|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
.com ili .biz domain names
|
|
Автор | aver4eto (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 10:42 |
|
Zdraveite, fenove! Imam slednoto zapitvane i mi se iska da polu4a mneniqta na po-advanced ot men kolegi: ta zna4i, predstoi mi da si registriram domain i, estestveno .com e ve4e zaet, za smetka na .biz. Vuprosut mi e ima li nedostatuci .biz domaina pred .com, vuobshte kakvi sa prilikite i razlikite v semanti4no i funkcionalno otnoshenie mejdu edin .com i edin .biz domain? Shte sum vi blagodaren da spodelite svoite mneniq po vuprosa!
| |
Тема
|
Re: .com ili .biz domain names
[re: aver4eto]
|
|
Автор |
ghs (познат) |
Публикувано | 04.08.05 11:33 |
|
разлики няма... единственното лошо нещо е че ако смяташ да прехвърляш регистратора на домейна в бъдеще или да го продадеш, не забравяй за ауторизацйоният код който ти се дава при регистрирването в началото. Без него забрави.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 04.08.05 13:22 |
|
ами май единствената разлика, за която се сещам е, че не можеш да регистрираш двубуквен домейн (hp.biz) например... трябва да е поне 3 май (ако не се лъжа), за .info е същото...
Just a genius
| |
Тема
|
[re: ghs]
|
|
Автор | aver4eto (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 13:27 |
|
Blagodarq ti, GHS! Shte go imam predvid tova za koda
| |
Тема
|
|
|
Автор | domein4o (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.05 01:03 |
|
Разлика има доста голяма и тя е в това, че com-домейните просто са номер 1 за коемрсиални цели. Биз-домейните не са много добри, но при липса на алтернатива, след като другите са заети, вършат работа.
| |
Тема
|
[re: domein4o]
|
|
Автор |
Sanndo (WebDevPich) |
Публикувано | 05.08.05 07:21 |
|
...са номер 1 за коемрсиални цели. Биз-домейните не са много добри...
Тва да не ти е последният модел ферари?
Надявам се, че правиш разлика между комерсиални и кооперативни цели....
Айде сега ми обясни защи биз "не са много добри"!
Ком(пютър) и (интер)нет са най-разпространените и най-популярните за сега. Биз(нес) .. Целта му е към съвсем други потребители. Орг(анизация) - Борба против кучетата!! Нейм - ясно си е, инфо - също. И т.н.... Тоеа какъв домейн ще си избереш, силно зависи от сферата на дейност и услугите, които ще се предлагат в сайта.

| |
Тема
|
Re: .com ili .biz domain names samo da popravia
[re: Sanndo]
|
|
Автор |
ghs (познат) |
Публикувано | 05.08.05 07:48 |
|
Ха ха ха ха "Ком(пютър) и (интер)нет"
Commercial
Network
| |
Тема
|
|
|
Автор |
la4o (FORD USER) |
Публикувано | 05.08.05 10:29 |
|
Аз лично винаги препоръчвам, щом е регистриран ком и нет да се търси друго изписване... Голяма част от потребителите като им кажеш интернет адрес и те се сещат за www.- - - - - - -.com В повечето случаи бъркат. Напоследък забелязвам, че са почнали и -bg да го приемат като нещо много по-нормално от .бг :)
Ти си знаеш таргета... но ако са стандартни потребители... по добре нещо, което да не ги обърква, а .biz e едно от най-объркващите... говоря за България...
Поздрави,
la4o
Ford Mondeo - 1,8 16V
| |
Тема
|
.com е по-добре естествено
|
|
Автор |
x1y1 (минаващ) |
Публикувано | 05.08.05 10:35 |
|
Моите впечатления са, че понякога трудно се запомня TLD-то на един сайт. Аз първо пиша .ком, ако попадна на грешен сайт почвам да се чудя и да пробвам други. И самите браузъри по подразбиране те пращат на .com ако не уточниш. Така че .com си има съществено предимство според мен.
| |
Тема
|
[re: Sanndo]
|
|
Автор |
дoн Пpacoнe (прасе в космоса) |
Публикувано | 05.08.05 10:54 |
|
Има известен резон да се предпочитат ком домейните, защото повечето хора помнят ком и ако се опитат да въведат сайта ти по памет, обикновено пробват така. Предполагам са пренебрежимо малко тия, които въвеждат по памет, ама все пак
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|