Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:03 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Opera 7 beta 1 outнови  
АвторvALE (Нерегистриран)
Публикувано13.11.02 20:48

Toku shto downloadnah Opera 7 ot www.opera.com i izglejda trepach. Raboti super (pone testwah niakoi moi raboti koito biah prawil dosega).

Pochwam da se zamisliam dali da ne mina na Opera kat moi default browser.

Pozdrawi

Тема Re: Opera 7 beta 1 outнови [re: vALE]  
Авторnick (Нерегистриран)
Публикувано13.11.02 21:32

az polzvam shesticata . kakvi sa promenite

Тема AvantBrowserнови [re: vALE]  
АвторБyби (Нерегистриран)
Публикувано14.11.02 04:49

Свалете си AvantBrowser от

и го сравнете с Операта. И тогава пишете кой е по-велик.

Красив и удобен интерфейс, интелигентни функции и не се стартира по няколко минути като Операта.

Да не говорим, че изпробвах още няколко браузера, които са надстройка на IE и единствено AvantBrowser ми създава истинско удоволствие при работа.

Не съм изпробвала все още Mozila, но и на него ще му дойде ред.

Между другото, на сайта им пише следното: "IE Opera" has been renamed to "Avant Browser", a final official name!

Тема Za AvantBrowser [re: Бyби]  
АвторvALE (Нерегистриран)
Публикувано14.11.02 06:48

Ot FAQ-a na site na avantbrowsera citat :)

>>How does Avant Browser work?
>>
>>Based on services provided by Microsoft Internet Explorer, Avant Browser >>renders and navigates HTML.

Avantbrowsera e porednia browser ot tipa Neoplanet - t.e. izpolzwat WebBrowser control koito encapsulira celia Internet Explorer.

.... nachi Operata e sywsem razlichna tehnologia ot Internet Explorer. Horata sami sa si ia pisali rendering engina ot nulata. I sega she poddyrja dosta neshta ot DOM2. Dokolkoto widiah naprimer weche se podyrja "clip" propertito koeto e polezno. S opera 7 naprimer testwah edno solitarie igra na javascript deto biah pisal predi za IE i NS4 i se okaza che raboti bez problem s funcionalnostta pisana za IE. Edinstwen problem widiah che razpoznawaneto na natisnat klawish neshto ne srabotwa ...

Ot Opera site ne mojah da widia neshto syshtestweno kato docs ... she widim op natatyk.

Pozdrawi

Автор zhvihti (Opera-6.05-tor)
Публикувано14.11.02 14:56

Мдаа, и аз си го дръпнах от

щото всички други сървъри бяха заети. Аз съм фен на Опера от версия 5.

Първоначалните ми впечатления са много добри. Има някаква прилична поддръжка на ДОМ. Не е като Мозила, но се пак тва е бета. Новият интерфейс малко ме дразни. Мейл клиентът е пренаписан и е доста мощен, само дето е малко сложен. Стабилна е и не ми е забила.

Естествено има трешки в рендирането на страниците. Край им понякога стига до прозореца, като не трябва или пък се сменя в зависимост от това върху кой линк е мишката. За пример: . Също има проблеми и с избирането на текст. Рядка става, а като стане не винаги е това, което искам.

Едно от най-добрите неща е отново светкавичното рендиране на документите. Показва и скрива сложни менюта със скоростта, с която мога да се помпам върху мишката.

Надявам се във финалната версия всички грешки да са изчистени и Опера най-накрая да получи вниманието, което заслужава.

Тема Мда,нови [re: vALE]  
Автор Koтapakът нa Шpьoдинrep (Bloody Furious)
Публикувано14.11.02 16:55

хич не е зле

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Тема Re: Opera 7нови [re: vALE]  
АвторNetWalker (Нерегистриран)
Публикувано15.11.02 09:26

Имаше информация за пренаписване на базовия код в следващата версия - 7. Но толкова ранното и излизане ме озадачава...
Разликата с IE е очевадна в скоростта, но и също така и (в обратната посока) в "мачкането" на web страници :))) В смисъл че повечето страници са написани съобразявайки се с особенностите на IE и предполагам че Opera все още ще има някои проблеми...

А за тези които дръзват да сравняват някакъв си базиран на незнам каква си платформа браузър с OPERA - УЖАС :)))

Тема Абе...нови [re: NetWalker]  
Публикувано15.11.02 12:45

безпроблемното отваряне на Hotmail с Опера 7 бета 1 говори доста

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Автор georgivar ()
Публикувано15.11.02 15:59

Поне от пръв поглед ми изглежда като крачка назад, но предполагам, че във final версията нещата ще са доста по-различни. Поддръжката на DOM е най-приятното.

DO LESS. LIVE LONGER.

Тема Има още нещо...нови [re: vALE]  
Публикувано15.11.02 17:10

Браузвам си аз, поглеждам Task Manager-a и той си ми казва... ми Опера 7 тука ти е зела некви си 50МБ памет и 50МБ swap... Да се надяваме че до файнъл ша са упрай

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.