Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:17 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Колко струва изработката на сайт ?нови  
Авторinfo (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 11:33

Колко пари да поискам за изграждането на сайт със в който ще има :
PHP +MySQL, Сайта ще предствлява набор от снимки, ще има възможност да се търси в сайта – за всяка снимка детайлна и в отделна страница пълна информация. В пълната информация за дадена снимка ще има функцията zoom ++ и --. Снимките ще са подредени в йерархична структура и ще има и търсене по структура и раздели. Сайта ще съдържа около 400-500 снимки, като за администратора трябва да се създаде отделен модул за качването и махането на снмки и коментари. Сайта ще има форум и WEB камера . Към всичко това влиза и самият WEB дизаайн , както и работата с регистрирането на домейн и избор за хостинг компания.
За това колко пари да поискам(в цената не влиза домейна и хостинга) ?
Благодаря Ви

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: info]  
Автор webDesigner (непознат )
Публикувано10.02.04 12:07

Privet, kolega! Abe, vij sq, otnosno cenite na izrabotka za tova, koeto si poso4il, razbiram 4e shte imash baza s danni i malko PHP. A v dizajna ako ne se prestaraesh mnogo(bez Flash) samo za dizajn mojesh da vzemesh 100-150 kinta i dolu-gore tolkoz za programiraneto. Abe, vsi4ko zavisi ot tova za kogo shte rabotish i kolko vreme shte rabotish. Primerno, edna stranica ot tozi rang, koqto se pravi za 2-3 dni struva mejdu 200-250 kinta. Ako slojish Flash, ve4e stava dosta pove4e. Prosto zavisi ot horata, za koito rabotish i vremeto na izrabotka.

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: webDesigner]  
Авторstuden4e (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 14:21

po prinzip takuv sait ako e napraven ot profesionalisti struva dosta pove4e ot 400 leva... taka 4e ako smqta6 4e proizvejda6 ka4estveni nesta sus si4kite mu standarti ne se zamislqi da vzeme6 500 euro razbira se trqbva da prezeni6 klientite si....

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: studen4e]  
Автор smartmenus (майничка)
Публикувано10.02.04 14:36

за парите- определено 200-250 лв. ми се струват смешни за подобен сайт, ако наистина го правиш изцяло ти сам. studen4e-то е много по-близко до моите виждания..

А ако webDesigner може да завърши такъв сайт сам за 2-3 дни и сайта да прилича на нещо, просто мога само да го поздравя!

- - - -

- най-добрите DHTML менюта.

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: webDesigner]  
Автор_(.)(.)_ (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 14:59

he he ti si nogu lud !!!
4oveche sigurno ne si v 4as shoto zadachkata e dosta slozna i dori 500evro mi se struva malko. Ot centa tryabva da se izvadyat i pari4kite za hosting i reg na domeina. Za podoben proek edin zapadnyak moze da vzeme i 2000-3000$ ama haide v BG da kazem 500evro bez parite za hostinga i registriraneto na domeina sa priemliva cena.

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: _(.)(.)_]  
Авторstudent4e (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 15:36

i az sum na tova mnenie 4e 500 dolara sa malko ma ne iskah da se izhvurlqm

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: info]  
Автор fiffy ()
Публикувано10.02.04 18:52

За всички които са дали предложения до момента - помислете колко време ще отнеме цялата тази работа... Мисля че не преценявате добре колко много неща трябва да се направят и колко труд трябва да се хвърли за да се разработи това нещо (разбира се, ако говорим за направата на професионален сайт)... Ето една малка разбивка от мен:

Initial Meetings, Planning, Sign Off: 10 hours
Research (what others are doing): 10 hours

Graphic Design: 20 hours (minimum) per design

Main Functionality (security, image browsing, organization, zooming, ...)
- Conceptual dev: 15 hours
- Programming: 15 hours
- Testing: 10 hours

Admin functionality (editing image properties, uploading, deleting, ....)
- Conceptual dev: 5 hours
- Programming: 10 hours
- Testing: 5 hours

Forum
- Research (assume third party tool used) and Implement: 10 hours

WebCam
- Research (assume third party tool used) and Implement: 10 hours

Това са цифри които представляват идеалния случай - т.е. когато всичко върви гладко и последователно. Тези цифри обикновено се умножават минимум х2 за пред клиента... Не се включват и промените които клиента ще поиска посредата на проекта и които ще ви принудят да преработите половината от това което вече е говото (затова такива късни промени се правят само с ектра заплащане).

Вие преценете колко струва труда ви на час... За пред клиента, имате 260 часа работа, като при нормално натоварване (40 часа на седмица) това означава че проекта ще отнеме около 7 седмици (защото клиента това най-много го интересува :))).

Незная в БГ колко взимат фирмите, но в САЩ цените се движат около $100 на час. Разбира се това е за фирма, някой freelancer ще работи за $25-50.

Епа, това е моето хоби...

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ?нови [re: fiffy]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано11.02.04 11:02

Значи принципно си прав. Само че направи една калкулация. Дори и фрилансер с по 25$ на час да го прави, цената излиза 6500 долара. Това е абсолютно непродаваемо.
Знам, че се повтарям, но съм забелязал, че тесните специалисти страдат от неспособност да разберат пазарната икономика. Така че пак ще го кажа - пазарът определя цената на един такъв продукт, а не това колко ние сме велики или колко ни се иска да вземем.
Наи-точният отговор на питащия е да вземе колкото може. Мисля че тези които казаха около 500 евро са доста близо до истината. Но в случаи, когато има дизайн, нещата стават доста разтегливи - може да става въпрос просто за нещо добре изглеждащо или пък за нещо много креативно с графики и тн - тогава може да отиде към 1000 евро.
Не знам, грубо казано препоръвам на човека да иска между 300 и 1000 долара, в зависимост от конкретния клиент, подробности и тн.

Тема Относно въпроса минови [re: info]  
Авторinfo (Нерегистриран)
Публикувано11.02.04 13:15

Благодаря на всички за участието в дискусията . Бяхте полезни.
След прочетените мнения и след мои разговори с други колеги , мнението ми е че минималната цена за тази задача е около 800-900 лева. Някой казват че това са много пари за България и че пазара не позволява такава сума, но все пак се чудя има ли човек който да тръгне да си губи времето с тая работа за 300-400 лева. Все пак това ще отнеме 25-35 дена(поне на мен сам човек) .
Специално благодаря на fiffy за професионалното мнение.

Тема Re: Колко струва изработката на сайт ? [re: voyager]  
Автор fiffy ()
Публикувано11.02.04 19:26

$25 на час е минимума който можеж да получиш за такава работа в САЩ, не в БГ. Идеята на всичко което писах е че трябва да се пресметне колко време отнема труда и тогава да прецениш колко пари да поискаш...

Аз не бих възложил подобен проект на някой който в БГ ми иска 300лв за него... Това означава че той или няма да отдели необходимото време да го направи (сътветно продукта няма да е завършен), или пък означава че е толкова отчаян, неможе да си намери другаде работа и затова е готов да работи за по-малко от 200лв на месец (което пък означава че колкото и силно желание да има, той няма да успее да ми направи един добър продукт)...

Зная че в БГ няма много работа, а има много способни хора... Все пак, за подобен проект се изискват много качества и един 19 годишен студент, ако ще да е най-великия програмист пак не би имал качествата да направи подобен коплексен проект...

Накратко, качеството струва пари, не само от гледна точка на изпълнителя, но и от гелдна точка на възложителя...

Епа, това е моето хоби...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.