Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:19 09.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема GOTO - измислен хостинг провайдернови  
АвторБeceн (Нерегистриран)
Публикувано17.11.03 20:24

Предварително се извинявам за бурната реакция, но юнаците от великия хостинг провайдер ГОТО.БГ настъпиха мачето по опашката!

Следното е второто за днес съобщение, което изпратих до гореспоменатите господа:

"Както вече ви уведомих днес следобед, в резултат на хакерска атака беше недостъпен сайтът на ***** ****, на хостван от вас домен *********.com. Индекс файлът на сайта беше заменен с друг със съдържание

"Bi0s CrEW Ownz your SIStem By Crash_Overwing here".

Около 18:10 ч. през файл мениджъра на CPanel възстанових файла. Около половин час по-късно сайтът отново е атакуван по същия начин, като този път вероятно е унищожен и index.html за достъп до CPanel.
Моля незабавно да вземете мерки за нормална работа на хоствания при вас сайт.
Намираме поддръжката ви за БЕЗОБРАЗНО ЛОША. Или по-скоро - вие просто нямате поддръжка!!! "

Бих проявил разбиране, защото едва ли някой в нета е гарантиран от тъпанарски номера на комплексирани келеши, които са намерили пролука в сигурността на един уеб сървър и демонстрират "величието" си.
Само че в подобни случаои човек очаква да види някаква реакция и да получи някаква информация от хостинг провайдера си. В случая такава просто нямаше: Господата от ГОТО са си разкарали от сайта всякави телефони, ICQ или други вратички, през които разни досадни клиенти биха могли да ги обезпокоят.

При опит за т.нар. "Livehelp" се оказва, че "няма оператор".
Намираш някакъв факс, звъниш на него, вдига някаква девойка. Питаш за някой от съпорта на ГОТО "Ами имаше едно момче. Ще видя дали е тук", "Ами няма го. Обадете се по-късно". Идеално!!! Сайта ти прецакан, постинг провайдера ти зачезнал. Ако си нямаш работа - пиши мейли.

Ще стане като миналия път (когато не работеше пощата) ...

Кой се е минал - минал. Барем нови минати да няма с менте хостинг -спецове

Тема Re: GOTO - измислен хостинг провайдернови [re: Бeceн]  
Авторragga (Нерегистриран)
Публикувано17.11.03 21:00

Бе к'вото и да ги псуваме дано го оправят, че много лоша работа. И аз имам дребно сайтче при тях и ме дразни това, макар да имам 5 посетителя дневно. Мога да се сетя какво им е на тия с повече :)

АвторGoto.bg (Нерегистриран)
Публикувано17.11.03 23:55

Zdraveite gospodine,
taka znachi potdrujkata kojato ni e v momenta onlain...sa hora koito hodjat jadut imat fiziologichni nujdi.Za cenata kojato predlgame mislim che kato potdrujka v momenta pravim dosta neshta v momenta sme edinstveni koito imat podoben suport onlain vjarno ne e 24h i tova hste stane sled 5-6 meseca no na tozi etap momchetat si varshat dobre rabotata.
Za dnes e imalo hakerska ataka kojato e udarila edinia ni surver obshto 7 klienti sa postradali v momenta se raboti po sluchia saitovete sa vidimi i raboteshti. samo trjbva da se kachat index failovete im cpanela e v raboteshto sustojanie.Ako ima problem imame bekyp mashina ot kojato shte gi vustanovim.
Taka za klientite koito iskat da ni bezpokojat ima napraven onlain chat potdrujka ICQ neizpolzvame veche zashtoto imame obshto kam 500 klienta vseki koi 1 koi s 2 saita i listata nepozvolava veche da se typche s tolkoz mnogo hora i stava tejko icqto za samija komp.
Sega za tova da si pishete meili na vjatara pak ne e taka zashtoto osvem meili imame i forma za suport no vie edva li ste e vidjali po lesno e da pishete tuk .....ako vie ste besni na nas i ne vi haresvame nie nikogo nezadurjame pri nas na sila horata koito ni vjarvat i potkrepjat ne sa malko i ne sa samo v bg idete pri nashte kolegi ot drugite hosting kompanii ...shte vi vurnem parite ako ste pretplatili za napred ako imate doblesta utre se obadete na nashiat tel. i kajete koi ste tova nedovolstvo go izrazete ili elate napravo v ofisa ni.A tova da ni pluete publichno e nai malkoto neetichno.....no horata sa kazali i che tova si e edin vit reklama za nas makari s obraten znak.
Jelaia vi uspex

Goto.bg

Тема На всичкото отгоре сте и нагли [re: Goto.bg]  
АвторHe ми e минaлo (Нерегистриран)
Публикувано18.11.03 00:43

Я си вижте тона бе, господине! Вярно е, че реагирах остро, но смятам, че имам основание, защото днес се омазахте. Сега обаче май е на път да изляза виновен за това, че всяко хакерче може да ви се разхожда из сървърите като у дома си цял следобед. Стилът ви малко избива на " Дай да му натрием носа на тоя, дет не разбира от компютри". Вярно е, че не съм профи. Ама от такива услуги като вашите съм на път да се превърна поне в полупрофесионалист. Та сега, по ред на номерата:

1. Днес не ми е първия проблем с вас. Съвсем неотдавна имах проблем с неработеща поща. Писах по вашата форма за съпорт (тая същата, дето не съм я виждал ... от днес следобед) - никакъв признак на живот. Реакция дойде на следващия ден, след 1 факс и едно съобщение на кю-то. Ма да имаше нещо като извинение за неработещата поща - неееееееееееееее. къде ще им се извиняваме на тия ламери ...

