Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:02 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Гласуване за най-добър флаш сайт  
Автор mbtutu (вожд)
Публикувано10.08.05 11:56

Тема Re: Гласуване за най-добър флаш сайтнови [re: mbtutu]  
Автор microsoft (член)
Публикувано10.08.05 14:00

много рядко съм виждал флаш да се използва за нещо повече от безсмислени демонстрации - вижте ме кво мога - или дразнещи глупости.
И номинираните ми затвърждават мнението.

Тема Re: Гласуване за най-добър флаш сайтнови [re: microsoft]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано10.08.05 16:38

колко милиона се изиграха за да вкарат флаш в уеб
Flashits

Малък лист, ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя.

Тема Re: Гласуване за най-добър флаш сайтнови [re: BPAHA]  
Автор ghs (познат)
Публикувано11.08.05 08:38

И за КЪВ да го правим?

Тема глупостинови [re: microsoft]  
АвторMax (Нерегистриран)
Публикувано11.08.05 16:06

Айдееее, поредният "аз съм програмист и мразя флаш щото мама така ми е казала". Нека се върнем назад във времето, когато беше достатъчно просто да убиеш един съблезъб-тигър, за да си щастлив.

Тема Re: глупостинови [re: Max]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано11.08.05 16:09

по-скоро за да си жив, не да си щастлив

Ключ към златната врата

Автор microsoft (член)
Публикувано11.08.05 17:54

не мразя флаш защото съм програмист, а просто като потребител. Дори нямам нищо против самата технология. Обаче факт е, че от 100 страници с флаш, в 98 е просто излишен. Използва се или за безсмислена демонстрация на 'умения' (ефекта е още по-ужасен ако такива липсват, както е в общия случай) , или за въртящи се и подскачащи дивотии.

Тема Re: глупостинови [re: microsoft]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано11.08.05 20:54

ако оставим на страна момент анимационите филми, чието място е в Cartoon Network, и да питаме някой безпристастен по темата какво би казал за сайтовете които представляват един общ swf файл.
Какво би казал например GoogleBot

Ключ към златната врата

Тема Re: глупостинови [re: BPAHA]  
АвторMax (Нерегистриран)
Публикувано12.08.05 14:38

Първо, флаш сайтовете, който представляват един общ свф файл са някакъв частен случай, няма съмнение, че флаш дизайнери и програмисти с опит използват много по-различен модел на архитектулата на сайта. Второ, ако си направиш труда да погледнеш http://www.rr.com/flash/ ще видиш, че хората изобщо не се притесняват да правят флаш ПОРТАЛИ. Автор на въпросния сайт са FI и да ти кажа определено бих се доверил на тяхното мнение за развитие на интернет-а. Трето, фактът, че споменаваш веднага като първи довод "ма той гугъл бот-а няма да ги индексира" показва колко малко разбираш същността и големите възможности на тази технология. Иначе казано, все едно водим следния диалог:

ти: Влаковете са тъпи
аз: Как ще са тъпи бе, ти с каруци ли искаш да се придвижваме
ти: Еми добре, нека да питаме някой безпристрастин дали влаковете могат да пренесат един чувал картофи от москва до вашингтон

просто всички, който опляват една технология, която се е доказала и която е използвана от редиця уеб студиа по света с ОГРОМЕН оборот(само за FI се поинтересувай) доказва, че съществува една предубеденост. Съгласете се, че реплика "ма те флаш сайтовете са безмислени и са само за демонстриране на некви измислени умения" е ужасно смешна. И то от хора, който и идея си нямат за пълните възможности на флаш. Както виждате съществуват и такива портали, освен ако не мислите, че Time Warner се едни недалновидни американчета, които трябва да дойдат да попитат "специалистите" в бг каква технология да ползват за сайта си.

това е от мен, не виждам смисъл да продължавам спора, все едно говоря на стената, при тва на японски

Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано12.08.05 15:52

ти потърси историята на флаша
виж как е откраднат, после как е препродаден, после как са дадени милиони долари борчове, само и само за да стигне до уеб

промит мозък

Ключ към златната врата

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.