Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:59 09.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "Логване" на посетителинови  
АвторЛaиk (Нерегистриран)
Публикувано06.10.05 21:42

Здравейте ,
След "поточното аудио" с което се справих /за моя гордост/ пак имам въпрос .
Идеята е следната :
На заглавната страница на сайта /изцяло на html засега/ ще се публикува всеки ден въпрос на който посетителите ще трябва да отговарят и респективно да печелят награди.
За целта ми трябва насока - как да направя така , че посетителя да се регистрира - все пак трябва да има уникално име и парола за да се знае къде ще отиде награда след това ...
Това е само първата стъпка , но ... след нея май ще е по лесно.
Единствено с "база данни" ли може да се направи това ?

Тема Re: "Логване" на посетителинови [re: Лaиk]  
Автор ghs (познат)
Публикувано06.10.05 21:57

ДА

Тема Re: "Логване" на посетителинови [re: Лaиk]  
Авторnikoga (Нерегистриран)
Публикувано06.10.05 22:51

estestveno sy6testvuvat gotovi skriptove na drug printcip bez BD no ne sa nadejni!

Тема Бих поспорил...нови [re: nikoga]  
Автор Sanndo (WebDevPich)
Публикувано06.10.05 23:05

Естествено, че може да се ползват и чисти текстови файлове. Та по въпроса за сигурността - само сисадмините на хоста ти могат да видят тези файлове, освен естествено ако не ги плеснеш в руутдир-а с име юсерс.тхт или подобно.
По-принцип много уважавам чистите текстови файлове. Наистина е и по-лесно и по-сигурно в база, но и с md5() в текстов файл?!?

Тема Re: и азнови [re: Sanndo]  
Автор ghs (познат)
Публикувано07.10.05 05:41

Тема Re: Бих поспорил...нови [re: Sanndo]  
Автор Илия Гopaнoв (БабаИлиица)
Публикувано07.10.05 10:42

1. На това му се вика security obscurity - сигурност разчетена на незнанието на потребителите. Това че не знам името на файла не го прави сигурно- правилното е файла просто да не е достъпен през интернет.

2. Какво ще скриеш в MD5 освен паролата? Само питам? Щото и в MD5 да е пак може да се извади :) Ако не вярваш- напиши си тук паролата за клубчето в MD5, пък се надявай, че няма да я намеря :)

Тема Re: Еееее...нови [re: Илия Гopaнoв]  
Автор Sanndo (WebDevPich)
Публикувано07.10.05 13:36

Айде сега пак да преговорим въпроса: Има ли друг начин, освен с база. Моят отговор е ИМА.

Аре със здраве.

П.П. Илия Гopaнoв кефат ме нещата, които ги правиш с .hta По едно време се бях зарибил и аз, ама... знам ли.. отказах се. Немислиш ли, е финала след зареждането на толкова джава скриптове не става твърде тежък? За "Парламент"-а говоря

Тема Re: Еееее...нови [re: Sanndo]  
Автор Илия Гopaнoв (БабаИлиица)
Публикувано07.10.05 14:25

Е бре бре бре... Как пък веднага ме разконспирираха... Аз и името ли съм си оставил там? Знам че са тежки. Аз вече повече от година нямам наблюдение над тази система и имах подозрение, че вече не работи. Искането си беше тяхно- предлагах им и различни VB решения, ама не...

Между другото има още няколко системи писани на HTA (не в парламента- но пак за държавни структури) които работят доста по-добре, ама зад тях стои и сървърна технология. Онова стана много тежко, защото е 100% pure JavaScript! Пък и тежки XML-и...

Апропо, аз още тогава ги предупредих, че щом прехвърли 500 записа в XML-а (макарче за testing purposes го пробвах с 10 Mb XML файл с 2000 записа) ще иска някаква машина-ламя за да работи!

Тема Re: Бих поспорил...нови [re: Илия Гopaнoв]  
Автор dimodi (bike rider)
Публикувано07.10.05 22:26

37105bccff2f4962e1625cacd78d9e87

Хайде да видим Не че отказвам да ти повярвам, интересно ми е колко бързо ще стане (примерно)

Тема Re: Бих поспорил...нови [re: dimodi]  
Автор StipeМодератор (Bandwagon)
Публикувано08.10.05 16:24

Това на кирилица ли е ?

Feathers hit the ground
before the weight can leave the air

Редактирано от Stipe на 08.10.05 16:25.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.