Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:39 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Задължително ли е?????????нови  
Автор _nea_ (непознат )
Публикувано09.01.03 10:51

Трябва ли един сайт да се изгради така, че да изглежда еднакво при двете резолюции - 800/600 и 1024/768?
Знам, че е възможно, но за сметка на дизйна, а какво е вашето мнение?

Тема Да,нови [re: _nea_]  
Автор Borg (Нерегистриран)
Публикувано09.01.03 10:58

но не за сметка на дизайна!

"Търсейки по-доброто, често губим доброто" (Шекспир)

Тема Re: Задължително ли е?????????нови [re: _nea_]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано09.01.03 11:01

vij sa... che ne moje da stane tochno ednakvo - to si e yasno... velatelno e obache da se postaraesh da go napravish taka, che pone priblizitelno da izglejda ednakvo (ako iskash da si zapalvash celia jam na browsera razbira se...)...
drugia variant e da go napravish za 800x600 s fiksiran razmer, sled koeto na 1024x768 shte ti ostane malko prazno myasto...

Just a genius

Тема Re: Така и съм направила!нови [re: Blake]  
Автор _nea_ (непознат )
Публикувано09.01.03 11:08

Точно така съм направила - в топ-фрейма имам вкарана картинка с лого върху нея - с фиксиран размер. Но при резолюция 1024/768 от двете страни естествено, остава празно място - проблема съм решила като бакграунда ми е със същия цвят като краищата на картинката, а и имам линии, които съм направила така, че да се преливат от техния цвят към бакграунда.
На картинката съм дала "център", така че и при двете резлюции е в средата, но при голямата резолюция, естествено, от двете страни има по-голямо пространство, и.............този, който ми е на главата има претенции към това.........как да реша проблема?

Тема Re: Да,нови [re: Borg]  
Автор _nea_ (непознат )
Публикувано09.01.03 11:08

покажи ми пример, pls! :)))))))

Тема пример....нови [re: _nea_]  
Автор PllP (SubNet)
Публикувано09.01.03 11:38

http://www.boxesandarrows.com/

Тема Re: Така и съм направила!нови [re: _nea_]  
Автор Aвaтapчe (pow(d)ered user)
Публикувано09.01.03 11:49

хубу ше го решиш за 1024х768 - ми аз кат съм на 1600х1200? кво ше видя от сайта? :))

Тема Re: Задължително ли е?????????нови [re: _nea_]  
Автор css (zamislen)
Публикувано09.01.03 11:53

Znachi tova kak shte ti izglejda na opredelena resolucia sashto ti e goljama chast ot designa
Za men e absolutno zadaljitelno da izglejdat shto gode prilichno na razlichnite resolucii. A kat' vida na 800x600 horizontalen scroll i napravo izdivjavam
Tva da ti e raztegaem ili ne sita bi trjabvalo da si e veche tvoja precenka spored designa.

vsichko e otnositelno

Тема Re: Така и съм направила!нови [re: _nea_]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано09.01.03 12:07

mi primerno tva koeto go centrirash gore - shto ne go slojish v edna tablica s primerno 60-80% width, kato primerno imash 2 kletki na tablicata (lyavata s lyavo podravnyavane, dyasnata s dyasno) - taka pri po-golyama resolucia shte ti se "razbyagvat" kum dvata kraya i nyama da stoyat v sredata...

Just a genius

Тема Re: Задължително ли е?????????нови [re: css]  
Автор Student4e (na4inaest)
Публикувано09.01.03 12:53

na blake predlojenieto e mnogo prakti4no...
da suvmesti6 saita s razli4nite rezoluzii naistina e 4ast ot designa...4etoh statistika 4e 48% izpolzvat 800-600 rezoluziq a 41% polzvat 1024-768 a drugite nqkvi drugi. taka 4e e absolutno zaduljitelno i na 2-te rezoluzii da izglejda dobre dori da ne e ednakvo. toq problem moje da se re6i i po drug na4in s script za proverka na rezoluziqta...ako si na 800 na 600 vliza6 v edna straniza ako si na 1024-768 vliza6 v druga straniza spezialno napraena za tazi rezoluziq...(tova go ima6e v edna tema po nadolu) tova oba4e si e igra4ka da suzdade6 2 saita... eto go i skripta:

<script language="Javascript"><!--

// ***********************************************
// AUTHOR: WWW.CGISCRIPT.NET, LLC
// URL: http://www.cgiscript.net
// Use the script, just leave this message intact.
// Download your FREE CGI/Perl Scripts today!
// ( http://www.cgiscript.net/scripts.htm )
// ***********************************************

if (screen.width <= 1023) {
document.location = "small_window.htm";
}

if (screen.width > 1024) {
document.location = "actual_site.htm";
}

//--></script>

Pre4ki ne sustestvuvat, samo predizvikatelstva....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.