена:

domingo 11 de diciembre de 2005 450 1 0,2% USD0,00 USD0,00

miércoles 4 de enero de 2006 75 13 17,3% USD36,84 USD2,76

jueves 12 de enero de 2006 241 5 2,1% USD7,63 USD1,84

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.