Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:36 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Я ми кажетенови  
АвторRQueen (Нерегистриран)
Публикувано23.09.03 23:51

как да избегна разтягането/свиването на страничката при различни резолюции на екрана; по принцип работя с 800/600 и си се вижда добре, но ако превключа на 1024х768 става отвратително, докато други страници, както и тези в дира, си запазват пропорциите
подобен проблем има и при смяна на рзмера на текста в браузърите: експлоръра го раздува надолу, операта встрани, и се получава хубава каша; направо не ми се мисли за другите браузъри
благодаря предварително:)))

Тема Re: Я ми кажетенови [re: RQueen]  
Автор Volkano v.5 (вулкан)
Публикувано24.09.03 09:35

Използвай таблици - т.е. поставяй съдържанието в таблици, като зададеш
<table width="100%"> - забележи че широчината е посочена в проценти, а не в пиксели!

Индиански вожд покрит с пера, забил в гъза си лулата на мира!

Тема Re: Я ми кажетенови [re: Volkano v.5]  
Публикувано24.09.03 11:08

именно таблици използвам, по-точно layout-и; но явно проблема е в пикселите;
ще пробвам, благодаря:)

Тема Re: Я ми кажетенови [re: RQueen]  
Автор Magellan (neznam)
Публикувано24.09.03 18:46

интересна дискусия. Според мене позлвай Фиксиран дизайн а не %.

Списанието

Тема Re: Я ми кажетенови [re: Magellan]  
Автор Volkano v.5 (вулкан)
Публикувано24.09.03 18:59

-->Magellan - shte da spodelish li kakvo protiv imash varianta s % ?

Pentium inside, idiot outside!

Тема Re: Я ми кажетенови [re: Volkano v.5]  
Авторmagell... (Нерегистриран)
Публикувано24.09.03 19:16

zavisi kak e napraven proekta ima saitove kojto ako gi rapanesh na 100% si gubjat efetka i celija site stava grozen. Drugoto ako imash layeri (pak kazvam zavisi) se precakvat s % , Vsichko zavisi kak si proektiral site, No naj dobroto reshenie za razlichnite ekrani si ostava fixed designa

Тема Re: Я ми кажетенови [re: magell...]  
Авторwiz (Нерегистриран)
Публикувано24.09.03 21:41

naj dobroto reshenie za razlichnite ekrani si ostava fixed designa

Наитина?
Виждал ли си как изглежда fixed 800х600 на 1600х1200
или fixed 1024х768 на 800х600? А на PDA или подобни.

fixed е добре да се използва ако се знае какъв е размера на устройството на което ще се гледа сайта. (същото важи и за размера на шрифтовете.)
Ако използването на един сайт зависи от точните размери на елементите, които го изграждат значи нещо не е наред в направата на този сайт.

Мина времето на spacer.gif и "pixel exact" дизайна.

Но както си казал "зависи" ....

Тема Re: Я ми кажетенови [re: wiz]  
Публикувано24.09.03 23:30

da, wiz е прав, точно с такива фиксирани ширини могат да ти се изправят косите, ако си погледнеш великото творение в малко по-различен екран

но при всички положения и в двата случая е сложно, ако е сложен дизайна и има много таблици и клетки; трябва много неща да нагласяш; може да е по-лесно с каскадни прозорци, някой знае ли как могат да се зададат постоянни пропорции с css ?

Тема Re: Я ми кажете [re: RQueen]  
Автор SAMOTNlQT_VOlN (roker)
Публикувано23.10.03 15:26

Zna4i temata e malko stari4ka, no se nadqvam, 4e RQueen o6te vliza tuk. To qvno nikoi ne dade adekvaten otgovor, ne sym siguren i kakva rabota 6te ti svyrshi moqt. Zna4i kaza, 4e rabotish s 600x800 rezoliuciq. Az sy6to q predpo4itam i skoro se setih za edin dobyr metod. Zna4i pravish sata s tri frame s razmeri COLS="*,800,*" Po tozi na4in pravish celiqt sait v sredniqt frame. Kogato saita se otvori s po golqma rezoliuciq, dvete koloni otstrani zapylvat praznoto prostranstvo i saita ti ne se promenq. Samo im slagash podhodq6t background. Ako iskash vij kak e stanalo na moqt sat : www.voinut.hit.bg . Osven tova sym go gledal i s Opera i nqmashe nikakvi problemi s razmmerite. Samo deto ne mi razpozna meniuto, 4e e JavaScript. Ami tova e, dano ti svyrshi work.

I sam voin e voin!

Тема Re: Я ми кажетенови [re: SAMOTNlQT_VOlN]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано23.10.03 15:51

направо се чудя как да нарека "решението" ти? странно или глупаво...

не се сърди, ама сичкото тва се прави по следния начин:
правиш си таблицата малко по-малко от 800 пиксела (примерно 774 за да се събира на 800х600), фиксиран размер... от тук нататък имаш няколко варианта:
1. използваш <center> таблицата </center>
2. използваш <div align=center> таблицата </div>
3. или просто <table ...(параметри)... align=center>

не виждам НИКАКЪВ смисъл да се използват фреймове за случай като този...

Just a genius

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.