|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Гласуване за най-добър флаш сайт
|
|
Автор |
mbtutu (вожд) |
Публикувано | 10.08.05 11:56 |
|
| |
Тема
|
Re: Гласуване за най-добър флаш сайт
[re: mbtutu]
|
|
Автор |
microsoft (член) |
Публикувано | 10.08.05 14:00 |
|
много рядко съм виждал флаш да се използва за нещо повече от безсмислени демонстрации - вижте ме кво мога - или дразнещи глупости.
И номинираните ми затвърждават мнението.
| |
Тема
|
[re: microsoft]
|
|
Автор |
BPAHA (Свобода) |
Публикувано | 10.08.05 16:38 |
|
колко милиона се изиграха за да вкарат флаш в уеб
Flashits
Малък лист, ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя.
| |
Тема
|
[re: BPAHA]
|
|
Автор |
ghs (познат) |
Публикувано | 11.08.05 08:38 |
|
И за КЪВ да го правим?
| |
Тема
|
глупости
[re: microsoft]
|
|
Автор | Max (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.08.05 16:06 |
|
Айдееее, поредният "аз съм програмист и мразя флаш щото мама така ми е казала". Нека се върнем назад във времето, когато беше достатъчно просто да убиеш един съблезъб-тигър, за да си щастлив.
| |
Тема
|
Re: глупости
[re: Max]
|
|
Автор |
BPAHA (Свобода) |
Публикувано | 11.08.05 16:09 |
|
по-скоро за да си жив, не да си щастлив 
Ключ към златната врата
| |
|
не мразя флаш защото съм програмист, а просто като потребител. Дори нямам нищо против самата технология. Обаче факт е, че от 100 страници с флаш, в 98 е просто излишен. Използва се или за безсмислена демонстрация на 'умения' (ефекта е още по-ужасен ако такива липсват, както е в общия случай) , или за въртящи се и подскачащи дивотии.
| |
|
ако оставим на страна момент анимационите филми, чието място е в Cartoon Network, и да питаме някой безпристастен по темата какво би казал за сайтовете които представляват един общ swf файл.
Какво би казал например GoogleBot 
Ключ към златната врата
| |
Тема
|
[re: BPAHA]
|
|
Автор | Max (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.08.05 14:38 |
|
Първо, флаш сайтовете, който представляват един общ свф файл са някакъв частен случай, няма съмнение, че флаш дизайнери и програмисти с опит използват много по-различен модел на архитектулата на сайта. Второ, ако си направиш труда да погледнеш http://www.rr.com/flash/ ще видиш, че хората изобщо не се притесняват да правят флаш ПОРТАЛИ. Автор на въпросния сайт са FI и да ти кажа определено бих се доверил на тяхното мнение за развитие на интернет-а. Трето, фактът, че споменаваш веднага като първи довод "ма той гугъл бот-а няма да ги индексира" показва колко малко разбираш същността и големите възможности на тази технология. Иначе казано, все едно водим следния диалог:
ти: Влаковете са тъпи
аз: Как ще са тъпи бе, ти с каруци ли искаш да се придвижваме
ти: Еми добре, нека да питаме някой безпристрастин дали влаковете могат да пренесат един чувал картофи от москва до вашингтон
просто всички, който опляват една технология, която се е доказала и която е използвана от редиця уеб студиа по света с ОГРОМЕН оборот(само за FI се поинтересувай) доказва, че съществува една предубеденост. Съгласете се, че реплика "ма те флаш сайтовете са безмислени и са само за демонстриране на некви измислени умения" е ужасно смешна. И то от хора, който и идея си нямат за пълните възможности на флаш. Както виждате съществуват и такива портали, освен ако не мислите, че Time Warner се едни недалновидни американчета, които трябва да дойдат да попитат "специалистите" в бг каква технология да ползват за сайта си.
това е от мен, не виждам смисъл да продължавам спора, все едно говоря на стената, при тва на японски
| |
Тема
|
[re: Max]
|
|
Автор |
BPAHA (Свобода) |
Публикувано | 12.08.05 15:52 |
|
ти потърси историята на флаша
виж как е откраднат, после как е препродаден, после как са дадени милиони долари борчове, само и само за да стигне до уеб
промит мозък
Ключ към златната врата
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|