|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Я да земем да поговорим малко на таз тема :)
Поствам два screenshot-а.
Всеки знае за същите възможности на Mozzilla + допълнителен Debugger. Gimp като заместник на Photoshop (не баш ама все пак:) Наличие на кирилица (RedHat 7.3 примерно, това мнение го пиша под Linux). Konqueror е напреднал доста повече от Opera примерно. CSS-то му е почти перфектно, DHTML-а не особено. А, да има и Opera за hard-фенове :). Да не говорим за наличието на PHP, Perl и още една купчина езици за в background :)
Какво ще кажете? Липсва ли му нещо? 
There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.
| |
|
Бива. :)
-cheers
| |
|
visualnoto redaktirane na HTML ?
FLASH editor ?
puffff
| |
|
визуалното редактиране на HTML повече пречи отколкото помага. Аз примерно ползвам Dreamweaver само за да си пльосна обект на страницата, щото не ми се пишат тагове. Ама ако не ме мързи толкоз за какво ми е? :)
А колкото до Flash - вярно е че нема, ама непрофесионално направен сайт с флаш е изключително зле и без това, а такива с лопата да ги ринеш. Използвам Флаш само в краен случай. Това е когато нещо не може да се направи с javascript (имам предвид нормални страници, а не некви stunning graphics), а такива случаи са малко.
Та... ако не използвате Флаш?
There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.
| |
|
mda .. to za flash ... mani mani .. ama popitah che znam li .. moje i da ima niakakva vazmojnost ...
a za visualnoto redaktirane ... neshto niamam chak tolkova bogata fantazia za da si predstaviam kak li shte mi izglejda html koito ima po niakolko vlojeni tablici na niakolko mesta. Ne kazvam che ne moje da se napravi, no .. vreme e pari.
puffff
| |
|
да си представяш? Няколко отворени браузъра вършат същата работа :) А и така и така ти трябва тестване :)
| |
|
Няма Internet Explorer !!!
Аз лично не мога да си позволя да правя страници, без да имам визуална представа как ще изглеждат при близо 95 % от посетителите.
Продуктите на Macromedia не вървят под Linux (или поне на мен не ми е известно).
Няма Photoshop и още куп програми, с които работя. Определено нямат и заместители.
Windows XP rules. Не виждам за какво някой трябва да минава под Linux.
Кажи ми поне една причина, за която си струва да сменя ОС-то, което ползвам в момента.

| |
|
IE, но може да се пусне под Wine емулатор... зор си е, ама става :)
Относно Photoshop - виж
Не говорех за смяна на ОС, ставаше въпрос дали е възможен Web Design-a. А един плюс е че всичко туй е безплатно :)
| |
|
vreme koeto ti triabva za da napishesh kod na raka prekaleno mnogo se razlichava ot tova koeto shte e neobhodimo da napravish sushtoto s visual sreda.
puffff
| |
Тема
|
Re: Ама защо...
[re: xc]
|
|
Автор |
VaXa (непознат) |
Публикувано | 21.07.02 20:31 |
|
kakwo mu triabwa na edin web designer?
- HTML editor ( sega, ne mislia che Kate e nai-dobria wariant za towa, no na koito kakto mu e udobno )
- grafichna programka...hmm - ima( sega ... niakoi, koito e swiknal s Photoshop, moge da ne mu haresa ot nachalo, no se swikwa:-) )
- Flash...ei tuk...niama kakwo da kaza...nadiawam se da izmisliat neshto skoro...i player-ite dano gi oprawiat skoro , shtoto s plug-inite na toia bugaw, ama naistina bugaw Netscape, nishto ne stawa...brei uzorih se, dokato si kacha Flash Player 5.0:-(...
az sym pod RedHat 7.3 i mislia che toia, koito ne e opital ne moge da kazwa ot towa, koeto e chuwal, che niama nugnite programi...
ne e taka...Gimp e neweroiatno moshtno neshto...sys scriptowete mu mogesh da naprawish naprawo neweroiatni neshta...
ima i neweroiatno moshtni editori, ama naistina moshtni...edin primer...manual-a na edin takyw e 80,000 reda...wow...kak sa go pisli towa neshto?!
e sega...drug wypros e che e mnogo shibano da podkarash Apache-to i MySQL...
za visual serdata...ne sym syglasen...wseki prawi sait, kakto mu e udobno...dori moge edin web designer, koito pishe desetoprystnata da naprawi po-byrzo strahotna stranica, ot niakoi, koito izpolzwa visual sreda...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|