|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Help. kak da syzdam....
|
|
Автор | Novaka (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.07.05 14:59 |
|
Здравейте
поставиха ми тежка служебна задача. Моля ви помогнете.
Въпроса е следния: Имаме профисионален софтуер, който прави определени изчисления след което той прави репорт във файл екселски формат. С коя програма мога да бракна в този .XLS файл и да създам бланка, която да сортира и поддрежда определена информация от него.
Предварително ви благодаря.
| |
|
Опитах се да те разбера, ама може и да не съм. Искаш някакъв Excel-ски файл, да можеш да го визуализираш онлайн, така ли да те разбирам? Туй вероятно може да се направи с база и съответния аутпут (това обаче е извън мойта компетенция да ти кажа как), мисълта ми е че едва ли има фрее скрипт, който до ти свърши работа (т.е. най-вероятно може да се направи, но ще струва пари); от друга страна се сещам за (виж 2-та таблица от горе надолу, в която информацията може да се сортира по всяка една от колоните), или , но нямам идея до колко може да ти свършат работа...
| |
Тема
|
Re: Help. kak da syzdam....
[re: Volkano v.5]
|
|
Публикувано | 21.07.05 15:55 |
|
Благодаря ти за вниманието. Уви не става по този начин. трябва от EXL фаил
да извадя информацията а не да я сортирам. Трябва да се изведе точно определена инф за обектите.Много ми е обаркона и на мен засега.
| |
|
Сега, има и вариант (), но той е платен.
| |
Тема
|
[re: Novaka]
|
|
Автор |
dimodi (bike rider) |
Публикувано | 21.07.05 16:03 |
|
А можеш по някакъв начин автоматично да преобразуваш XLS файла на XML файл? Или направо това да ти е изходният формат? Примерно самият Excel може да сейва като XML, но трябва човек да го направи. Та тоя XML можеш да го гледаш през браузър, да му оправяш изгледа с помощта на CSS и подобни екстри.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Учeщ (скромен тип) |
Публикувано | 21.07.05 16:07 |
|
Ми ето ти един клас, който прави това.
Успех!
От неизбежното се възмущава само този, който е неразумен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
fiffy () |
Публикувано | 21.07.05 17:18 |
|
Пробвай да си наравиш DSN използвайки Екселски драйвер на ODBC. Никога не съм го правил, но на теория трябва да работи.
По подбробно (за Уин): Administrative Tools ---> Data Sources (ODBC). System DSN tab (или какъвто ДСН искаш да си направиш, но аз бих препоръчал систем) --> Add... ---> Microsoft Excel Drive (*.xls). От там си следваш стъпките (избираш си кой екселски файл и там worksheet и подобни.
След това трябва да можеш да се свързваш през този ДСН към ексел файла както към база данни...
Никога не съм го пробвал и не съм сигурен как точно работи, но принципно това е идеята на Excel ODBC драйвера и предполагам че с малко мъка ще тръгне :)))
Ако решиш да използваш този вариант, пиши какво е станало, вярвам че много хора тук са любопитни дали работи (включително и аз ;)))
Епа, това е моето хоби...
| |
Тема
|
[re: Учeщ]
|
|
Публикувано | 22.07.05 11:20 |
|
Здравей Учащ. Предложението ти изглежда много примамливо. Но от този http://www.phpclasses.org/browse/package/1919.html сайт нищо не мога да дръпа. Би ли го озтеглил и (ако не съм много нахален) да ми го изпратиш на E-mail. nikidimo@abv.bg
Предварително благодаря>

| |
Тема
|
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 22.07.05 11:46 |
|
ми като се регистрираш, ще изтеглиш...
Just a genius
| |
Тема
|
Такааа ..
|
|
Автор |
Учeщ (скромен тип) |
Публикувано | 22.07.05 12:05 |
|
Значи така хората ти дават клас със документация и описание а теб ти се свиди една регистрация да си направиш, а ? Ами сървъра на този сайт иска поддръжка, ъпгрейди на хардуера, пачове на операционната система на сървъра и прочие. Системния администратор иска заплата и тн. Тая поддръжка струва пари а хората се издържат предимно от реклами. Така че:
1. Регистрираш се.
2. Търсиш MS-Excel Stream Handler на Ignatius Teo.
Един адрес повече в листата им. На тебе не ти струва нищо. 
От неизбежното се възмущава само този, който е неразумен.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|