Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:44 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Защита на картинканови  
Автор kkkolio (дизайнер йе, йе)
Публикувано07.02.02 00:20

Значи, правя едно сайтче, търговско, за едни спортни уреди. За целта съм обработил около 160 изображения от каталози, дипляни и т.н. С тоя бизнес(спортния) се занимават доста конкуренти дето сайтовете им стоят ъндер кънстръкшън вече повече от година. Не им се занимава, не им се плаща, не ме интересува. Имам обаче силното притеснеие, че щом се появи моят, готовият с изображенията за нула време ще си попълнят колекциите съсем даром. Аз малко късно се сещам ама зора ми е това, как да си защитя работата. Все пак доста копане му хвърлихсъс скенера, фотошопа, рязане, отимзиране, тумбсита и тем бодобни... Има ли друг начин( тоя с текст в картинката го знам - ма не ми се почва отначало) някаво скриптче, слойче, по - мързеливо решение на проблема. Като си я копира някой да му върви с някакъв знак или текст, или нещо си там, че да не го предлага като своя изработка. Аре ако имате някаква идея помагайте.

Бай Кольо

Всичко е възможно

Тема Re: Защита на картинканови [re: kkkolio]  
Автор Rincewind (Wizzard)
Публикувано07.02.02 09:49

Значи проблема си има много просто и елегантно решение: Digimark.
Има го като plug-in към PhotoShop-а, а и към други продукти. С него вграждаш copyright информация директно в изображението (качеството спада съвсем малко). Погледни на сайта им. Плаща се за по-сериозни цели, ама за малко картинки е безплатно.
Така че ако някой сложи твоя картинка на сайта си можеш да провериш:
Записваш си я, отваряш я с PhotoShop, и кликаш Filters->Digimark->Read Watermark. И ако са я взели от теб веднага ще разбереш. По принцип тая защита издържа и на доста редактиране на картинката и остава дори и да остане малка част от нея.
Абе пробвай и ще видиш.

Go on, prove me wrong. Destroy the fabric of the universe. See if I care.

Тема Re: Защита на картинканови [re: Rincewind]  
Публикувано07.02.02 10:43

Благодаря Rincewind ама не разбирам. Вградения дигмарк не се вижда, освен това като оптимизирам в гиф или джпек той исчезва. Правил ли си го някак?

Всичко е възможно

Тема Re: Защита на картинканови [re: NoLogo]  
Публикувано07.02.02 10:48

NOLOGO, благодаря и аз за това си мислех но понеже съм ги направил вече ми се щеше да вярвам, че има някакво по-марзеливо решение, не искам да забранявам десен бутон, все пак това е за клиенти нека свалят, копират печатат. Дали пък няма нещо си там в кода да бъэна, ще попитам пак, ама много не ми се вярва, та нали и аз съм си свалял готини каки от нета :))

Всичко е възможно

Авторadvosor (Нерегистриран)
Публикувано07.02.02 11:26

ami sto ne gi slojish wyw flash

inache twa sys digimarka e got, ama wse pak w bylgaria nikoi ne go boli gyza za prawa i drugi takiwa...

Тема Re: Защита на картинканови [re: advosor]  
Автор wili98 (beta tester)
Публикувано07.02.02 12:08

DA be mnogo hubawo s digimark, ama q samo me swetnete kolko sha izdyrgi digimark na PrintScreen ->Paste in new file? :)))
SPored men ako iskahs da se tarikatish otwori faila i si dobawi nqkakwa poredica ot simwoli, gledaj kyde sha slagash ta da moge faila wse oshte da se otwarq..
I pone sha znaesh ot de idwa..
No ne mogesh da se owardish ot print screen :))

JAVA lets make things badly and slow!!

Тема Re: Защита на картинканови [re: wili98]  
Публикувано07.02.02 13:34

Ма тоя дигимарк изобще исчезва при оптимизация, не мога да слагам в уеба PSD файлове. А Уили не си прав, това принт скрийн е за напреднали иска да му работиш после, аз да се опазя от по-мързеливите искам.

Всичко е възможно

Тема Re: photoshop actionsнови [re: kkkolio]  
Авторsdr (Нерегистриран)
Публикувано07.02.02 15:42

ako te myrzi da otwiariash wsicki kartinki edna po-edna photoshop-a si ima actioni za taia rabota - prawish si edin action koito ti paste-wa nadpis w gornia liav ygyl primerno - sled towa mu dawash automate - cialata direktoria s kartinkite i si gotow - mnogo pomagat tia batchowe i za thumbnaili sa mnogo gotini

Тема Re: photoshop actionsнови [re: sdr]  
Автор NoLogo ()
Публикувано07.02.02 19:24

Be taja rabota s DDmarka e naprawo neseriozna. Tia deto imat photoshop ste znajat ce pravis select all>new file.paste i DDmarka ili watermarka go nema. Ako kartinkite ti sa s edni i sasti razmeri mozes da go naprawis tova sas skripta no inace stava mazalo, no vse pak e dobra ideia za da si spestis dosta rabota.

Автор webname ()
Публикувано07.02.02 23:36

http://www.artistscope.net/secure_image/free/
дано ти е от полза момче, но лично да ти призная- има хора, срещал съм- с printscreen ще копират, но ще ти го вземат- тук нещата вече опират до етика, но знай- надали някой е прокопсал като се е държал така- всичко до едно време

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.