Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:20 17.06.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема table / divнови  
Автор Slavei (който не пее...)
Публикувано18.04.05 01:57

Защо никой не харесва таблиците? И се препоръчва масово div???

Тема Re: table / divнови [re: Slavei]  
Автор dimodi ( bike rider)
Публикувано18.04.05 09:31

Прочети това и ще разбереш

Тема Blagodarqнови [re: dimodi]  
Публикувано18.04.05 10:14

Тема Re: table / divнови [re: Slavei]  
Автор StipeМодератор (Bandwagon)
Публикувано18.04.05 13:47

кой го препоръчва?
Аз ползвам таблици почти винаги.
Прочетох имформацията по горе, но нещо не ме убеди. Повечето от аргументите са спорни.
Но това си е мое мнение - всеки прави това, което намери за добре.

Feathers hit the ground
before the weight can leave the air

Тема Re: table / divнови [re: Stipe]  
Автор dimodi ( bike rider)
Публикувано18.04.05 15:38

ОК, но кажи кои аргументи са спорни и защо?

- че таблиците правят сорс кода на страниците по-голям
- че таблиците правят променянето на лейаута по-трудоемко
- че таблиците правят страниците недостъпни за някои потребители и устройства
- че ако лейаутът на една страница е направен с таблица, то при зареждане нищо не се показва, докато таблицата не се зареди цялата
- че предназначението на таблиците не е такова ?

Да, предимството на таблиците е, че с тях е по-лесно на девелопера да си позиционира контента, ама оттам нататък...

Тема Re: table / divнови [re: dimodi]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано18.04.05 16:45

абе пак ше стане голям флейм (както винаги) - ама да кажа и аз - според мен истината е някъде по средата, и нито едните (ЦСС екстремисти), нито другите (ТАБЛЕ екстремисти) са прави на 100%...

не мога да се съглася, че прилагането на хватки, изсмукани от пръстите (и след 100ки часове проби до умопобъркване), с цел да се заблуди един или друг браузър, е добра практика... както и 20 нива вложени таблици също... аз лично просто се движа по пътя на най-малкото съпротивление - там където мога, използвам максимално ЦСС, а за останалите места не се срамувам да си ползвам стандартни таблици (въперки че не им било това предназначението; интересно ми е какво е предназначението на т. нар. ЦСС-хакове )

Just a genius

Тема Re: table / divнови [re: Blake]  
Автор nimrod (зелен и млад)
Публикувано18.04.05 17:11

няма спор, семантичността е бъдещето. вярно също така е, че в поддържането на css още има какво да се желае, щом и големи портали като msn минаха на css тенденцията е ясна
още повече, скоро бе пуснат acid test2 и до една-две години много ще се променят нещата, а за сега някъде там е истината, и двете страни имат резон, просто зависи от гледната точка

Публикувано18.04.05 18:24

1.ще направи страниците ви да се зареждат по-бързо.
+ Идеално. Никой не обича да чака. Аз винаги съм за оптимизирането на сайтовете за по-бързото им зареждане.
- Колко по-бързо ? Сравнение дадено ли е? Това е като да кажеш колата Ви ще двига вече 221 км/ч (досега е вдигала 218 км/ч).
2. ще понижи таксите ви за хостинг
+ Въпреки, че за последните години цените на хостинг услугите драстично намаляха, все още за доста от сайтовете, те взимат голям процент от бюджета им.
- Може да се окаже, че цялата дандания е за 2-3 долара по-малко на месец. Това е индивидуално и зависи от това, с колко ще намали реално таксите ти. Все пак не всички сайтове са 20 във 20 таблици. Може да се окаже, че ще ти излезе по-скъпо да направиш редизайна.
3. ще ви помогне да запазите постоянство във визуалното представяне в проектите ви.
+ Тука трябва някой да ми помогне.
- Аха. Досега всяка страница се правеше като отделен сайт - как пък ли не.
4.Ще ви донесе по-добри позиции в търсачките.
+ Няма. Ако някой може да ги докаже, наиситна ще си струва усилията.
- Глупости. Тъсачките си четат контента в таблиците без проблем. Ако сайта е писан с валиден код - не знам дали ще има подобрение. При мен нямаше.

5.Ще направи вашите сайтове по-достъпни за всички потребители и устройства.
+ Повече хора ще могат да разглеждат сайта.
- недостъпни за потребителите със стари брузъри.
Тук всеки си решава за себе си. Ако продавам картини, да не би да разчитам на някой с ПДА или ГСМ да хареса картината и да я види детайлно ?
От друга страна ако продуктите ми са насочени към мобилния пазар естествено, че ще предпочета CSS пред table.

6.и ще ви направи конкурентноспособни (например под формата на сигурно работно място) през времето, когато все по-голяма част от света използва уеб стандартите
- тук дори и автора не е сигурен в това, което казва. Демек когато - тогава.

А на твоите :
"- че ако лейаутът на една страница е направен с таблица, то при зареждане нищо не се показва, докато таблицата не се зареди цялата"
Допреди 2 години всичките сайтове ли се отваряха така при теб ?
Това, че някой не може да проектира и оптимизира сайта си е негов проблем.

"- че предназначението на таблиците не е такова ?"
не е какво ?

Feathers hit the ground

Публикувано18.04.05 18:26

Бих се радвал, ако ми покажеш къде греша в написаното по горе от мен, тъй като ще науча нещо ново. Написаното си е мое мнение и не ангажирам никой с него.Сега само да уточня - аз не съм против css. Използвам го максимално за нуждите си. Не съм и кодер. Така че, как изглежда страницата след View - Sоurce слабо ме вълнува. Не искам и да се заяждам. Просто когато видя такива неща, както написаното в статията , чийто линк пусна се дразня малко или много. Отричането винаги е по-лесно. Нагаждането на аргументите за доказването на "моята теза" е несериозно и в повечето случаи води до отрицателно отношение, отколкото към положително такова.
Нищо лично нямам против теб, както и към всички, подържащи този начин на работа. Даже ви се радвам. Аз съм за ползването на стандартите, защото така работата за всички ще е по лесна и приятна. Уви реалността е друга.
С най-добри пожелания.

Feathers hit the ground

Публикувано18.04.05 19:59

- че ако лейаутът на една страница е направен с таблица, то при зареждане нищо не се показва, докато таблицата не се зареди цялата

така е ако не си задал height i widht, ефекта се дължи на това че трябва да се изтегли целия сорс за да може браузъра да сметне височината и ширината на клетките

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.