Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:31 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема адекватен doc 2 html експортнови  
Автор pro_O1 (специален)
Публикувано11.05.04 17:17

абе кво ползвате за тая цел?

|

|

Тема Re: адекватен doc 2 html експортнови [re: pro_O1]  
Автор ..:: StanProg ::.. (Developer)
Публикувано11.05.04 17:49

Аз лично правя Copy от Word-a и Paste в Dreamweaver MX 2004. Доста изчистено става, не е като Save as HTML на Word-a. По-добър начин не съм намерил до момента, а каквото не ми харесва (примерно списъците ги Paste-ва като: <p>•) със Search/Replace го оправям...

Тема Re: адекватен doc 2 html експортнови [re: pro_O1]  
Автор tn1 (странен...)
Публикувано12.05.04 22:43

Save as HTML (Word) -> Open v Dreamweaver -> Cleanup Word HTML + izchistvam niakoi tagove (span, div, font)

Редактирано от tn1 на 12.05.04 22:43.

Тема Мммм...нови [re: pro_O1]  
Автор Koтapakът нa Шpьoдинrep (Bloody Furious)
Публикувано12.05.04 22:59

Copy...Paste? :)) Да ти кажа честно писането на тагове и копирането им е по-лесно (особено ако отбираш от регексп и редактора ти го поддържа) от чистенето на Уърдовски лайна...

От Ексел е още по-лесно - Експорт в comma separated values, после импорт в Dreamweaver (всъщност тва е единственото нещо за което го ползвам, щото редактора ми не го поддържа... (Кат се замисля, шо да не си напиша експортър... мда, много добра идея, 10кс :)

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: адекватен doc 2 html експорт [re: pro_O1]  
Автор StipeМодератор (Bandwagon)
Публикувано12.05.04 23:20

tn1 "копира" точно моите действия

Иначе даже Майкрософт има програма, която им чисти кода от всичките боклуци.
Не мога да се сетя точно за линка ама потърси в сайта им - няма да е трудно да се намери предполагам.

Тема Ми то то вместо да чистиш - Save as *.txt,нови [re: Stipe]  
Автор Areнт ()
Публикувано13.05.04 07:33

после copy - paste и си го правиш каквото искаш.

Тема доуточнение...нови [re: pro_O1]  
Автор pro_O1 (специален)
Публикувано13.05.04 12:01

да, сички тия методики са валидни ако говорим само за текст, ама аз имам едни таблици с едни спанове, дето не си е работа... той хубаво ги чисти ДВ ама хич да не е, остават пак някакви незатворени, неотворени, необосновани и всякакви други не-тагове... а табличките стават майко мила... да не говорим, че като видях <фонт> на всеки параграф и щях да пометна...

абе да си го кажем направо - трябва да експортна 20 цв-та от док в хтмл... европейския формат - дето всичко е на отделни клетки в таблици - това ми е болката ;-) а е абсурд да го правя на ръка...

|

|

Тема Ми с таблиците пак същото:нови [re: pro_O1]  
Автор Areнт ()
Публикувано14.05.04 09:40

В Word:

Table -> Convert -> Table to text (примерно Tab delimited)

Save as -> *.txt

После няма да е зле да го отвориш с текстов редактор и да зачистиш всич-ко, което евентуално е записано след края на таблицата.

И накрая – Import tabular data в Dreamweaver

Често ми се налага да качвам таблици от *.doc *.xls файлове и тази процедура ми върши чудесно работа.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.