Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:41 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема Kak da zabrania user actions ?нови  
АвторNero (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 05:24

Zdraveite,
imam slednia problem - html form-ata submit-va value, sled processing na servera, chast ot form-ata se update-va s novi stoinosti, dotuka vsichko e dobre, problema mi e che poniakoga processinga na servera otnema niakokko secs i prez tva vreme user-a moje da si igrae s forma-ta i da si pishe novi stoinosti a iskam da izbegna tva na vsiaka tzena.
Kak moga da zabrania izpolzvaneto/pisaneto v form-ata v perioda m/u submit-a i pristiganeto na novite stoinosti ???

10x

Тема Re: Kak da zabrania user actions ? [re: Nero]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано04.02.05 09:18

е къф е проблема? те като се събмитнат веднъж данните, усера после квото и да въведе - не важи... освен това след като сървъра процесне събмита, презарежда страницата, респективно формата, така че не мога да разбера къф ти е проблема???
Единственото, което се сещам е, да се предпазиш от двоен събмит - може с жабаскрипт, а най-сигурно сървърсайд (примерно със сешън)...

Just a genius

Тема Re: Kak da zabrania user actions ?нови [re: Blake]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано04.02.05 12:23

Абе може да прави дизейбъл на всички полета, след като веднъж е субмитнато, ама наистина не виждам за какво му е

Тема Re: Kak da zabrania user actions ?нови [re: voyager]  
Автор kaпитaнчo ( )
Публикувано04.02.05 15:28

С disable няма да стане, понеже когато формов елемент е disabled неговата стойност не се предава. Алтернатива е readonly атрибут на текстовите полета и disable само на бутоните.

Тема Re: Kak da zabrania user actions ?нови [re: kaпитaнчo]  
Автор дoн Пpacoнe (прасе в космоса)
Публикувано04.02.05 18:05

След като субмитне да ги направи дизейбъл имах предвид. Но така или иначе продължавам да не виждам смисъла от цялата операция

Тема OBIASNENIEнови [re: Nero]  
АвторNero (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 18:37

Ideiata e slednata - sled sumbit-a response-a sadarja niakolko novi values, koito triabva da update-nat stranitzata, tqi kato page-a e tejqk, ne go reload-vam tzelia otnovo a samo poluchavam novite stoinosti i gi pisha v formata....

obache m/u submita i poluchavaneto na novite stoinosti ne iskam usera da pravi neshta po formata, ne samo da ne submitva pak , no i da ne moje da pishe,

probvah s form.disabled= true ama pak moje da se pishe, ima li nachin da se disable-a tzelia frame ili triabva da disable-vam vsichki input poleta edno po edno

10x

Тема Re: OBIASNENIEнови [re: Nero]  
Автор дoн Пpacoнe (прасе в космоса)
Публикувано04.02.05 18:55

Май ще трябва disable на всички полета плюс да напълниш данните от тях в скрити такива - за да се предадат нататък. Поне на мене не ми хрумва нищо по-лесно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.