Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:54 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
*Кратък преглед

Тема window.event.[x/y] samo che v elementнови  
Автор theMANwho (Prelitasht)
Публикувано12.02.02 00:25

Triabvat mi neshto identichno na window.event.x i window.event.y samo che za opredelen element ot document-a, da kajem snimka.

zashtoto koagato e s window gornait liav ugul se iaviava nachalo na coordinatata po koiato se meri i e validno za celia prozorec.

triabva mi sushtoto samo che (0,0) da e gorniat liav ugul na snimka i subitieto da se "sluchva" samo v neia.

probvah s:

[nameElement].event.x
[nameElement].event.y

ama neshte.

Niakakvi idei?

Why does it always rain on me?

Тема Re: window.event.[x/y] samo che v elementнови [re: theMANwho]  
Авторwili98 (Нерегистриран)
Публикувано12.02.02 13:00

Sorry ama me myrzi da se logwam..
NAchi za IE imashe edin metod, koito ogranichawa ewentite da se poqwqwat za obekta za koito si izpylnil tozi metod...
Ama wuh ubii me ama ne moga da se setq...
W krajna smetka winagi mogesh da si smetnesh ako ne namerish drug nachin..
Mogesh da se doberesh do absoliutnata poziciq na daden element i w IE i w NS...
Ot tam natatyk sa smetki i to bakalski

Тема Re: window.event.[x/y] samo che v elementнови [re: wili98]  
Публикувано12.02.02 23:35

Za logvanet-o: spoko ti si li4i 4e si ti

Mersi vse pak za otdelenoto vreme i vnimanie, ama ni m vurshat rabota bakalskite smetki. Ili po-tochno vurshat mi ama veche stavat durvarski. Mejdy drygoto mi e mnogo interesno dali niakoi ot vas strada ot takava fobia kato moita. Az li4no ne moga da ponasiam murliav code. Vse si mechataia coda mi pone da doblijava po-chistota tozi na primeri ot msdn. I kolkoto i da go mrazia, tolkova vse po nai- sleskiat nachin go pisha i go prekarvam prez mainata si. Ta za problema, poneje vseki put se zarejda razlichna kartinka, ne mi vurshi rabota, aide tova 1 na ruka, shto go opravia niakak si, shte vzimama height, shte delia.... kakto i da e. No Naistina mi triabva da se slychva SAMO VUTRE V kartinkata. Ili po tochno da NE SE SLUCHVA izvun neia. Pone ako mojesh da spomenesh kakvo po-tochno da tursia shte sum blagodaren.Aide, i pozdravi na vsichki s betata na Lindows, da vidime dali nai-nakraia sha my e**** ma***** na Bill

Тема Re: window.event.[x/y] samo che v element [re: theMANwho]  
Публикувано13.02.02 23:07

Abe pi4ove nikoi li neznae za tova? Za mnogo hora tyka imam vse prekrasno menie. Ako li puk vupros mi e prekalemo tup, kajete, ne me muchete Da znam, da se otkazvam napravo ot tui neshto s web

Тема Re: window.event.[x/y] samo che v elementнови [re: theMANwho]  
АвторTino (Нерегистриран)
Публикувано26.02.02 17:07

Awe ne moga mnogo dobre da te razbera... No ti prashtam edin script koito sum izpolzval s cel swap na img-i. Dano ti pomogne, ako ne sum zakusnial s otgovora de:)
P.S. ne bachka v NS4.x

<script language="javascript">
function swapdotimage(event){
var e,isN;
isN=navigator.appName=="Netscape";
if(isN){
if(event!=null){
e=event.target;
}
}else{
e=window.event.srcElement;
}
if (e!=null && e.src!=null && e.src.indexOf('dot')!=-1){
if (isN?event.type=="mouseover":window.event.type=="mouseover"){
e.src="dotw.gif";
} else{ e.src="dot.gif";}
}
}

document.onmouseover=swapdotimage;
document.onmouseout=swapdotimage;
</script>

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.