|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Я ми кажете
|
|
Автор | RQueen (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.03 23:51 |
|
как да избегна разтягането/свиването на страничката при различни резолюции на екрана; по принцип работя с 800/600 и си се вижда добре, но ако превключа на 1024х768 става отвратително, докато други страници, както и тези в дира, си запазват пропорциите
подобен проблем има и при смяна на рзмера на текста в браузърите: експлоръра го раздува надолу, операта встрани, и се получава хубава каша; направо не ми се мисли за другите браузъри
благодаря предварително:)))
| |
|
Използвай таблици - т.е. поставяй съдържанието в таблици, като зададеш
<table width="100%"> - забележи че широчината е посочена в проценти, а не в пиксели!
Индиански вожд покрит с пера, забил в гъза си лулата на мира!
| |
Тема
|
Re: Я ми кажете
[re: Volkano v.5]
|
|
Публикувано | 24.09.03 11:08 |
|
именно таблици използвам, по-точно layout-и; но явно проблема е в пикселите;
ще пробвам, благодаря:)
| |
|
интересна дискусия. Според мене позлвай Фиксиран дизайн а не %.
Списанието
| |
|
-->Magellan - shte da spodelish li kakvo protiv imash varianta s % ? 
Pentium inside, idiot outside!
| |
Тема
|
[re: Volkano v.5]
|
|
Автор | magell... (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.09.03 19:16 |
|
zavisi kak e napraven proekta ima saitove kojto ako gi rapanesh na 100% si gubjat efetka i celija site stava grozen. Drugoto ako imash layeri (pak kazvam zavisi) se precakvat s % , Vsichko zavisi kak si proektiral site, No naj dobroto reshenie za razlichnite ekrani si ostava fixed designa
| |
Тема
|
[re: magell...]
|
|
Автор | wiz (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.09.03 21:41 |
|
naj dobroto reshenie za razlichnite ekrani si ostava fixed designa
Наитина?
Виждал ли си как изглежда fixed 800х600 на 1600х1200
или fixed 1024х768 на 800х600? А на PDA или подобни.
fixed е добре да се използва ако се знае какъв е размера на устройството на което ще се гледа сайта. (същото важи и за размера на шрифтовете.)
Ако използването на един сайт зависи от точните размери на елементите, които го изграждат значи нещо не е наред в направата на този сайт.
Мина времето на spacer.gif и "pixel exact" дизайна.
Но както си казал "зависи" ....
| |
Тема
|
[re: wiz]
|
|
Публикувано | 24.09.03 23:30 |
|
da, wiz е прав, точно с такива фиксирани ширини могат да ти се изправят косите, ако си погледнеш великото творение в малко по-различен екран
но при всички положения и в двата случая е сложно, ако е сложен дизайна и има много таблици и клетки; трябва много неща да нагласяш; може да е по-лесно с каскадни прозорци, някой знае ли как могат да се зададат постоянни пропорции с css ?
| |
|
Zna4i temata e malko stari4ka, no se nadqvam, 4e RQueen o6te vliza tuk. To qvno nikoi ne dade adekvaten otgovor, ne sym siguren i kakva rabota 6te ti svyrshi moqt. Zna4i kaza, 4e rabotish s 600x800 rezoliuciq. Az sy6to q predpo4itam i skoro se setih za edin dobyr metod. Zna4i pravish sata s tri frame s razmeri COLS="*,800,*" Po tozi na4in pravish celiqt sait v sredniqt frame. Kogato saita se otvori s po golqma rezoliuciq, dvete koloni otstrani zapylvat praznoto prostranstvo i saita ti ne se promenq. Samo im slagash podhodq6t background. Ako iskash vij kak e stanalo na moqt sat : www.voinut.hit.bg . Osven tova sym go gledal i s Opera i nqmashe nikakvi problemi s razmmerite. Samo deto ne mi razpozna meniuto, 4e e JavaScript. Ami tova e, dano ti svyrshi work.
I sam voin e voin!
| |
|
направо се чудя как да нарека "решението" ти? странно или глупаво...
не се сърди, ама сичкото тва се прави по следния начин:
правиш си таблицата малко по-малко от 800 пиксела (примерно 774 за да се събира на 800х600), фиксиран размер... от тук нататък имаш няколко варианта:
1. използваш <center> таблицата </center>
2. използваш <div align=center> таблицата </div>
3. или просто <table ...(параметри)... align=center>
не виждам НИКАКЪВ смисъл да се използват фреймове за случай като този...
Just a genius
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|