Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:36 03.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Предложение към всички...нови  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано21.08.05 01:34

вижте тези извадки:

"...ама май всичко е само на английски. Аз чета английски де, но 2 страници на английски е едно, 2 страници на български (че даже и на руски) е друго....

"...а дори да има ще е само от два три линка и то с не толкова обемни неща..."

Защо не направим всички заедно категория, може и някакъв сайт, където всички заедно да направим един сайт за съвети и туториали на чист български език с български термини и обяснения. Например категория за самообучение, категория за проблеми и чести грешки. А какво им пречи на колегите от клуб PHP дори да направят нещо като валидатори. И всеки от нас, кой когато има време да си влиза с потребителско име и парола и да попълва с нови уроци, съвети, с какво се е сблъсквал в практиката си. Ето даже можем и да застъпим болезнената тема, "колко струва еди кое си... колко да взема за еди какво си", с примери. Например показваме някой сайт и всеки от нас си дава мнението за цена/време. Можем да направим и категория Как да разпознаваме мазните обяви за проекти и работа. .. Ето още нещо даже се сещам. Мен веднъж на работа ме накараха да преведа lang файловете на цялото phpAds. Нищо няма да ми пречи да го кача после чрез акаунта си. И хоп, вече има phpAds и на български. Може да се направи и следната категория - аз съм уебнещо си, искам да напусна работа защото ми е писнало и искам бързо да се махна, а трябва един месец да кисна там, заради преизвестието си. Шефа ми казва "ако си намерим човек, можеш спокойно да си тръгнеш и по-рано". И хоп, влизам си и пиша съобщение "Еди коя си фирма търси да назначи уебнякакъвси. Работих там (мой познат работи там) еди колко си време и по мои преценки е добра, отлична, става. От вас се изисква това и това....

Давам тази идея по повод нещата които се случват в тези клубове а и навсякъде в тази държава. Очаквам наистина да помислите. Който е ЗА, нека каже. Ще се съберем, ще обсъдим, ще направим план проект... Който е против нека каже и се обоснове за доброто на идеята.

Очаквам отговорите ви!

Ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя.

Тема Re: Въпрос на време...нови [re: BPAHA]  
Автор Sanndo (WebDevPich)
Публикувано21.08.05 07:21

Идеята ти е хубава, но не е толкова лесно осъществима. И в БГ пространството има доста материал посветен на Уеб Дизайна и Девелопмента.
Дори и да се изгради още един подобен сайт, наемаш ли се да е винаги актуален и поддържан? Доколкото разбрах от другите ти постове време имаш Но това не означава, че и другите имат.

И въпреки това, приемам идеята ти насериозно и съм готов да помогна с каквото мога

П.С. Немислиш ли, че има още безброй въпроси за доуточняване?!?

Тема Re: Предложение към всички...нови [re: BPAHA]  
Авторdeanbeam (Нерегистриран)
Публикувано21.08.05 09:23

Ami az se interesuwam ot domeini i tuk namerih mnogo material za domains -http://faq.host.bg/article.php?id=HL937792 i drugi meriali v vrazka sneta a takiwa ima mnogo v neta oba4e osnovno na english a na bg sa razpokasani. hubavo shte bade da ima vsi4ko na edno mesto. Ako napravite naprawo shte super

Тема Re: Предложение към всички... [re: BPAHA]  
Автор ghs (познат)
Публикувано21.08.05 10:13

Просто нищо смислено...

"Защо не направим всички заедно категория, може и някакъв сайт, където всички заедно да направим един сайт за съвети и туториали на чист български език с български термини и обяснения..." - Че клубовете на дир.бг не ти ли стигат? Стига се до караници и "побойща", но пък без тях няма да е същото. За езика какво ти пречи пък? На японски ли се пише тук? От време на време излиза по нещо на latinica но не е болка за умиране... и аз бях така в началото.

"А какво им пречи на колегите от клуб PHP дори да направят нещо като валидатори." - За? А и защо от PHP?

"И всеки от нас, кой когато има време да си влиза с потребителско име и парола и да попълва с нови уроци, съвети, с какво се е сблъсквал в практиката си." - Че тук същото, само дето пишеш когато някои е на зор!

"Ето даже можем и да застъпим болезнената тема, "колко струва еди кое си... колко да взема за еди какво си", с примери. Например показваме някой сайт и всеки от нас си дава мнението за цена/време." - И отново, тук не можеш ли? Отваряш нова тема и даваш примери!

"Можем да направим и категория Как да разпознаваме мазните обяви за проекти и работа." - Отново!

"Мен веднъж на работа ме накараха да преведа lang файловете на цялото phpAds. Нищо няма да ми пречи да го кача после чрез акаунта си. И хоп, вече има phpAds и на български." - И отново...

" Може да се направи и следната категория - аз съм уебнещо си, искам да напусна работа защото ми е писнало и искам бързо да се махна, а трябва един месец да кисна там, заради преизвестието си. Шефа ми казва "ако си намерим човек, можеш спокойно да си тръгнеш и по-рано". И хоп, влизам си и пиша съобщение "Еди коя си фирма търси да назначи уебнякакъвси. Работих там (мой познат работи там) еди колко си време и по мои преценки е добра, отлична, става. От вас се изисква това и това.... " - rabota.dir.bg, jobs.bg, jobs.gbg.bg, ...