2. Днес първо ви пуснах съобщение в прословутата ви форма - никаква реакция. После ви изрових един телефон, на който някаква девойка ме светна, че "момчето го няма". След което реших, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се, успях да си вляза в контролния панел и да си възстановя сайта в работно състояние.

3. Когато по-късно вечерта контролно проверих сайта си - положението беше отново омазано (затрили са индекса точно 30 минути след като го бях оправил - 18:46). Само че този път юнаците се бяха погрижили да не работи и контролния панел. След това направих опит да използвам това сложно нещо онлайн чатът ви. След като се почесах по тъпата юзърска глава все пак успях да се ориентирам къде да цъкна с мишока, ама - ядец "Нямаме оператори онлайн". Ама аз съм си виновен де. Къде съм тръгнал да предявявам претенции господата от ГОТО да осигуряват някакви РАБОТЕЩИ канали за връзка с потребителите?!?
Аз пък НЕ ви благодаря за възстановяването на сайта в работно състояние, защото си свърших това отново сам. Не през неработещия к.панел, а през ФТП-то.

В заключение: Ако бяхте попрочели малко горния ми постинг, щяхте да видите, че в него е цитирано 1:1 последното съобщение, което ви изпратих през вашата хайтек форма за съпорт. Пък ако формата ви работи, можете да проверите това и в последствие. Също така можете да видите, че в изпратеното на вас съобщение съм "имал доблестта" да посоча както засегнатия сайт и домен, така и своя Е-мейл за обратна връзка. Ако проверите утре в офиса си, ще можете да установите, че имах доблестта да кажа откъде се обаждам и да името си, когато позвъних там и установих, че още ПрЕДИ КрАЯ НА НОРМАЛНОТО работно време там няма НИКОЙ. (Какъв 24-ч. съпорт какви 5 лева?!?)

Предполагам, че ще се възползвам от любезната ви покана да си намеря друг доставчик. И то не защото не можете да осигурите качествен хостинг, а най-вече заради това, че се държите с клиентите си като балкантуристки келнери от епохата на "развития социализъм".
А нямам и най-малкото намерение да си зарежа работата и да си губя времето в разходки до вашия офис.

П.П. Като говорите за "плюене" я пак да си припомним фактите:

1. Прецакаха ли клиентите ви - прецакаха ни
2. Реагирахте ли веднага на атаката - не реагирахте (мина някой и друг час)
3. Имаше ли кой да реагира или поне да каже една-две думи на наглите ламери, дето са толкова глупави, че да очакват това от вас - нямаше.

Е, тогава за какво си говорим? Слава богу, че сега не е едно време и не е само един Балкантурист-а ...

Тема Re: GOTO - измислен хостинг провайдернови [re: Goto.bg]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано18.11.03 00:59

Бах мааму, по-неграмотно не можете ли да пишете?!

АвторBROD_WAR (Нерегистриран)
Публикувано18.11.03 01:03

Heh zna4i neznam kaline ti li otgovarq6 tuka ot imeto na goto.bg ili nqkoi drug ot ekipa na goto.bg ama tva ne e vqrno 4e samo 7 saita sa s problemi ot hackerskata akata i az imam problem ne e pri index-a na saita mi a pri index-a na top klasaciqta na admin panela . Osven tova Viktor kogato be6e jiv bog da go prosti 4e go spomenavam ama goto.bg be6e po dobre. Sega pres 2 4asa imate problemi s e-mail servera a na vseki 2-4 dni imate s celiq server. Vqrno servarite sa vi v USA i podru6kata e trudna ama vse pak hostinga vi e pod vsqkakva kritika.

Тема Aaaaaaaнови [re: BROD_WAR]  
АвторBasi (Нерегистриран)
Публикувано18.11.03 01:44

А ма то хостинг ли било това? Че така кажете дееее. Аз рекох че някакви проби правят и чакам от няколко месеца да видим какво ще пускат тия хора.
Баси че съм тъп!!!

Тема Re: На всичкото отгоре сте и наглинови [re: He ми e минaлo]  
Автор Kompresso® (Turbo C.T.)
Публикувано18.11.03 10:32

Scepite se da gi pluete te a horica:)))) qawbno jako tran v ochite na konkurenciataa shtom e taka az pri teh she si ostana ...i tova za vnimanie obrushtat i to ne manenko a dosta vnimanie.E koito kadeto iska konkurencia golema az imam pri tex 6 saita i produljabam da se hoxtavm i ne mi e losho a na tebe anonimko dete ste vse besneesh begunchev pri drug ako ima gi mnogo na bg pazara da vidish kak e tam xi xi xi

Усмихни се на живота за да ти се усмихне и той

Тема Re: На всичкото отгоре сте и наглинови [re: Kompresso®]  
Автор oggin (златен)
Публикувано18.11.03 11:07

kakwo pyk tolkowa im e na goto ?
za cenite koito predlagat - sa prosto mechta !
hajde stiga pliuhte - ima i konkurenciq - kato ne wi hareswat goto wyrwete tam !

oggin@ewwws

Тема Re: На всичкото отгоре сте и нагли [re: He ми e минaлo]  
АвторKif (Нерегистриран)
Публикувано18.11.03 13:47

Vyrvi pri drugite i da vidish kakvo e. vednuj precakaha servera na druga Bg firma. Tam puk may se naloji da si formatirat HDD to. posle se opitvaha da vuztanovqt ot Backup servera ama ne stana. misleh da ne kaja firmata ama hayde fourthcolor.com
Tay che se radvay samo sa ti zatrili inde fayla :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.