|
Тема
|
Malko pomosht
|
|
Автор | pitancho (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.02 09:25 |
|
Kakvo e "script" ??? Bihte li mi dali definiciq ili prosto
bihte li go obqsnili.Blagodarq Vi predvaritelno! 
| |
Тема
|
Re: Malko pomosht
[re: pitancho]
|
|
Публикувано | 22.02.02 11:52 |
|
E? 
| |
Тема
|
|
|
Автор | Borg (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.02 12:06 |
|
Ами .. SCRIPT е нещо като сандвич. Има хляб (две филийки), слата, шунка (филе, пиле ...), и майонеза. Евентуално може и кетчъп, ама то е ако искаш. Разликата със сандвича е, че SCRIPT-а се гълта цял, и не се продава, а се прави. Отиваш в бакалницата, и си купуваш разни продукти, и хляб разбира се. Неможе с питки, иначе ще стане най-обикновен хамбургер.
| |
Тема
|
[re: Borg]
|
|
Публикувано | 22.02.02 12:35 |
|
Vij - znam kakvo e script, no ne znam kak da go obqsnq na nqkoi koito ne znae i zatova pitah.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Borg (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.02 12:36 |
|
Програма, на която не и трябва компилатор.
| |
Тема
|
[re: Borg]
|
|
Публикувано | 22.02.02 12:41 |
|
Strasno sym ti blagodaren - aaa malko po podrobno ne moje li ?
| |
|
enjoy the learning 
| |
|
Script - rukopis, scenarii (Angliiski)
Kato kompiyturen termin se doblijava dosta do vtoroto znachenie na dymata: scenarii. Predstavliava izpulnenie na suvkypnost ot komandi i operacii pri opredeleni yslovia i subitia. I dokato Programata e avtonomna sama po sebe si, to scriptat vuv(pochti) vsichki sluchai e dopulnenie kum neshto drygo(pri kompiutyrnite igri imame scriptove na povedenie na loshkovcite, da kajem). Ako govorim za script v web stranica, to tova e programen kod, koito se interpretira(kompilira) na momenta ot Browser-a, koito okazva "povedenieto" na samta stranica.
Do kolkoto razbiram triabva da obiasnish "script" na niakoi koito ne rezbira mnogo-mnogo ot kompiutri?Zabeliazal sum che povecheto hora vkliuchvat kato im kajesh "scenarii".
NE PRETENDIRAM ZA ABSOLIUTNA VIARNOST I IZCHERPATELNOST!Ako nikaoi ima neshto da dobavi ili da me popravi, molia - shte se radvam.
Why does it always rain on me?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 27.02.02 12:17 |
|
Blagodarq na wsichki !!!
| |
Тема
|
Re: Akademichna spravka:-)
[re: theMANwho]
|
|
Публикувано | 27.02.02 12:22 |
|
10x za obqsneniqta!
Ami da trqbva da go obqsnq na edni koito razbirat gore dolu ot kompove, no ot web disain absolutno nishto ne vkliuvhvat.I obqsbqvam az za HTML-a posle za scriptovete i doide vyprosa kakva e razlikata (osven vyv vyzmojnostite) - obqsnqvam pak az , no qvno ne dostatychno dobre i zatova popitah vas.Sega ostava da me pitat i kakvo e applet - togava veche ne znam kak da im go obqsnq taka che da me razberat.
Pozdravi !!! 
| |
|
|
|
|