"Давам тази идея по повод нещата които се случват в тези клубове а и навсякъде в тази държава." - Ти си този които най-много се сърди, цупи и мръщи в последният месец. Постоянно недоволен. Ако не ти харесва... света е голям и клубовете много. Ти си избираш.

Тема Re: Предложение към всички...нови [re: ghs]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано21.08.05 10:33

Извинявай ghs, последното нещо за което съм се изнервил този месец, е за гадния ориз, който изгоря оня ден.
Не говоря за латиницата, а за думи от рода на "титле". Питай речника дали такава дума има. И новите невскикнали с жаргона ако така мога да го нарека се спичат. Или да е заглавие, или да е title.

"А какво им пречи на колегите от клуб PHP дори да направят нещо като валидатори." - За? А и защо от PHP? --> дадох този клуб за пример, защото ако знам как се пише валидатор, да ми изсъхне...

От вас се изисква това и това.... " - rabota.dir.bg, jobs.bg, jobs.gbg.bg, ...
---> именно срещу копи-пейст обявите съм от rabota*., jobs.*

Благодаря за критикара.

Sanndo, знам че никой няма време. Аз също. Просто сега имам десетина дета отпуска, затова се създава това впечатление. И обърни внимание. Ако от десет човека, веки има време само веднъж седмично по няколко минути за това, това прави среден ъпдейт на сайта малко повече от веднъж на ден. Нали

Благодаря! Продължавам да очаквам.
А за план да, естетсвено че ще има

Ключ към златната врата

Автор StipeМодератор (Bandwagon)
Публикувано21.08.05 12:37

Айде на поредния опит. С едно изречение - няма да стане !
Защо ? Няма смисъл, време...
Сега дай да превеждам уроци или ръководства защото някой го мързи да научи езика. Без английски за никъде не е.

Feathers hit the ground
before the weight can leave the air

Тема Re: Предложение към всички...нови [re: Stipe]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано21.08.05 13:31

Не се чувствай изнасилен, само защото някога си се учил от англииски и сега някой предлага, изобщо не насочено към теб, да се направи нещо добро и полезно.

Другите страни хората си преведоха фотошопа, та дори и ноутпада. Десетки страни се грижат за хората си и езика си и просперитета си. И кой го прави? Правителствата ли? БУЛШИТ! Правят го хората, които искат да го направят. И просперират! И ще продължават, защото мислят по съвсем друг начин, много по различен от твоя. Говоря за неща, които изобщо никога няма да постигнем, докато все нещо ни дърпа и държи в каменната епоха

Жив и здрав, Stipe! И останалите.
Приятно циклене в дупките ви докато изгниете и станете на храна за червей.

Един виц:
"Както казват червейте при погребение?
- Промоцияяяя-яяя-я-я"

Аз отливам, ако искате да ми пожелаете попътен вятър или просто да ме напсувате, знаете как се праща лично съобщение или e-mail
За Stipe бих го написъл същото на англииски, ама не обичам да използвам гяурски езици без жизнена необходимост

Ключ към златната врата

Редактирано от BPAHA на 21.08.05 13:39.

Автор sularome (lamer)
Публикувано21.08.05 14:15

Еи ВРАНА и аз сам навит. Смятам че трябва да си има неща и на бг.
И само кажи ще помогна с каквото мога.
И аз преди не знаех англииски и ми беше много трудно после са принудих да го науча ама с много загуба на време. и смятам че ори и да знаеш англииски пак не е същото. Като застанеш пред 2 еднакви книги една на англииски и една на български коя зимате бе а?а?а?а?
Та що да не се направи нещо такова ама наистина сериозно.

Мързели.
пу пу пу
Ае сас здраве...

'In this life we cannot do great things. We can only do small things with great love'

Тема Re: Предложение към всички...нови [re: sularome]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано21.08.05 15:11

Благодаря ти sularome. Радвам се, че проявяваш разум, добросъвест и интосиазъм.
Цъкни на ника ми. Има контакти. ICQ и мейл.
И всеки друг, който е навит!

Каквто направим, все нещо ще е! Радвам се, че има добри хора, които подкрепят идеята. Започвам да мисля структурата

Ключ към златната врата

Редактирано от BPAHA на 21.08.05 15:14.

Автор StipeМодератор (Bandwagon)
Публикувано21.08.05 15:19

ти нещо си се объркал май, а?
Въобще не ми говори за просперитет, каменни епохи и т.н.
Знаенето на втори език не е отричане от националността, антипатриотизъм и т.н., а предимство. Когато става въпрос за интернет, програмиране и т.н. английксия е задължително условие. Нали утре ще дойде клиент който е англо говорящ (може и немско) и тогава какво? Ще правиш сайт с превод "как да се пазарим". Или човека пуска мейл, а вие му пишете отговора преведен.
Нали 80% от работещите я самостоятелно, я към някоя фирма правят сайтове за чужденци. Може и да не са американци, но английския е езика за комуникациия.
И не съм го измислил аз. Нито аз го налагам. Нещо много си развълнуван за отпускар ми се струва.
А ти си типичен българин. Говориш за работа само в можествено число.
Всичко е постигнем, направим.
Виждам, че си открил топлата вода, но пък така евтино да се оптиваш да ми ставаш светец тука, айде моля ти се.

Feathers hit the ground
before the weight can leave the air

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.