|
Тема
|
адекватен doc 2 html експорт
|
|
Автор |
pro_O1 (специален) |
Публикувано | 11.05.04 17:17 |
|
абе кво ползвате за тая цел? 
|
|
| |
|
Аз лично правя Copy от Word-a и Paste в Dreamweaver MX 2004. Доста изчистено става, не е като Save as HTML на Word-a. По-добър начин не съм намерил до момента, а каквото не ми харесва (примерно списъците ги Paste-ва като: <p>•) със Search/Replace го оправям...
|
Re: адекватен doc 2 html експорт
[re: pro_O1]
|
|
Автор |
tn1 (странен...) |
Публикувано | 12.05.04 22:43 |
|
Save as HTML (Word) -> Open v Dreamweaver -> Cleanup Word HTML + izchistvam niakoi tagove (span, div, font)
Редактирано от tn1 на 12.05.04 22:43.
| |
|
Copy...Paste? :)) Да ти кажа честно писането на тагове и копирането им е по-лесно (особено ако отбираш от регексп и редактора ти го поддържа) от чистенето на Уърдовски лайна...
От Ексел е още по-лесно - Експорт в comma separated values, после импорт в Dreamweaver (всъщност тва е единственото нещо за което го ползвам, щото редактора ми не го поддържа... (Кат се замисля, шо да не си напиша експортър... мда, много добра идея, 10кс :)
There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.
| |
Тема
|
Re: адекватен doc 2 html експорт
|
|
Автор |
Stipe (Bandwagon) |
Публикувано | 12.05.04 23:20 |
|
tn1 "копира" точно моите действия
Иначе даже Майкрософт има програма, която им чисти кода от всичките боклуци.
Не мога да се сетя точно за линка ама потърси в сайта им - няма да е трудно да се намери предполагам.
| |
Тема
|
Ми то то вместо да чистиш - Save as *.txt,
[re: Stipe]
|
|
Автор |
Areнт () |
Публикувано | 13.05.04 07:33 |
|
после copy - paste и си го правиш каквото искаш.
| |
Тема
|
доуточнение...
|
|
Автор |
pro_O1 (специален) |
Публикувано | 13.05.04 12:01 |
|
да, сички тия методики са валидни ако говорим само за текст, ама аз имам едни таблици с едни спанове, дето не си е работа... той хубаво ги чисти ДВ ама хич да не е, остават пак някакви незатворени, неотворени, необосновани и всякакви други не-тагове... а табличките стават майко мила... да не говорим, че като видях <фонт> на всеки параграф и щях да пометна...
абе да си го кажем направо - трябва да експортна 20 цв-та от док в хтмл... европейския формат - дето всичко е на отделни клетки в таблици - това ми е болката ;-) а е абсурд да го правя на ръка...
|
|
| |
Тема
|
Ми с таблиците пак същото:
|
|
Автор |
Areнт () |
Публикувано | 14.05.04 09:40 |
|
В Word:
Table -> Convert -> Table to text (примерно Tab delimited)
Save as -> *.txt
После няма да е зле да го отвориш с текстов редактор и да зачистиш всич-ко, което евентуално е записано след края на таблицата.
И накрая – Import tabular data в Dreamweaver
Често ми се налага да качвам таблици от *.doc *.xls файлове и тази процедура ми върши чудесно работа.
| |
|
|
|
|